Następnym razem zróbcie to ze schabowymi przed smażeniem. Wyjdą o wiele bardziej soczyste
Kotlety schabowe to już klasyka kuchni polskiej. Bywają przyrządzane na co dzień i od święta. Receptury na to lubiane danie obiadowe są przekazywane często z pokolenia na pokolenie. Każdy, kto zajmuje się kuchnią, ma własny patent na schabowe. Polecamy przed smażeniem wykonać czynności, które sprawią, że kotlety schabowe będą jeszcze bardziej soczyste.
Kotlet schabowy, czyli klasyczny obiad
Kotlet schabowy jest jednym z najbardziej lubianych dań obiadowych. Polacy cenią kotlety za smak oraz łatwość przygotowania. Schabowe są przyrządzane na różne okazje i każda z pań domu ma swój patent na pyszne kotlety schabowe. Ważna jest jakość mięsa, ale też tłuszcz, na którym smażymy schabowe.
Zależy nam, by schabowe wyszły smaczne i wyjątkowo soczyste. Co zrobić, by tak się stało? Polecamy sprawdzony sposób, który musimy zastosować przed smażeniem kotletów. Dzięki niemu schabowe będą rozpływać się w ustach.
Zamówił jajecznicę w „restauracji gwiazd”. W głowie się nie mieści, czego zabrakło na talerzuSoczyste schabowe, czyli zrób to przed smażeniem
Jeśli zależy nam, by kotlety schabowe wyszły wyjątkowo soczyste, musimy zrobić jedną rzecz przed ich usmażeniem. Ta czynność wpłynie na smak mięsa i sprawi, że kotlety schabowe będą soczyste, jak nigdy do tej pory. Bardzo ważne jest, by przed smażeniem kotlety namoczyć w mleku i cebuli. Ten naturalny i prosty sposób działa i jest polecany z pokolenia na pokolenie.
Dzięki namaczaniu kotletów w mleku i cebuli kotlety będą bardzo kruche i delikatne. Wypróbuj ten sposób w swojej kuchni i zaskocz pysznym daniem obiadowym swoją rodzinę. Przepis na soczyste i miękkie schabowe jest prosty i sprawdzony. Korzysta z niego już wiele osób.
Jak przygotować soczyste schabowe?
Składniki:
- 4 plastry schabu
- cebula
- 500 ml mleka
- sól
- pieprz
- mąka
- bułka tarta
- 2 jajka
- olej do smażenia
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem i do miski wlewamy mleko. Dodajemy sól i cebulę pokrojoną w piórka. Schab przekładamy do miski w mlekiem i trzymamy w niej przez noc w lodówce. Mięso odsączamy z mleka, solimy, doprawiamy pieprzem.
Obtaczamy w mące, zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i surówkami. Pisaliśmy o schabowych z przepisu ciotki Sabiny. Podawaliśmy też sprawdzony patent na to danie.
Źródło:pieprzyczfantazja.pl