Przy tym zwykłe placki ziemniaczane mogą się schować. Są przepyszne i jest z nimi 2 razy mniej roboty
Placki ziemniaczane uwielbiałam ponad wszystko. Jednak odkąd przyrządzam placki według tego przepisu, to właśnie ta potrawa stała się moim kulinarnym numerem 1. Wszystko dlatego, że jest niezwykle prosta do zrobienia, szybka, a placki zachwycają puszystością. Zrób je w swojej kuchni.
Danie sto razy lepsze od placków ziemniaczanych
Czy jadasz placki ziemniaczane? U mnie często gościły one na stole. Uwielbiałam je, a moja rodzina zajadała się znakomitymi plackami ziemniaczanymi. Jednak było z nimi trochę roboty. Odkąd mam ten przepis na pyszne placki, robią się one niemal same. Smakują jeszcze lepiej od placków ziemniaczanych.
Najważniejsze jest jednak to, że są niesamowicie puszyste i doskonałe w smaku. Polecam ten przepis na pyszne danie z ziemniaków. Z kilku składników wyczarujesz smaczną potrawę. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Szybkie i Proste. Stamtąd też pochodzą zdjęcia w artykule.
Ta surówka pasuje do każdego obiadu. Z jednym dodatkiem smakuje lepiej niż z chińskiej restauracjiJak zrobić puszyste placki ziemniaczane?
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 1 jajko
- 15 dkg sera żółtego
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki
- 100 g jogurtu naturalnego
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Przygotowanie placków zacznij od ugotowania ziemniaków i rozgniecenia ich na gładką masę. Gdy ostygną, dodaj straty żółty ser, natkę pietruszki, sól i pieprz. Składniki dokładnie wymieszaj. Formuj dłońmi dość grube placki.
W misce rozmąć jajko, dodaj jogurt naturalny, mąkę i wymieszaj na gładką masę. Zanurzaj w niej placki i smaż na oleju na patelni. Placki powinny mieć złoty kolor. Po usmażeniu wyjmij je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Puszyste placki ziemniaczane podaj na obiad
Placki ziemniaczane w znakomitej panierce wychodzą niezwykle puszyste i kremowe w smaku. Wyglądają tak apetycznie, że trudno im się oprzeć. Delikatne, kremowe i jeszcze smaczniejsze od tradycyjnych placków ziemniaczanych, będą smakować całej rodzinie. Robię je dużo szybciej niż zazwyczaj.
Sposób przyrządzenia tego dania jest tak prosty, że poradzi sobie z nim osoba, która stawia pierwsze kroki w kuchni. Danie zachwyca smakiem i wspaniale prezentuje się na stole. Tak puszystych placków na pewno jeszcze nie jadłeś. Pisaliśmy o tym, jak zrobić makaron z mięsem z przepisu Tomasza Strzelczyka. Polecaliśmy też skuteczny syrop z cytryny na przeziębienie.