Zapomnij o zwykłych pierogach z mięsem. Ten farsz jest 100 razy lepszy, mistrzostwo
Jeżeli uwielbiasz pierogi, to ten przepis jest właśnie dla ciebie. Pierogi z mięsem jeszcze nigdy nie smakowały tak wyśmienicie. Wypróbuj przepis, a nie zawiedziesz się. Od teraz będziesz przygotowywać je tylko w ten sposób.
Najlepsze pierogi tylko z tym farszem
Pierogi są symbolem polskiej kuchni na całym świecie. Kto raz ich spróbuje, zakocha się na wieki. Nic dziwnego, bo lekkie ciasto i doskonały farsz podbiją gusta każdego. Szczególnie jeżeli będą to pierogi z mięsem, ale przygotowane z tego przepisu.
Od tych tradycyjnych wyróżnia je przede wszystkim farsz, który dzięki jednemu dodatkowi smakuje jeszcze lepiej. Dlatego czytaj dalej, a dowiesz się o tym, co należy dodać i jak zrobić pierogi.
Strzelczyk zdradził swój sposób na kiszenie kapusty w słojach. Nie można zapomnieć o jednej czynnościFarsz na pierogi tylko z tych składników
Aby pierogi smakowały jeszcze lepiej, do mięsnego farszu należy dodać kaszę gryczaną. Dzięki temu całość zyska również na lekkości, a ty przygotujesz więcej pysznego farszu, z którego przyrządzisz jeszcze więcej pierogów. Oprócz tych składników potrzebne będą także te, umieszczone na liście poniżej. Przygotuj je wszystkie, a potem zrób z nich wyborne pierogi.
Składniki:
- 500 g ugotowanego w bulionie mięsa
- 100 g kaszy gryczanej
- 1 cebula
- 3 szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki gorącej wody
- olej
- pieprz
- sól
Przepis na pierogi z mięsem
Zacznij od przygotowania farszu. Kaszę ugotuj według instrukcji umieszczonej na opakowaniu. Cebulę obierz i drobno posiekaj w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim warzywo. Ugotowane mięso zmiel i przełóż do miski. Dodaj do niej kaszę oraz cebulę. Całość przypraw pieprzem i solą, a następnie dokładnie wymieszaj.
Do drugiej miski przesiej mąkę oraz wsyp szczyptę soli. Wlej wrzątek i za pomocą łyżki wymieszaj składniki. Kiedy się połączą, zagnieć ciasto. Powinno być sprężyste, dlatego odstaw je na około 20 minut.
Po tym czasie podziel je na kawałki, rozwałkuj i za pomocą szklanki wycinaj okręgi. Na każdy z nich nałóż farsz, sklej jego krawędzie, a następnie gotuj we wrzątku przez 2 minuty, od momentu wypłynięcia. Podawaj na obiad, a zachwycą każdego.