Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Takie miotełki na Halloween robię w 10 minut. Dorośli zajadają się nimi nawet bardziej, niż dzieci
Maciej Jurczyk
Maciej Jurczyk 30.10.2024 15:04

Takie miotełki na Halloween robię w 10 minut. Dorośli zajadają się nimi nawet bardziej, niż dzieci

przekąski na halloween
Fot. YouTube/Foodtempel

Nie masz pomysłu, co przygotować na Halloween? Zainspiruj się i poznaj przepis na tematyczne przekąski. Ich smak, a przede wszystkim wygląd zachwyci nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Taki smakołyk przygotuj w chwilę i to tylko z kilku składników.

 

Na Halloween nie może zabraknąć przekąsek

Choć Halloween nie należy do naszych tradycyjnych świąt, cieszy się wśród nas ogromną popularnością. Dzieci mogą się wtedy przebrać w dowolne i niekonieczne straszne postaci, a i dorośli mają pretekst do spotkań z przyjaciółmi. Na taką okazję warto przygotować smaczne przekąski.

Jedną z lepszych są błyskawiczne wytrawne miotełki. Spodobają się zarówno małym, jak i dużym, a ty będziesz przyrządzać je co roku. Na szczęście przygotowanie trwa chwilę, więc na pewno zdążysz je zrobić. O składnikach i o przepisie dowiesz się więcej w dalszej części tekstu. 

nacinanie sera.jpg
Fot. YouTube/Foodtempel
Kruchy spód łącze ze słodką domową masą. Na Wszystkich Świętych to ciasto będzie jak znalazł

Przekąska na Halloween z trzech składników

Zanim dowiesz się, jak przygotować przekąskę, musisz poznać składniki. Jak już wiesz, jest ich tylko trzy. Najważniejszy jest ser żółty w plastrach oraz paluszki. Szczegółowe proporcje poznasz, kiedy zerkniesz na listę poniżej. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Foodtempel, który znajdziesz na YouTubie.

Składniki:

  • 6 plastrów sera goudy
  • 12 słonych paluszków
  • 12 łodyg szczypioru

Przepis na przekąski na Halloween

Przygotowanie przekąski rozpocznij od przekrojenia wzdłuż plastrów sera. Następnie od strony dłuższego boku wykonaj nacięcia, co około 5 mililitrów. Tak przygotowany ser nawijaj na paluszki.

Każdy z nich zwiąż łodygom szczypioru. Zrób to delikatnie, ale też na tyle mocno, aby ser trzymał się wokół paluszka. Czynności powtarzaj, do momentu skończenia się składników. Powstałe miotełki podawaj na Halloween, a wszyscy będą zaskoczeni, co przygotowałaś. 

Przeczytaj także, o tym, co zastał dziennikarz w restauracji youtubera, który przebywa w areszcie oraz sprawdź, jak skutecznie wyczyścić piekarnik

miotełki.jpg
Fot. YouTube/Foodtempel
Tagi: Danie Przepis Ser