Od lat robię pomidory pod pierzynką. Rodzina zajada aż się uszy trzęsą
Poznaj doskonały sposób na podanie pomidorów. Zamiast cebuli podaj je pod pierzynką. Smak oraz kompozycja zaskoczy wszystkich. Wypróbuj tę metodę, a już nigdy nie przyrządzisz ich inaczej. To banalnie proste.
Pomidory są najlepsze
Pomidory to świetne warzywo, z którego można przygotować wiele, a w dodatku pasują one do wszystkiego. Zrobić z nich można wiele sałatek, ale można podać je także z minimalną liczbą składników.
Zazwyczaj przyrządza się z cebulą, ale kiedy poznasz ten przepis, szybko o niej zapomnisz. Warzywo o wiele lepiej smakują, kiedy poda się je pod pierzynką. Zachwyca także niezwykła kompozycja przysmaku.
Młodzi nie pamiętają o tych kluskach na parze. Z tym dodatkiem smakują najlepiejTylko kilka składników
Do przygotowania pierzynki potrzebujesz tylko kilka składników. Najważniejszym składnikiem jest jogurt naturalny. Niezbędne będą inne składniki, które poznasz, sprawdzając poniższą listę. Nie ma ich zbyt wiele i większość z nich możesz mieć w swojej kuchni. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Kulinarne przygody, który znajduje się na YouTubie.
Składniki:
- 3 pomidory
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka startego sera mozzarella
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek szczypioru
- pieprz
- sól
Przepis na pomidory pod pierzynką
Umyte pomidory pokrój w cienkie plastry. Ułóż je obok siebie na talerzu. Do miski przełóż jogurt naturalny oraz majonez. Wsyp starty ser mozzarellą, pieprz oraz sól. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Wymieszaj składniki na jednolitą pierzynkę. Rozłóż ją równomiernie na pomidorach. Wierzch obsyp odrobina sera oraz drobno posiekanym szczypiorem. Gotowe pomidory postaw na stole i zobacz, jak szybko zanikają. Sprawdź