Dodaj do bulionu, a później wrzuć grzyby. Wigilijna zupa siostry Anastazji nie ma sobie równych
Zupa wigilijna siostry Anastazji to dosłownie niebo w gębie. Trudno o lepsze danie na świątecznym stole. Wszystko dlatego, że zupa grzybowa z karpiem zachwyca smakiem i apetycznie pachnie. Przepis poznaj już teraz, bo naprawdę warto.
Zupa grzybowa wigilijna od siostry Anastazji
Jaką zupę gotujesz na Wigilię? Popularny jest barszcz czerwony, zupa grzybowa, a nawet rybna. Jeśli marzy Ci się wyborna potrawa na świątecznym stole, to przepis siostry Anastazji taką właśnie gwarantuje. W zupie nie brakuje ani grzybów, ani karpia.
Takie połączenie zachwyci w Wigilię. Zupa grzybowa z karpia smakuje znakomicie i jest podawana z łazankami. Dzięki recepturze od siostry Anastazji ugotujesz ją bez trudu. Każdy, kto spróbuje jej w Wigilię, doceni wyjątkowy smak tej zupy.
Makłowicz dodaje je do kompotu wigilijnego. Nieoczywisty wybór może zaskoczyćJak ugotować zupę wigilijną siostry Anastazji?
Składniki:
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 kg karpia
- 1 duża cebula
- 1 łyżka oliwy
- 5 dag suszonych grzybów
- 1 łyżka masła
- ½ litra zimnej wody
- pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
Przygotowanie zupy grzybowej z karpiem zacznij od opłukania grzybów, zalania ich zimną wodą i odstawienia na 2 godziny. Następnie trzeba ugotować je z dodatkiem masła. Gdy będą już miękkie, zostaw je do wystygnięcia, a potem pokrój w paseczki.
Cebulę posiekaj i zeszklij na złoty kolor na oliwie. Bulion warzywny zagotuj, dołóż pokrojonego w kostkę karpia i zeszkloną cebulę. Gotuj 15 minut, a pod koniec wlej wywar grzybowy wraz z pokrojonymi grzybami. Jeszcze chwilę gotuj, dopraw solą i pieprzem.
Zupa grzybowa z karpiem zachwyci w Wigilię
Przed podaniem tej wybornej zupy wigilijnej siostry Anastazji trzeba dodać łazanki i wszystko wymieszać. Potrawę podaj posypaną natką pietruszki. Taki zdrowy dodatek podkreśli smak tej wyjątkowej zupy rybnej z grzybami.
Danie jest pyszne, proste w przygotowaniu i nie ma sobie równych. Zupa grzybowa wigilijna smakiem bije na głowę tak popularny barszcz czerwony. Raz sięgniesz po ten przepis, a już będziesz gotować tę zupę na każdą Wigilię. Pisaliśmy o tym, jak zrobić pyszne i proste świąteczne ciasteczka. Informowaliśmy o cenach masłach w innych krajach.
Źródło: siostra-anastazja.pl