Tę pastę jajeczną robię dosłownie 5 minut. Jest idealnie kremowa i nie ma w sobie grama majonezu
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie? W takim razie zrób pastę jajeczną. Lekka i smaczna sprawdzi się o poranku i zapewni energię na kilka godzin. Polecam ten przepis każdemu.
Pasta jajeczna, czyli zapomnij o majonezie
Co by tu zjeść na śniadanie? Jeśli znudziły Ci się jajka na miękko lub tradycyjna jajecznica, to warto zerknąć na ten przepis. Gwarantuje on smaczne i wartościowe śniadanie. Pasta jajeczna nie zawiera ani grama majonezu.
Jest lekka, bo dodaje się do niej serek wiejski. Ten zabieg sprawi, że śniadanie wychodzi kremowe i niskokaloryczne. Smak pasty jajecznej można wzbogacić bazylią i innymi ulubionymi przyprawami. Przepis zobaczysz na kanale YouTube Tłuste Gary. Stamtąd pochodzą też niektóre zdjęcia użyte w artykule.
Gessler ruszyła ze sprzedażą produktów na święta. Porcja uszek wigilijnych kosztuje krocieJak zrobić pastę jajeczną?
Składniki:
- 3 jajka
- 100 g serka wiejskiego
- 3 łyżeczki masła
- sól
- pieprz
- bazylia
Przygotowanie śniadania zacznij od roztopienia masła na patelni. Wbij na nią jajka i dołóż serek wiejski. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Następnie mieszaj i smaż do uzyskania ulubionej konsystencji.
Po przełożeniu na talerz pastę posyp bazylią lub innymi ulubionymi przyprawami. Idealnie smakuje podana na świeżym pieczywie, z dodatkiem pomidorów.
Pasta jajeczna poleca się na śniadanie
Pasta jajeczna wychodzi bardzo smaczna i kremowa. Serek wiejski odpowiada za ten właśnie efekt. Ten lubiany produkt sprawia, że śniadanie zawiera dużo białka. To z kolei sprawia, że jest pożywne i syte. Po zjedzeniu takiego śniadanie przez kilka godzin będziemy najedzeni.
Pasta jajeczna z serkiem wiejskim jest niezwykle prosta w przygotowaniu. To idealna receptura dla osoby, która stawia pierwsze kroki w kuchni lub której zależy na szybkim śniadaniu. Pisaliśmy o nieco zapomnianej gęsinie, która jest smaczna i zdrowa. Informowaliśmy też o ostrzeżeniu Sanepidu o mące razowej.