Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

jajecznica na patelni
Moja babcia zawsze dodawała ją do jajecznicy. Z tym składnikiem śniadanie smakuje obłędnie
wege jedzenie
Te produkty zdobywają coraz większą popularność. Czy nadal trzeba płacić za nie krocie?
surówka
Robię sos z 3 składników i zalewam nim kapustę. Po chwili mam surówkę lepszą, niż w restauracji
schab po bałkańsku
W niedzielę zamiast nudnych kotletów podałem schab po bałkańsku. Mięso dosłownie rozpadało się pod widelcem
faszerowane mięso
Zawijam mięso z farszem i zalewam je tą masą. Dawno nie jadłem lepszego obiadu
ogórki małosolne
Kucharz zdradził sposób na ekspresowe małosolne. Niepotrzebny jest słój ani zalewa
ciasto bez pieczenia
Rodzina cały czas prosi mnie o to ciasto. Robi się je błyskawicznie i bez piekarnika
miska rosołu
Na tym mięsie ugotujesz najsmaczniejszy rosół. Tylko nieliczni o nim pamiętają
swojska mizeria
To mój ulubiony patent na mizerię. Z tym dodatkiem smakuje 100 razy lepiej, mało kto o nim pamięta
zapiekane gołąbki
Najlepsze gołąbki zrobisz nawet bez zawijania. Ten przepis to hit w moim domu
przekąska
Zrób ciasto, zawiń w rulon i zapiecz. Za ten patent ktoś powinien dostać nagrodę
kluski śląskie
Zrób to od razu po ugotowaniu klusków śląskich. Z tą sztuczką nie ma szans, że się posklejają
smażenie schabowych
Posmaruj tym plastry schabu, obtocz panierką i usmaż. Takie kotlety robię praktycznie co tydzień
pyzy
Ten przepis na pyzy pochodzi z 1871 roku. Nie ma w nich grama ziemniaków
naleśniki
Jak zrobić ciasto na naleśniki bez grudek? Mnóstwo osób zapomina o ważnej zasadzie
danie z jajek i kukurydzy
Mieszam 2 jajka z kukurydzą i wlewam mleko. To danie mógłbym jeść nawet codziennie
tatar wołowy z dodatkami
Dodasz do tatara i zepsujesz jego smak. Ten składnik omijaj szerokim łukiem
pierogi
Jakie jest najlepsze mięso do pierogów z mięsem? Kucharze odradzają jeden rodzaj
koperek
Jak przechowywać koperek? Pudełko po lodach nie jest najlepszą opcją
szparagi
W sklepach pojawiły się pierwsze szparagi. Cena przyprawia o zawrót głowy
krojenie ciasta
Domownicy wciąż proszą mnie o to ciasto. Całe szczęście jest banalnie proste
kopytka
Dosyp to do ciasta na kopytka. Z tym dodatkiem wyjdą delikatne i mięciutkie, wystarczą 2 łyżki
ciasto czekoladowe
Ostatnio to moje ulubione ciasto. Robię je w chwilę, spróbujesz i podziękujesz
schab po góralsku
Przy tym kotlety schabowe mogą się schować. Schab po góralsku bije je na głowę
sernik
Z tym przepisem sernik zawsze się udaje, nie opada i nie pęka. Sekret tkwi w jednym dodatku
Biedronka
Specjalna sobota w Biedronce, tylko dziś możesz dostać 15 lub 25 zł. Jest jeden warunek
mięso mielone
Moja babcia dodawała to do mielonych zamiast bułki w mleku. Nigdy nie jadłam lepszych kotletów
jajka z kapustą
Siekam kapustę, podsmażam i dodaję jajka. To mój ulubiony patent na śniadanie
jajecznica na patelni
Maciej Jurczyk Moja babcia zawsze dodawała ją do jajecznicy. Z tym składnikiem śniadanie smakuje obłędnie
Czytaj więcej >
wege jedzenie
Maciej Jurczyk Te produkty zdobywają coraz większą popularność. Czy nadal trzeba płacić za nie krocie?
