Taki sernik z wafelkami zrobię na majówkę. Z tym przepisem zawsze się udaje
Sernik na zimno z wafelkami to prawdziwe niebo w gębie. Robię go ze sprawdzonego przepisu Heni Foks, która robi bajecznie pyszne ciasta. Taki sernik będzie w sam raz na majówkę. Rodzina i znajomi zjedzą go z przyjemnością.
Sernik pełen wafelków i smaku
Jeśli lubicie sernik, to koniecznie musicie poznać ten przepis. Korzystam z niego, bo daje znakomity efekt. Dzięki recepturze od Heni Foks przygotowuję sernik na zimno. Jest pełen wafelków i po prostu rozpływa się w ustach.
To ciasto zawsze się udaje, dlatego zrobię je na majówkę. Każdy, kto go spróbuje, chętnie sięgnie po dokładkę. Przepis na sernika na zimno z wafelkami znajdziecie na kanale YouTube Heni Foks. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Wolę te placki nawet od ziemniaczanych. Nie uwierzysz z czego są zrobione, to hit w moim domuJak zrobić sernik na zimno z wafelkami od Heni Foks?
Składniki:
- 1 kg sera z wiaderka
- 4 sztuki wafelków np. Prince Polo
- ½ szklanki cukru pudru
- 2 galaretki cytrynowe
- okrągłe biszkopty
Przygotowanie ciasta zacznij od wyłożenia formy biszkoptami. Galaretki rozpuść w pół szklanki wrzącej wody i zostaw do ostygnięcia. Wafelki zetrzyj, pokrusz lub rozdrobnij blenderem. Następnie ser z wiaderka przełóż do miski i dodaj do niego ostudzoną galaretkę.
Składniki wymieszaj, wsyp do nich cukier puder i większą część startych wafelków. Pozostała część przyda się na wierzch sernika. Teraz zmiksuj wszystkie składniki. Gotową masę wyłóż na biszkopty w formie. Wygładź powierzchnię i ciasto posyp startymi wafelkami. Deser wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Sernik, któremu trudno się oprzeć
Po upływie tego czasu sernik z wafelkami możesz od razu podawać. Jest obłędnie pyszny, a całości dopełniają starte wafelki. Takie ciasto będzie w sam raz na ciepłe majowe dni. Każdy łasuch zje ten deser ze smakiem.
Polecam przepis od Heni Foks, bo dzięki niemu ten znakomity sernik zawsze się udaje. Jest efektowny, ale prosty i szybki w przyrządzeniu. Musi jednak spędzić kilka godzin w lodówce. Warto czekać na tak pyszne ciasto. Pisaliśmy o tym, jak zrobić smaczne i pożywne danie z ciasta francuskiego. Podawaliśmy przepis na smaczną sałatkę do potraw z grilla.