Oprócz marchewki i jabłka zetrzyj na tarce 1 dodatek. Surówka lepsza niż z restauracji
Wszyscy doskonale znamy surówkę z marchewki. Ten przysmak towarzyszy nam już od czasów przedszkolnych. Czy znacie jednak doskonałe połączenie marchewki z kalarepą? Dodatek obiadowy w takiej wersji po prostu powala wyśmienitym smakiem.
Surówka z marchewki i kalarepy to hit
Surówka z marchewki z dodatkiem kalarepy jest banalnie prosta do wykonania. Potrzebujesz do tego zaledwie kilku składników. Zetrzyj na tarce, wymieszaj i gotowe. Każdy poprosi o dokładkę, a porcje błyskawicznie znikną z talerzy.
Kalarepa jest znanym, choć nieco niedocenianym przez nas warzywem. Tymczasem jej chrupkość oraz słodycz doskonale komponują się z rozmaitymi daniami. W dodatku zawiera w sobie mnóstwo wartościowych składników odżywczych, przez o wzmacnia organizm i uwalnia go z toksyn. Koniecznie wypróbujcie ten pomysł na niezwykle warzywo.
Chcieli zjeść mielone w barze mlecznym. Zobaczyli to i odwrócili się na pięciePrzepis na surówkę z kalarepy
Składniki:
- 1 duża kalarepa
- 2 średnie marchewki
- 1 jabłko
- ½ małego kubeczka jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
- odrobina cukru
Jak przyrządzić najlepszą surówkę z marchewki i kalarepy?
Przygotuj wszystkie składniki na surówkę. Kalarepę umyj, obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Usuń skórę także z marchewki oraz jabłka. Te składniki także zetrzyj na tych samych oczkach.
Rozdrobnione warzywa wraz z jabłkiem przełóż do miski. Wymieszaj je ze sobą starannie. Następnie dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Wszystko jeszcze raz wymieszaj.
Do składników na surówkę dodaj jogurt naturalny. Zawartość miski starannie połącz. Tak przyrządzona surówka gotowa jest do podania. Idealnie będzie komponowała się z rozmaitymi daniami obiadowymi. To połączenie smakowe w surówce zachwyci każdego smakosza. Kalarepa z tym obłędnym sosem komponuje się wręcz doskonale.