Strzelczyk zrobił gołąbki z młodej kapusty inaczej niż wszyscy. Co za obłędny patent

Wypróbuj doskonały patent Tomasza Strzelczyka na gołąbki z młodej kapusty, a nie zawiedziesz się. Smakują doskonale, a twoja rodzina będzie zachwycona. Zrób je na obiad i przekonaj się sama, jaki to obłędny patent.
Strzelczyk pokazał swój patent
Tomasz Strzelczyk to finalista polskiej edycji MasterChefa. Obecnie jest znanym kucharzem, który swoim przepisami i patentami dzieli się w książkach kucharskich oraz na kanale na YouTubie.
Jakiś czas temu ten znany i ceniony kucharz pokazał własną metodę na gołąbki z młodej kapusty. Jego przepis jest naprawdę niezwykły, a w dodatku inny niż te tradycyjne. Poznaj patent i zaskocz rodzinę podczas najbliższego obiadu. Uważaj, bo te gołąbki będą wszystkim smakowały i na pewno poproszą o dokładkę.

Co będzie ci potrzebne?
Podstawowym składnikiem każdych gołąbków jest kapusta i nie inaczej jest i w tym przypadku. Zadbaj o to, aby była młoda i świeża. Resztę potrzebnych składników znajdziesz na liście poniżej. Sprawdź ją dokładnie i zaczynamy przygotowanie tego niezwykłego dania.
Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 250 g mieszanki kasz
- 2 cebule
- 400 g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 3 jajka
- bułka tarta
- świeży tymianek
- pieprz
- sól
Przepis na gołąbki z młodej kapusty
Mieszankę kasz ugotuj według instytucji na opakowaniu. Cebule obierz, a następnie posiekaj w drobną kostkę. Oczyszczone pieczarki zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Na patelni zeszklij cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodaj starte pieczarki i podsmaż je z resztą składników. Całość przypraw drobno posiekanym tymiankiem, pieprzem oraz solą. Z młodej kapusty wytnij środek, a całą główkę sparz we wrzątku przez 20 minut.
Podsmażone warzywa przełóż do miski. Wsyp kaszę i wymieszaj składniki. Liście kapusty wyciągnij z garnka. Fragmenty, w które nie nadadzą się do zawijania, odetnij, drobno posiekaj i wsyp do miski z kaszą. Wymieszaj wszystko i farsz gotowy.
Farsz nakładaj na liście i zawijaj jak tradycyjne gołąbki. Jajka wbij do głębokiego talerza i roztrzep je. Każdy z gołąbków obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej i usmaż gołąbki. Po usmażeniu mają być zarumienione na brązowy kolor. Gotowe gołąbki podawaj na obiad. Sprawdź, jak zrobić domowy twaróg oraz dowiedz się, jaką promocję przygotował Lidl.






































