Dziadek Wojtek dodawał zawsze kilka kropel tego produktu do jajecznicy. Była puszysta jak chmurka
Czy da się ulepszyć coś tak genialnego, jak jajecznica? Wystarczy dodać do niej kilka kropel jednego produktu, a to znane danie śniadaniowe wyjdzie puszyste, jak nigdy dotąd, a w dodatku o wiele smaczniejsze. Dowiedz się, co to za produkt i dodaj go do jajecznicy. Już nigdy nie przyrządzisz jej inaczej.
Na śniadanie najlepsza jest jajecznica
Śniadanie to ważny i w zasadzie podstawowy posiłek w ciągu dnia. Danie, które na nie podasz, powinno być syte, ale też smaczne. Jednym z lepszych propozycji jest jajecznica, do której można dodać wiele sycących dodatków, jak boczek, pieczarki, czy pomidory.
Wydawałoby się, że czegoś tak dobrego nie można ulepszyć, a jednak okazuje się, że jest to możliwe. Wystarczy dodać do niej kilka kropel popularnego produktu. Dokładną instrukcję, jak to zrobić oraz składnik poznasz z dalszej części artykułu.
Ten przepis na placki z cukinii dostałem do kuzynki. Nie trzeba ich nawet smażyćDodaj ten składnik do jajecznicy
Jajecznica będzie smaczniejsza i puszysta jak chmurka, jeżeli dodasz do niej kilka kropel soku z cytryny. Kwas cytryny powoduje opóźnienie ścięcia białek i właśnie przez to nabierze lekkości i puszystości. Dokładne proporcje poznasz poznasz, sprawdzając poniższą listę.
Składniki:
- 4 jajka
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- pieprz
- sól
Przepis na idealną jajecznicę
Jajka wbij do maski. Wsyp pieprz oraz sól. Wymieszaj składniki na jednolitą masę. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Wlej na nią masę i praktycznie w od razu wlej sok z cytryny.
Wymieszaj składniki. Smaż na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Czas smażenia uzależniony jest od stopnia wysmażenia, który lubisz. Jeżeli wolisz suchą jajecznicę, przetrzymaj ją nieco dłużej na patelni. Podaj to danie na śniadanie, a na pewno zachwycisz domowników. Sprawdź