Żadne majonezy. Danuta Martyniuk polewa surówkę z czerwonej kapusty niesamowicie zdrowym sosem
Danuta Martyniuk zachwyca szczupłą sylwetką i zdrowym wyglądem. Żona znanego artysty skutecznie zbiła zbędne kilogramy. Sekretem jej sukcesu jest zdrowa dieta i świadome odżywianie. Jako jeden ze swoich ulubionych przepisów zaprezentowała surówkę z czerwonej kapusty z dodatkiem niesamowitego sosu na bazie octu jabłkowego.
Surówka z sosem z octu jabłkowego jest pyszną i zdrową przekąską
Ocet jabłkowy od kliku lat stał się bardzo popularnym produktem. Dzieje się tak za sprawą jego niezwykłych właściwości. Produkt ten poprawia odporność, a także wpływa na trawienie, regulując przy okazji poziom cukru i wspomagając odchudzanie. Czemu by więc nie dodać go w formie sosu do sałatki z czerwonej kapusty?
Danuta Martyniuk, której powyższe zdjęcie pochodzi z filmu na kanale YouTube JastrzabPost, świeżymi surówkami zastępuje zbędne węglowodany. Zajada je chociażby zamiast białego pieczywa czy ziemniaków. Prezentowany poniżej specjał serwuje także w ramach dodatku do klasycznych dań mięsnych. Jak sama twierdzi, jej mąż wprost za nim przepada.
Happy hours w Lidlu. Masz szanse na wielkie obniżki, 1 warunek jest koniecznyPrzepis na surówkę z czerwonej kapusty Danuty Martyniuk
Składniki:
- ćwiartka niedużej główki czerwonej kapusty
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
Pyszna i zdrowa surówka z czerwonej kapusty krok po kroku
Przygotuj warzywa do surówki. Cebulę obierz i pokrój w cienkie półplasterki. Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i drobno poszatkuj, a marchew oraz jabłko obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Całość przełóż do dużej miski i wymieszaj.
Przygotuj sos do sałatki z czerwonej kapusty. Do osobnej miseczki wlej 2 łyżki octu. Dodaj do niego cukier, dopraw też solą do smaku. Wszystkie składniki wymieszaj.
Warzywa z jabłkiem polej przygotowanym dressingiem. Połącz całość, przykryj i odstaw do lodówki. Po ok. 30 minutach, gdy wszystkie smaki się przegryzą, surówka gotowa jest do podania. Możesz traktować ją jako przekąskę lub serwować do dań mięsnych. Dietetyk przedstawił szczegóły dotyczące zalet spożywania octu jabłkowego. Dodaj do kapusty te 2 składniki, a uzyskasz smak godny najlepszych restauracji.
Źródło: smaker