Agata Rubik robi najprostszy sernik na świecie. Jego smak zachwyca
Sernik jest jednym z popularniejszych deserów. Agata Rubik niedawno podzieliła się swoim przepisem na znakomitą odsłonę klasycznego ciasta. Przygotowanie nie jest skomplikowane, a smakiem zachwyci nawet najbardziej wybrednych. Świetnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Spróbujecie?
Prosta i sprawdzona receptura na sernik będzie szczególnie przydatna przed świętami czy innymi okazjami do spędzenia czasu w gronie najbliższych. Chcąc umilić sobie wspólne chwile deserem, wcale nie musimy spędzać wcześniej długich godzin w kuchni. Zerknijcie, jak niewiele wysiłku potrzeba, by przygotować ciasto Agaty Rubik. Efekty przyjemnie was zaskoczą.
Przepis na znakomity sernik Agaty Rubik
Składniki:
1 kg sera na sernik
400 g sera o smaku waniliowym
12 jaj
150 g masła
125 g margaryny
330 g cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego
biszkopty do uformowania spodu ciasta
Jak zrobić pyszny sernik? Agata Rubik zdradziła swój patent
W misie miksera ucieramy masło i margarynę, dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy. Gdy się połączą, dojemy żółtka — najlepiej jedno po drugim. Do miski wrzucamy oba sery i miksujemy, aż uzyskamy jednolitą masę.
Wsypujemy proszek budyniowy i starannie go rozprowadzamy. Z białek ubijamy sztywną pianę. W formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy biszkopty tak, aby pokryć całe jej dno. Na ciastka wylewamy masę serową i wyrównujemy jej wierzch.
Wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy grzanie na 170 stopni Celsjusza. Pieczemy przez 55 minut, po czym wyłączamy grzanie i zostawiamy ciasto, aż do całkowitego ostudzenia. Sernik podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na pyszne serniki. Szczególnie polecamy Izaurę z pysznym ciastem czekoladowym. Być może skusi was też znakomita i prosta w przygotowaniu wersja na bazie jogurtu naturalnego.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Najlepsze kucharki dodają do farszu na pierogi ruskie 1 przyprawę. Masa smakoszy o niej zapomina
Strzelczyk wziął ziemniaki i mąkę. W mig zrobił z dawny, zapomniany specjał. Taniej się nie da
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: fakt