Pyszna zupa ogórkowa z przecieru
Zupa ogórkowa z przecieru jest szybsza w przygotowaniu niż tradycyjny wywar. Przecier smażony na maśle zyska mocno ogórkowy, intensywny smak, który z pewnością zachwyci całą Twoją rodzinę. Poznaj prosty przepis na zupę ogórkową z przecieru.
Zupę ogórkową przygotujesz na wywarze warzywnym, kurczaku, żeberkach, zasmażce. Dzisiejszy pomysł na obiad to szybka i pyszna zupa ogórkowa z przecieru, gotowana na udku z kurczaka i warzywach. Przygotujesz ją błyskawicznie i równie szybko zniknie z talerzy.
Przecier ogórkowy kupisz w każdym sklepie. Przecier produkowany jest z ukiszonych wcześniej i startych ogórków, jest aromatyczny i kwaśny. Przed dodaniem do wywaru przesmaż przecież na maśle, a uzyskasz jeszcze pełniejszy smak.
Zupę ogórkową przygotuj również według starej, babcinej receptury. Tu znajdziesz przepis na tradycyjną, prostą ogórkową na zasmażce.
Przepis na pyszną zupę ogórkową z przecieru
Składniki na 6 porcji:
udko z kurczaka
cebula
2 marchewki
korzeń pietruszki
koperek
słoik przecieru z ogórków
2 łyżki masła
5 ziemniaków
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
2 liście laurowe
Jak przygotować pyszną zupę ogórkową z przecieru?
Udko umyj, obierz i włóż do garnka. Dodaj cebulę, marchewki, pietruszkę, cebulę, pokrojone w kostkę ziemniaki, zalej wodą. Dodaj liście laurowe, pieprz, sól i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Przecier podsmaż na maśle przez kilka minut. Pod koniec gotowania dodaj przecier i śmietanę wymieszaną z wodą. Oprósz koperkiem.
Smacznego.