Smakosze.pl

Canva / Al Gonzalez

Błyskawiczne ciasto bez pieczenia kinder country - gotowe w 10 minut

25 Marca 2022

Autor tekstu:

Jakub Kossakowski

Ciasto bez pieczenia samo w sobie kojarzy się z prostotą. Nie inaczej jest w przypadku deseru, który przypomina kultowe batoniki Kinder Country. Domownicy momentalnie go spałaszują. Ciasto będzie gotowe w 10 minut.

Smakowite ciasto bez pieczenia można przygotować na wiele sposobów. Z pewnością warto wypróbować przepis na specjał smakujący niczym Kinder Country. Mało kto spodziewałby się, że ciasto można przyrządzić tak szybko.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Wyborne ciasto bez pieczenia zachwyci najbliższych

Ciasto bez pieczenia jest jedną z najlepszych propozycji deserowych. Istnieje multum przepisów na tego typu specjały. W jednym z wcześniejszych artykułów prezentowaliśmy recepturę na kultowy Śnieżny Puch .

Tym razem wypróbujemy przepis na ciasto bez pieczenia Kinder Country. Ciężko o prostszy w przygotowaniu deser. Smakołyk będzie gotowy nawet po 10 minutach. W jakie składniki musimy się zaopatrzyć?

  • spora paczka herbatników

  • opakowanie prażonej pszenicy

  • 250 ml zimnej śmietany kremówki

  • tabliczka białej czekolady

  • 30 g serka mascarpone

  • tabliczka mlecznej czekolady

Niezawodny przepis na ciasto Kinder Country

Na początku białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy na sztywno razem z serkiem mascarpone. Całość uzupełniamy o wystudzoną białą czekoladę oraz prażoną pszenicę.

Foremkę wyścielamy papierem do pieczenia. Układamy w niej naprzemiennie warstwy herbatników oraz przygotowanego wcześniej kremu. Na koniec ciasto polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą.

Specjał wstawiamy do lodówki. Ciasto bez pieczenia będzie gotowe wówczas, gdy polewa czekoladowa zastygnie. Domownicy z pewnością poproszą o dokładkę. Godny uwagi jest również przepis na wyborne ciasto z galaretką .

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: Przepisy Joli

Zapraszamy na nasz Instagram

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Biorę groszek konserwowy i wrzucam go do garnka. Po 20 minutach mam genialną, sycącą zupę
Czytaj więcej >

Przepisy

Nikt mi nie wierzy, że to najzwyklejsze ziemniaki. Ktokolwiek ich spróbuje, od razu prosi o przepis
Czytaj więcej >

Przepisy

Wydrąż cebulę i wlej do niej jajko. W mig zyskasz idealne danie zarówno na obiad, jak i na kolację
Czytaj więcej >

Przepisy

Mieszam 3 składniki i gotuję we wrzątku. Te błyskawiczne kluski uwielbia cała moja rodzina
Czytaj więcej >

Przepisy

Ugotuj makaron i dodaj do niego jajka. Robię to na obiad, gdy brakuje mi czasu i pomysłów
Czytaj więcej >

Przepisy

Od lat nie kupuję kajzerek w sklepie. Najlepsze bułki robię w domu, wychodzą lepiej niż z piekarni
Czytaj więcej >
Jakub Kossakowski

Wydawca serwisu Smakosze. Już od najmłodszych lat fascynowały mnie szeroko pojęte kulinaria. Istnieje wiele możliwości różnorodnych połączeń smakowych, tym samym podczas kuchennych poczynań nie ma miejsca na nudę. Chętnie opracowuję swoje własne przepisy na smakołyki. W kuchni lubię eksperymentować, jednak wychodzę również z założenia, że warto kierować się sprawdzonymi sposobami, które niejednokrotnie wprawiały nasze kubki smakowe w stan ekstazy. Prywatnie preferuję proste oraz bezmięsne potrawy i jestem otwarty na rozmaite nowości.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Gotuję ziemniaki i owijam mięsem mielonym. Przy tym wszystkie kotlety mogą się schować
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Ułóż mandarynki na patelni i zalej ciastem. Rodzina ciągle prosi mnie o ten deser, robię go w chwilę
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Przed smażeniem zawsze nacinam piersi z kurczaka w ten sposób. Po spróbowaniu nigdy nie zrobisz inaczej
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Karkówka od Strzelczyka jest grzechu warta, smakuje lepiej niż gyros. Nie uwierzysz, w czym ją marynuje
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

To najprostsze ciasto ze śliwkami, jakie znam. Szybki poobiedni deser zrobisz bez miksera i bez ucierania
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Gdy nie patrzyłam, syn dodał do sałatki tę przyprawę. Tak mi zasmakowało, że teraz używam jej zawsze
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Gotuję ziemniaki i owijam mięsem mielonym. Przy tym wszystkie kotlety mogą się schować
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Ułóż mandarynki na patelni i zalej ciastem. Rodzina ciągle prosi mnie o ten deser, robię go w chwilę
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Przed smażeniem zawsze nacinam piersi z kurczaka w ten sposób. Po spróbowaniu nigdy nie zrobisz inaczej
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Karkówka od Strzelczyka jest grzechu warta, smakuje lepiej niż gyros. Nie uwierzysz, w czym ją marynuje
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

To najprostsze ciasto ze śliwkami, jakie znam. Szybki poobiedni deser zrobisz bez miksera i bez ucierania
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Gdy nie patrzyłam, syn dodał do sałatki tę przyprawę. Tak mi zasmakowało, że teraz używam jej zawsze
Czytaj więcej >