Pokrój ciasto francuskie i zawiń je z tym farszem. Już po 1 kęsie każdy poprosi o przepis
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/1920/ciasto_francuskie_4c490ded31.jpg)
Marzy ci się pyszna przekąska? Zrobisz ją dzięki temu przepisowi. Wystarczy pokroić ciasto francuskie i zawinąć je z apetycznym farszem. Wyjdzie danie, że palce lizać.
Przekąś coś pysznego
Zjadłbyś coś dobrego? Może przekąskę z ciasta francuskiego? Warto ją przyrządzić, bo pełna jest smacznego farszu. Zrobisz go z zaledwie kilku składników. Jednak efekt zrobi wrażenie na każdym smakoszu. Każdy, kto spróbuje tego dania, prosi o przepis.
Przekąska z ciasta francuskiego pełna sera, pietruszki i sosu pomidorowego, jest prosta w przygotowaniu, a do tego wyjątkowo pyszna. Prezentuje się też efektownie na stole. Dlatego sięgnij po ten przepis. Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Appetizing.tv-Baking Recipes. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_871cea4aa5.jpg)
Jak zrobić przekąskę z ciasta francuskiego z farszem?
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 pęczek natki pietruszki
- 150 g sera żółtego
- 1 jajko
- pieprz
- oregano
Przygotowanie dania zacznij od wyłożenia płata ciasta francuskiego i podzielenia go na pół. Ciasto posmaruj koncentratem pomidorowym i posyp oregano oraz pieprzem. Następnie posyp startym serem żółtym.
Oprósz go posiekaną natką pietruszki i przykryj drugim płatem ciasta francuskiego. Teraz podziel je na dość wąskie paski. Posmaruj rozmąconym jajkiem i zawiń ciasto. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przekąskę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Zawinięta przekąska pełna farszu i smaku
Po 20 minutach przekąska jest gotowa do podania. Chrupiące i delikatne ciasto francuskie pełne znakomitego farszu będzie każdemu smakować. Nadzienie z sera, sosu pomidorowego i pietruszki jest pełne smaku i aromatu. Takie danie zjesz z przyjemnością i sięgniesz po dokładkę.
Przekąska wygląda efektownie na stole i można ją podać podczas spotkania z rodziną i znajomymi. Każdy będzie chciał skosztować takiego dania, a potem zapyta o przepis. Polecam tę prostą recepturę na pyszną przekąskę z ciasta francuskiego. Pisaliśmy o tym, jak zrobić inne smaczne danie z ciasta francuskiego. Radziliśmy, jak przygotować zapiekankę gyros z ryżem.
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_616e209a94.jpg)
Źródło: YouTube/appetizing.baking
Zdjęcia: screen YouTube/appetizing.baking
![szybka sałatka na grilla](https://images.iberion.media/images/origin/szybka_salatka_na_grilla_f1386c8222.jpg)
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_d0e4f0676f.jpg)
![pierś z kurczaka w sosie](https://images.iberion.media/images/origin/sos_kurczak_8876d9d30c.jpg)
![kolacja](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_4b11152d82.jpg)
![spłaszczanie roladki łyżką](https://images.iberion.media/images/origin/roladki1_d1d1424c19.jpg)
![grzyby](https://images.iberion.media/images/origin/grzyby_c8c68058db.jpg)
![chleb na kefirze](https://images.iberion.media/images/origin/chleb_7f83031859.jpg)
![cebula](https://images.iberion.media/images/origin/cebula_2ec591d0d2.jpg)
![ser i ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto1_8dad522eae.jpg)
![ziemniaki](https://images.iberion.media/images/origin/ziemniaki_adfbbafdab.jpg)
![surówki](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_60a342eae0.jpg)
![szakszuka](https://images.iberion.media/images/origin/szakszuka_b63ea74e19.jpg)
![wiszące udka](https://images.iberion.media/images/origin/wiszace_udka_12225c951d.jpg)
![obiad](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_01a186c442.jpg)
![zapiekane kanapki](https://images.iberion.media/images/origin/zapiekane_kanapki_226c019d86.jpg)
![faszerowane kotlety z piersi kurczaka](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_na_niedziele_c6064e8fae.jpg)
![pomidory](https://images.iberion.media/images/origin/plastry_pomidorow_ee77ca14c2.jpg)
![deser truskawkowy](https://images.iberion.media/images/origin/deser_truskawkowy_7571190674.jpg)
![śniadanie](https://images.iberion.media/images/origin/sniadanie_50e3d96394.jpg)
![domowe paszteciki](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_c84b4f95fa.jpg)
![bułeczki](https://images.iberion.media/images/origin/bulki_d95b5a7f45.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_69010fa67b.jpg)
![sałatka ziemniaczana](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_ziemniaczana_48457b877d.jpg)
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_75cb9cb243.jpg)
![truskawki i jajka](https://images.iberion.media/images/origin/truskawki_80f80b61c1.jpg)
![sernik](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_40b5909e0a.jpg)
![ciasto drożdżowe](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_9b44f88675.jpg)
![Ogórki małosolne](https://images.iberion.media/images/origin/Ogorki_12_7531fc78ba.jpg)
![Ogórki](https://images.iberion.media/images/origin/Ogorki_3d4645b6f6.jpg)
![Ciasto francuskie z truskawkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_z_truskawkami_6fee297aac.jpg)
![Historia kuchni polskiej TVP](https://images.iberion.media/images/origin/Szablony_Lelum_2_kopia_2024_06_19_T095016_973_36d42c063d.jpg)
![bańki mydlane](https://images.iberion.media/images/origin/b1_678ddbf94e.jpg)
![domowe jagodzianki](https://images.iberion.media/images/origin/domowe_jagodzianki_ddf0273c3f.png)
![ciasto drożdżowe z czereśniami](https://images.iberion.media/images/origin/shutterstock_2184278507_ecf9b11875.jpg)
![ciasto drożdżowe z rabarbarem](https://images.iberion.media/images/origin/shutterstock_2466755329_de0b232d9e.jpg)