Czytaj więcej >
surówka
Maciej Jurczyk Robię sos z 3 składników i zalewam nim kapustę. Po chwili mam surówkę lepszą, niż w restauracji
Czytaj więcej >
schab po bałkańsku
Maciej Jurczyk W niedzielę zamiast nudnych kotletów podałem schab po bałkańsku. Mięso dosłownie rozpadało się pod widelcem
Czytaj więcej >
faszerowane mięso
Maciej Jurczyk Zawijam mięso z farszem i zalewam je tą masą. Dawno nie jadłem lepszego obiadu
Czytaj więcej >
ogórki małosolne
Maciej Jurczyk Kucharz zdradził sposób na ekspresowe małosolne. Niepotrzebny jest słój ani zalewa
Czytaj więcej >
ciasto bez pieczenia
Katarzyna Rachańska Rodzina cały czas prosi mnie o to ciasto. Robi się je błyskawicznie i bez piekarnika
Czytaj więcej >
miska rosołu
Przemysław Bociąga Na tym mięsie ugotujesz najsmaczniejszy rosół. Tylko nieliczni o nim pamiętają
Czytaj więcej >
swojska mizeria
Przemysław Bociąga To mój ulubiony patent na mizerię. Z tym dodatkiem smakuje 100 razy lepiej, mało kto o nim pamięta
Czytaj więcej >
zapiekane gołąbki
Przemysław Bociąga Najlepsze gołąbki zrobisz nawet bez zawijania. Ten przepis to hit w moim domu
Czytaj więcej >
przekąska
Katarzyna Rachańska Zrób ciasto, zawiń w rulon i zapiecz. Za ten patent ktoś powinien dostać nagrodę
Czytaj więcej >
kluski śląskie
Przemysław Bociąga Zrób to od razu po ugotowaniu klusków śląskich. Z tą sztuczką nie ma szans, że się posklejają
Czytaj więcej >
smażenie schabowych
Przemysław Bociąga Posmaruj tym plastry schabu, obtocz panierką i usmaż. Takie kotlety robię praktycznie co tydzień
Czytaj więcej >
pyzy
Maciej Jurczyk Ten przepis na pyzy pochodzi z 1871 roku. Nie ma w nich grama ziemniaków
Czytaj więcej >
naleśniki
Maciej Jurczyk Jak zrobić ciasto na naleśniki bez grudek? Mnóstwo osób zapomina o ważnej zasadzie
Czytaj więcej >
danie z jajek i kukurydzy
Maciej Jurczyk Mieszam 2 jajka z kukurydzą i wlewam mleko. To danie mógłbym jeść nawet codziennie
Czytaj więcej >
tatar wołowy z dodatkami
Maciej Jurczyk Dodasz do tatara i zepsujesz jego smak. Ten składnik omijaj szerokim łukiem
Czytaj więcej >
pierogi
Maciej Jurczyk Jakie jest najlepsze mięso do pierogów z mięsem? Kucharze odradzają jeden rodzaj
Czytaj więcej >
koperek
Maciej Jurczyk Jak przechowywać koperek? Pudełko po lodach nie jest najlepszą opcją
Czytaj więcej >
szparagi
Maciej Jurczyk W sklepach pojawiły się pierwsze szparagi. Cena przyprawia o zawrót głowy
Czytaj więcej >
krojenie ciasta
Maciej Jurczyk Domownicy wciąż proszą mnie o to ciasto. Całe szczęście jest banalnie proste
Czytaj więcej >
kopytka
Katarzyna Rachańska Dosyp to do ciasta na kopytka. Z tym dodatkiem wyjdą delikatne i mięciutkie, wystarczą 2 łyżki
Czytaj więcej >
ciasto czekoladowe
Katarzyna Rachańska Ostatnio to moje ulubione ciasto. Robię je w chwilę, spróbujesz i podziękujesz
Czytaj więcej >
schab po góralsku
Katarzyna Rachańska Przy tym kotlety schabowe mogą się schować. Schab po góralsku bije je na głowę
Czytaj więcej >
sernik
Katarzyna Rachańska Z tym przepisem sernik zawsze się udaje, nie opada i nie pęka. Sekret tkwi w jednym dodatku
Czytaj więcej >
Biedronka
Katarzyna Rachańska Specjalna sobota w Biedronce, tylko dziś możesz dostać 15 lub 25 zł. Jest jeden warunek
Czytaj więcej >
mięso mielone
Katarzyna Rachańska Moja babcia dodawała to do mielonych zamiast bułki w mleku. Nigdy nie jadłam lepszych kotletów
Czytaj więcej >
jajka z kapustą
Katarzyna Rachańska Siekam kapustę, podsmażam i dodaję jajka. To mój ulubiony patent na śniadanie
Czytaj więcej >
jajecznica na patelni
Moja babcia zawsze dodawała ją do jajecznicy. Z tym składnikiem śniadanie smakuje obłędnie
wege jedzenie
Te produkty zdobywają coraz większą popularność. Czy nadal trzeba płacić za nie krocie?
