Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Przygotowanie tej jarzynowej zajmuje mi 15 minut. 1 dodatek zaskakuje i zachwyca
Katarzyna Rachańska
Katarzyna Rachańska 18.09.2024 12:58

Przygotowanie tej jarzynowej zajmuje mi 15 minut. 1 dodatek zaskakuje i zachwyca

zupa jarzynowa
Fot. YouTube/WeronikaDomogród

Zupa jarzynowa to u mnie niezwykle szybkie danie. Nie brakuje mu też smaku. Wszystko dzięki produktowi, który dodaję do zupy. Polecam ten przepis na zupę jarzynową z mrożonki, zdradzam go ze szczegółami w dalszej części artykułu.

Zupa jarzynowa z mrożonki szybka i smaczna

Zupy często goszczą na moim stole. Są zdrowe, smaczne i warto je włączyć do swojej diety. Zupy szybko dostarczą energii, nawodnią i rozgrzeją. Moją ulubioną zupą jest jarzynowa z mrożonki. Robię ją z prostego przepisu, który daje smaczny efekt na talerzu.

Do zupy dodaję płatki owsiane, które sprawiają, że jarzynowa jest syta i zdrowa. Zupę ugotujesz w zaledwie kwadrans. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Weronika Domogród. Stamtąd pochodzą też zdjęcie główne użyte w artykule.

zupa
Fot. Canva/YelenaYemchuk
Lidl ruszył z pomocą dla powodzian. Sieć handlowa prowadzi działania na szeroką skalę

Jak ugotować zupę jarzynową z mrożonki?

Składniki:

  • 1 opakowanie mieszanki mrożonej warzywnej
  • 1 por
  • 6 łyżek płatków owsianych
  • zioła prowansalskie
  • 2 ząbki czosnku
  • kurkuma
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie zupy zacznij od drobnego pokrojenia pora. Podsmaż go na maśle. Dołóż posiekane ząbki czosnku. Wsyp przyprawy i wymieszaj. W tym czasie gotuj warzywa z mrożonki i dołóż do nich podsmażonego pora z czosnkiem i przyprawami.

Wsyp płatki owsiane, które wcześniej opłucz pod bieżącą wodą. Warzyw nie gotuj zbyt długo, bo stracą kolor. Pod koniec gotowania zupę jarzynową z mrożonki dopraw jeszcze solą i kurkumą. Zupy nie zabielaj, ale jeśli tylko taką lubisz, dołóż 2 łyżki śmietany. 

Zupa szybka i pyszna jak nigdy

Zupa jarzynowa z mrozki jest gotowa w kwadrans. Smaczna, zdrowa i pożywna będzie idealna na szybki obiad. Z dodatkiem płatków owsianych smakuje pysznie i sprawia, że nikt głody nie odejdzie od stołu. U mnie w domu ta zupa jest bardzo lubiana.

Teraz każdemu polecam ten prosty przepis. Wystarczy zaopatrzyć się w mrożonkę, kilka warzyw i przyprawy. W 15 minut ugotujesz zupę, że palce lizać. Nasyci i rozgrzeje. Dlatego wypróbuj ten przepis w swojej kuchni. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić rozgrzewający dżem najlepszy do naleśników. Polecaliśmy też przepis na pyszny budyniowiec z jabłkami od Heni Foks. 

zupa
Fot. Canva/YelenaYemchuk