Pierogi z tym farszem biją na głowę nawet te z grzybami. Zrób od razu na Wigilię
Pierogami potrafimy zajadać się bez opamiętania. Teraz warto przyrządzić je z farszem, który sprawdzi się też na Wigilię. Takie pierogi bez mięsa będą smakować w Boże Narodzenie i szybko znikną z talerzy. Szpinak i wędzony twaróg sprawdzą się tu idealnie.
Pierogi bez mięsa, czyli szpinak i wędzony twaróg
W Polsce pierogi lubimy w każdej wersji. Pełne mięsa, twarogu, czy owoców smakują, że palce lizać. Pierogi bez mięsa są też daniem podawanym w Wigilię. Zwykle przyrządza się je z kapustą i grzybami. Ich smak jest wyborny i jedyny w swoim rodzaju.
Teraz warto zrobić pierogi bez mięsa na Wigilię w trochę innym wydaniu. Farsz zrobimy ze szpinaku i wędzonego twarogu. Pierogi ze szpinakiem wyjdą pyszne i będą cieszyć się powodzeniem podczas Wigilii. Poniżej prezentujemy przepis na pierogi ze szpinakiem.
Żadne awokado, czy jajka. O tej porze roku najlepsza do chleba jest pasta z dyniJak przygotować pierogi ze szpinakiem?
Składniki na farsz:
- 500 g szpinaku baby
- 220 g twarogu wędzonego
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
Przygotowanie farszu zacznij od posiekania cebuli i podsmażenia jej na maśle klarowanym. Dołóż szpinak, i gdy zmniejszy objętość, wkrusz twaróg wędzony.
Pod koniec smażenia dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Farsz jest już gotowy. Możesz wypełnić nim pierogi.
Pierogi ze szpinakiem zachwycą w święta
Pierogi ze szpinakiem mają wyrazisty smak i będą w sam raz na Wigilię. Szpinak z czosnkiem doskonale do siebie pasują. Taki farsz wyjdzie pyszny, a pierogi szybko znikną ze stołu. Zaskoczą smakiem gości, którzy są przyzwyczajeni do pierogów z grzybami.
Przepis na pierogi ze szpinakiem jest wart wypróbowania. Kilka składników na farsz daje znakomity efekt. Takie danie stanie się hitem podczas Wigilii. Pisaliśmy o tym, w jaki sposób przygotować elegancki obiad na Boże Narodzenie. Radziliśmy, co warto kupić taniej w Dino.
Źródło: pysznosci.pl