Strzelczyk pokazał najlepszy patent na zrazy, smakują bosko. O tym mięsie nigdy bym nie pomyślała
![zrazy](https://images.iberion.media/images/1920/zrazy_677364b209.jpg)
Zrazy sprawdzą się na niedzielny obiad. Jednak Tomasz Strzelczyk robi je z mięsa, które może wywołać zdziwienie. Natomiast efekt jest wyśmienity. Patent znanego kucharza jest smaczny i wart polecenia.
Żeberkowe zrazy od Tomasza Strzelczyka
Zwykle zrazy przyrządza się ze schabu, czasem z szynki lub z karkówki. Można je zrobić z udźca, ale Tomasz Strzelczyk to wyborne danie przyrządza z zupełnie innego mięsa. Znany kucharz stawia na żeberka, ale dodaje też boczek. Ten patent to kulinarny strzał w 10!
Danie wychodzi soczyste i po prostu rozpływa się w ustach. Przepis autorstwa Tomasza Strzelczyka warto wypróbować i zrobić doskonałe zrazy na niedzielny obiad. Przepis znanego kucharza znajdziesz na jego kanale YouTube. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
![zrazy](https://images.iberion.media/images/origin/zrazy_f85777240e.jpg)
Jak zrobić zrazy z przepisu Tomasza Strzelczyka?
Składniki:
- 1 ½ kg żeberek
- 1 kg boczku wędzonego
- 3 papryki
- 2 cebule
- 5 ząbków czosnku
- 2 papryczki chili
- 600 ml passaty pomidorowej
- 300 ml wody
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżka oregano
- sól
- pieprz
Przygotowanie dania zacznij od pokrojenia cebuli, papryki, czosnku i podsmażenia ich w garnku. Po kilku minutach wlej passatę pomidorową i dopraw przyprawami. Składniki wymieszaj i gotuj. Żeberka podziel na części, posyp solą, pieprzem i połóż na mięsie plaster boczku.
Żeberka zawiń w rulon, zwiąż sznurkiem i w ten sposób postępuj z resztą mięsa. Żeberka dodatkowo natrzyj przyprawami. Mięso obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju. W tym czasie zblenduj warzywa i wlej masę do żeberek. Duś do miękkości mięsa.
Zrazy od Strzelczyka zaskakują i smakują
Zrazy od Strzelczyka charakteryzują się miękkością i soczystością. Podawane w sosie paprykowym mają niezwykle wyrazisty smak. Trudno przejść obok nich obojętnie. Będą smakowały z ziemniakami lub z kaszą.
Patent Tomasza Strzelczyka na zrazy jest bardzo prosty i zachwyca smakiem. Takie danie przypadnie do gustu wielbicielom żeberek i zrazów. Każdy mięsożerca chętnie sięgnie po dokładkę tego dania. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić placki ziemniaczane z kiełbasą i serem. Podpowiadaliśmy, które mięso jest najlepsze na krupnik.
![zrazy](https://images.iberion.media/images/origin/zrazy_1738a106d0.jpg)
![kotlety bez mięsa](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_bez_miesa_2_0f085e454d.jpg)
![placki](https://images.iberion.media/images/origin/placki_302d2470a0.jpg)
![pasztet Strzelczyka](https://images.iberion.media/images/origin/pasztet1_8c33e4279b.jpg)
![ogórki w zalewie](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_de2f9dd432.jpg)
![schab na cebuli](https://images.iberion.media/images/origin/schab_d2800e626f.jpg)
![mandolina](https://images.iberion.media/images/origin/mandolina_18d406fe12.jpg)
![jajka](https://images.iberion.media/images/origin/jajka_62200706e4.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_4cc272dbe6.jpg)
![plastry cukinii z szynką](https://images.iberion.media/images/origin/cukinia_9be83cfb74.jpg)
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_27b152f6e5.jpg)
![ciasto z 3 składników](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_6005fc15bf.jpg)
![sałatka hawajska](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_hawajska_e0cfab9635.jpg)
![cukinia na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_cukinii_136f2d6663.jpg)
![sałatka w słoikach](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_edc4c0a427.jpg)
![zupa chłodnik](https://images.iberion.media/images/origin/ch_A_odnik_395a2a2222.jpg)
![kluski śląskie](https://images.iberion.media/images/origin/kluski1_2ce9fc7fb6.jpg)
![krojenie roladek](https://images.iberion.media/images/origin/roladki1_458a77ceef.jpg)
![danie z pieczarek i żelatyny](https://images.iberion.media/images/origin/pieczarki_6e57a9869f.jpg)
![sałatka z ogórków z gyros](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_gyros_f645b2529d.jpg)
![polędwica holenderska](https://images.iberion.media/images/origin/lekki_obiad_eed57d8c3e.jpg)
![cukinia i mieszanka](https://images.iberion.media/images/origin/cukinia1_49b3c20be6.jpg)
![gotowa zapiekanka](https://images.iberion.media/images/origin/zapiekanka1_6cdceaa499.jpg)
![boczek na cieście francuskim](https://images.iberion.media/images/origin/boczek1_df7709cce8.jpg)
![ścieranie marchewki](https://images.iberion.media/images/origin/sur_A_wka_8f315a7d4e.jpg)
![tarcie warzyw na placki](https://images.iberion.media/images/origin/tarcie_warzyw_na_placki_35839702c3.jpg)
![danie z serkiem wiejskim](https://images.iberion.media/images/origin/2_6de133e67c.jpg)
![Celine Dion](https://images.iberion.media/images/origin/Kopia_WZORY_DLA_SG_2024_07_26_T233159_059_b0fccb9d4f.jpg)
![Występ Lady Gagi na Igrzyskach Olimpijskich](https://images.iberion.media/images/origin/Wystep_Lady_Gagi_na_Igrzyskach_Olimpijskich_c57c60b176.png)
![Wulkan](https://images.iberion.media/images/origin/wulkan_turysci_pl_nowe_bd7df8b62a.jpg)
![Kot i Pies](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_1_40e6b73458.png)
![Rak szyjki macicy, rak](https://images.iberion.media/images/origin/Co_roku_z_powodu_tego_raka_umiera_1600_Polek_9631c7e88a.jpg)
![Bożena Dykiel, Mieczysław Hryniewicz](https://images.iberion.media/images/origin/Bozena_Dykiel_Mieczyslaw_Hryniewicz_f9de23f40d.jpg)
![Był sobie kot](https://images.iberion.media/images/origin/Byl_sobie_kot_d3edad37dc.jpg)
![Materiały promocyjne](https://images.iberion.media/images/origin/Kobieta_w_ogrodzie_a42c929a56.png)
![Chrome](https://images.iberion.media/images/origin/chrome_ochrona_fot_pxhere_DALL_E_897cb3f8b6.png)
![Wakacje](https://images.iberion.media/images/origin/upadek_biura_1831724a08.png)
![Celine Dion](https://images.iberion.media/images/origin/Szablony_Lelum_1200x700_88_20cfa0db40.png)
![tarcie jabłek](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_na_cieplo_b4401f9f16.jpg)