surówka
Robię sos z 3 składników i zalewam nim kapustę. Po chwili mam surówkę lepszą, niż w restauracji
schab po bałkańsku
W niedzielę zamiast nudnych kotletów podałem schab po bałkańsku. Mięso dosłownie rozpadało się pod widelcem
faszerowane mięso
Zawijam mięso z farszem i zalewam je tą masą. Dawno nie jadłem lepszego obiadu
ogórki małosolne
Kucharz zdradził sposób na ekspresowe małosolne. Niepotrzebny jest słój ani zalewa
ciasto bez pieczenia
Rodzina cały czas prosi mnie o to ciasto. Robi się je błyskawicznie i bez piekarnika
miska rosołu
Na tym mięsie ugotujesz najsmaczniejszy rosół. Tylko nieliczni o nim pamiętają
swojska mizeria
To mój ulubiony patent na mizerię. Z tym dodatkiem smakuje 100 razy lepiej, mało kto o nim pamięta
zapiekane gołąbki
Najlepsze gołąbki zrobisz nawet bez zawijania. Ten przepis to hit w moim domu
przekąska
Zrób ciasto, zawiń w rulon i zapiecz. Za ten patent ktoś powinien dostać nagrodę
kluski śląskie
Zrób to od razu po ugotowaniu klusków śląskich. Z tą sztuczką nie ma szans, że się posklejają
smażenie schabowych
Posmaruj tym plastry schabu, obtocz panierką i usmaż. Takie kotlety robię praktycznie co tydzień
pyzy
Ten przepis na pyzy pochodzi z 1871 roku. Nie ma w nich grama ziemniaków
naleśniki
Jak zrobić ciasto na naleśniki bez grudek? Mnóstwo osób zapomina o ważnej zasadzie
danie z jajek i kukurydzy
Mieszam 2 jajka z kukurydzą i wlewam mleko. To danie mógłbym jeść nawet codziennie
tatar wołowy z dodatkami
Dodasz do tatara i zepsujesz jego smak. Ten składnik omijaj szerokim łukiem
pierogi
Jakie jest najlepsze mięso do pierogów z mięsem? Kucharze odradzają jeden rodzaj
koperek
Jak przechowywać koperek? Pudełko po lodach nie jest najlepszą opcją
szparagi
W sklepach pojawiły się pierwsze szparagi. Cena przyprawia o zawrót głowy
krojenie ciasta
Domownicy wciąż proszą mnie o to ciasto. Całe szczęście jest banalnie proste
kopytka
Dosyp to do ciasta na kopytka. Z tym dodatkiem wyjdą delikatne i mięciutkie, wystarczą 2 łyżki
ciasto czekoladowe
Ostatnio to moje ulubione ciasto. Robię je w chwilę, spróbujesz i podziękujesz
schab po góralsku
Przy tym kotlety schabowe mogą się schować. Schab po góralsku bije je na głowę
sernik
Z tym przepisem sernik zawsze się udaje, nie opada i nie pęka. Sekret tkwi w jednym dodatku
Biedronka
Specjalna sobota w Biedronce, tylko dziś możesz dostać 15 lub 25 zł. Jest jeden warunek
mięso mielone
Moja babcia dodawała to do mielonych zamiast bułki w mleku. Nigdy nie jadłam lepszych kotletów
jajka z kapustą
Siekam kapustę, podsmażam i dodaję jajka. To mój ulubiony patent na śniadanie