Siekam cebulę i dodaję 2 jajka. Ostatnio to mój ulubiony sposób na śniadanie
Chcesz poznać pyszny sposób na śniadanie? Zrób je tak, jak ja. Jajka i cebula zapewnią pożywny i smaczny posiłek. Zrobisz go raz-dwa, a danie zasmakuje całej rodzinie.
Pyszne i proste śniadanie dla smakoszy
Czy jesz śniadania? Warto pamiętać o tym pierwszym posiłku w ciągu dnia. Dzięki niemu mamy energię na wiele godzin i siłę do wykonywania obowiązków. Śniadanie zapewnia nam koncentrację i sprawia, że łatwo uczymy się. Dlatego nie zapominaj o jedzeniu śniadania.
Ja o nim pamiętam i robię pyszne danie z jajek i cebuli. Zajmuje mi to dosłownie chwilę, a efekt jest fenomenalny. Powstają delikatne i chrupiące placuszki, które po prostu rozpływają się w ustach. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Nur'un Nefis Yemek. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Znalazłem nowy patent na gołąbki, wyszły 100 razy lepiej od zwykłych. Już nigdy nie zrobię ich inaczejJak zrobić placuszki z jajek i cebuli?
Składniki:
- 2 cebule
- 3 jajka
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- 1 szklanka mąki
- ½ szklanki wody gazowanej
- olej do smażenia
Przygotowanie placuszków zacznij od posiekania cebuli w piórka, dodaj sól, a po chwili odciśnij z niej nadmiar soku. Przełóż do innej miski, wbij jajka, dodaj przyprawy. Wsyp mąkę, dolej wodę gazowaną i wymieszaj wszystkie składniki.
Na patelni rozgrzej olej i nakładaj ciasto. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Wyjmij na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Możesz podawać z jogurtem naturalnym i koperkiem.
Chrupiące placuszki na śniadanie dla całej rodziny
Placuszki są bardzo proste w przygotowaniu i zawsze wychodzą. Zrobisz je w kilka minut, a znikną z talerzy równie szybko. Wszystko dlatego, że są niezwykle chrupiące, puszyste i pyszne. Można jeść je bez dodatków lub z jogurtem, pomidorami i koperkiem.
Takie śniadanie jest pożywne i zapewni energię na wiele godzin. Sprawi, że pysznie rozpoczniemy dzień. Chrupiące placuszki będą smakować małym i dużym smakoszom. Pisaliśmy o tym, jak skrócić czas duszenia mięsa na gulasz. Podawaliśmy legendarny przepis siostry Anastazji na faworki.