Smakosze.pl

Screeny z filmu pochodzą z kanału Coocharz na YouTube

Oddzielił żółtka od białek i poczekał 6 dni. Nie ma lepszego patentu na jajecznicę

25 Marca 2023

Autor tekstu:

Magdalena Patacz

Popularny youtuber pokazał swój patent na jajecznicę. Kultowe śniadanie będzie smakować jeszcze lepiej, kiedy dodamy do niego odpowiednio przyrządzone żółtka. Youtuber stwierdził, że na takie danie warto poczekać kilka dni.

Do jajecznicy wykorzystaj wiejskie jajka

Jajecznica jest zawsze świetnym pomysłem na śniadanie. Przygotowujemy ją na wiele sposobów. Dodajemy pomidora, cebulę, boczek i wiele innych dodatków. Do jajecznicy wykorzystajmy jajka od kur z wolnego wybiegu, a najlepiej swojskie, jeśli mamy taką możliwość.

Jajecznica będzie miała wtedy piękny, żółty kolor i będzie smakować obłędnie. Jajka marketowe po usmażeniu zwykle są blade, a ich smak nie przypomina jajecznicy przygotowanej z jajek od wiejskich kur. Ciekawy patent na jajecznicę przedstawił niedawno Coocharz na YouTube.

Youtuber surowe żółtka posypuje mieszanką przypraw i wstawia do lodówki na 6 dni. Po tym czasie piecze je w piekarniku i ściera na tarce do usmażonej jajecznicy. Coocharz stwierdził, że tak smacznego śniadania jeszcze nie jadł. Zdjęcia wykorzystane w artykule pochodzą z kanału Coocharz na YouTube.

Dlaczego ogórki kiszone pleśnieją?

Dlaczego ogórki kiszone pleśnieją? Kucharz wskazał największy błąd

CZYTAJ DALEJ

Żółtka pieczone do jajecznicy

Składniki:
  • 4 żółtka jajek
  • sól
  • cukier
  • pieprz

 

Jak przygotować żółtka do jajecznicy? Nie ma lepszego dodatku

W misce wymieszaj cukier, sól i pieprz. Przypraw musi być sporo. Połowę mieszanki przesyp do pojemnika na żywność i wygładź łyżką. Następnie zrób dołki na żółtka.

Żółtka połóż w wyznaczonych miejscach. Posyp resztą przypraw i przykryj szczelnie naczynie. Całość wstaw do lodówki na 6 dni. Po tym czasie żółtka wyjmij, przełóż je na chwilę do zimnej wody i osusz.

Żółtka przełóż na ruszt piekarnika i piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie ostudź je i zetrzyj do przygotowanej wcześniej jajecznicy. Będzie miała fantastyczny smak.

Biszkopt opada po upieczeniu? Sprawdź, jak temu zaradzić. Biszkopt nie będzie opadać, pękać i się kruszyć. Czy trzeba solić warzywa na sałatkę jarzynową?

 

Mazurek kajmakowy

Najprostszy na świecie mazurek kajmakowy. Lepszego nie kupisz w żadnej cukierni

CZYTAJ DALEJ
zdrowy chleb z Biedronki

Dobra cena, świetny skład. Dietetyk wskazał 3 najlepsze chleby z Biedronki

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Babcia Alka dodaje do ogórków 1 prosty składnik. Jej mizerię ubóstwia cała rodzina
Czytaj więcej >

Przepisy

Na Śląsku dodają do mielonych ten składnik. Tak pysznych jeszcze nie jedliście
Czytaj więcej >

Przepisy

Starła marchewkę i jeszcze 2 warzywa. Lepszej surówki nie zjesz nawet w restauracji
Czytaj więcej >

Przepisy

Mistrzowski przepis na leczo od Koła Gospodyń Wiejskich. Nawet Gessler nie ma lepszego
Czytaj więcej >

Przepisy

Niebywałe, do czego syn Gessler dodaje pokrzywę. Danie zrobi prawdziwą furorę
Czytaj więcej >

Przepisy

Strzelczyk robi genialne młode ziemniaki. Zdradził też świetny patent na ich czyszczenie
Czytaj więcej >
Magdalena Patacz

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Żaden majonez i śmietana. Surówka z pora i jabłka zalana tym przysmakiem smakuje najlepiej
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Kiedyś kochali ją wszyscy, dziś niewielu pamięta. Kultowa Stefanka bez pieczenia
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Nikt już nie moczy schabowych w mleku. Ten patent jest 1000 razy lepszy
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Zapomnij o pasztecie z warzyw z rosołu. Ta wersja jest zdrowsza i bardziej aromatyczna
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska dodaje szczyptę do naleśników. Przez to są zdrowsze niż każde inne
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Dodaj do małosolnych pikantny dodatek. Wyjdą wyraziste i lepsze niż kiedykolwiek
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Żaden majonez i śmietana. Surówka z pora i jabłka zalana tym przysmakiem smakuje najlepiej
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Kiedyś kochali ją wszyscy, dziś niewielu pamięta. Kultowa Stefanka bez pieczenia
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Nikt już nie moczy schabowych w mleku. Ten patent jest 1000 razy lepszy
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Zapomnij o pasztecie z warzyw z rosołu. Ta wersja jest zdrowsza i bardziej aromatyczna
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska dodaje szczyptę do naleśników. Przez to są zdrowsze niż każde inne
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Dodaj do małosolnych pikantny dodatek. Wyjdą wyraziste i lepsze niż kiedykolwiek
Czytaj więcej >