Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Restauracje > Zdjęcia z toalety w restauracji Czesława Mozila obiegły sieć. Co za wstyd

Zdjęcia z toalety w restauracji Czesława Mozila obiegły sieć. Co za wstyd

Restauracja założona przez Czesława Mozila
canva/lisapics; IG/czeslaw.mozil.oficjalnie

Restauracje należące do znanych osób potrafią zaskoczyć. Lokal Pausa Włoska założony przez Czesława Mozila niestety przyniósł odwiedzającym dość nieprzyjemną niespodziankę. Tym razem problematyczny był wystrój lokalu, a konkretnie łazienka.
 

Toaleta wizytówką restauracji

Po smacznym posiłku czasem konieczne jest odświeżenie. Restauracje, które dbają o dobre menu, powinny również pamiętać, że na wrażenie z odbytej wizyty wpływają także jakość obsługi i standard wyposażenia lokalu.

Do tego ostatniego zaliczyć można również wygląd łazienki. Goszczącej w lokalu recenzentce z redakcji Plejada.pl nie umknął dość niesmaczny szczegół. Nietrudno było w sumie przeoczyć rdzę na odpływie umywalki. Radość z posiłku mogła zostać zniszczona.

Minutowe śledzie na Wielkanoc. Najszybszy przepis na rewolucyjną przekąskę

Jak smakowały dania w Pausie Włoskiej?

Lokal wcześniej należący do Czesława Mozila niestety nie serwuje smakowitych potraw. Odwiedzająca go dziennikarka była zawiedziona zarówno jakością, jak i ceną proponowanych dań.

O carbonarze mogła powiedzieć, że daleko było jej do oryginału:

Podany makaron był al dente. Oprócz boczku dodano parmezan, ale na próżno było szukać aromatycznego sosu na bazie żółtka. Przez to danie warte 44 zł wydało mi się suche. - czytamy w recenzji opublikowanej na Plejada.pl.

Innym włoskim klasykom też wiele brakowało do oryginału. Margarita zaskoczyła tłustością, foccacia brakiem lekkości. Kawa oburzyła natomiast przesadnie wysoką ceną.

Ile kosztuje jedzenie w restauracji założonej przez Mozila?

Jak można się spodziewać, by najeść się w Pausie Włoskiej, trzeba zapłacić niemało. Wspomniany już koszt carbonary nie jest wyjątkiem. Gulasz toskański kosztował dziennikarkę niemal tyle samo, bo 38 zł. Był jednak w miarę smaczny w przeciwieństwie do włoskich wypiekanych klasyków, które łącznie kosztowały ponad 50 zł.

Trudno też nie zwrócić uwagi na dopłatę za mleko roślinne, która w obecnych czasach jest już passe i spowodowała, że niewielka kawa kosztowała niemal 20 zł. Zwłaszcza wtedy, gdy za dzbanek herbaty o pojemności 500 ml płaci się jedynie 12 zł.

Na naszej stronie znajdziecie sprawdzony przepis na wegetariańską carbonarę. Spróbujcie też przygotować ciasto na pizzę, korzystając z receptury Magdy Gessler. Z wybranymi dodatkami uzyskacie danie lepsze niż w niejednej restauracji.

Pizza w restauracji założonej przez Mozila zawodzi.png
canva/loooby

Źródło: Plejada