Magda Gessler słynie ze swojego wybuchowego charakteru, jednak dała się poznać również jako zdolna restauratorka - czego dowodem jest jej lokal "U Fukiera". W sklepie internetowym "Delikatesy u Fukiera" można kupić wielkanocne zestawy, jednak ich ceny mogą szokować. Najdroższy z nich kosztuje ponad 500 zł i w jego ramach można dostać różne wielkanocne potrawy. Niżej wyjawiamy więcej szczegółów. Magda Gessler w swoich restauracjach i lokalach oferuje szeroką gamę dań, które są chętnie kupowane przez jej klientów. W tym roku na potrawy na Wielkanoc z jej internetowego sklepu nie każdy będzie mógł sobie pozwolić.
Magda Gessler jest jednym z największych kulinarnych autorytetów w Polsce. Gwiazda związana z programem Kuchenne Rewolucje odpowiada za kilka restauracji. Jednym z flagowych lokali jest U Fukiera. Właśnie on został wyróżniony przez magazyn Forbes Polska. Magda Gessler podzieliła się dobrymi wieściami na swoim Facebooku. Gwiazda nie kryła radości, jej wpis mówi sam za siebie.Zgodnie z tym co Magda Gessler napisała na swoim profilu na Facebooku, magazyn Forbes Polska wyróżnił 50 najlepszych polskich restauracji. Okazało się, że na liści znalazła się również restauracja należąca do gwiazdy Kuchennych Rewolucji.
Magda Gessler jest nie tylko znaną restauratorką - jej nazwiskiem sygnowany jest także sklep internetowy restauracji "U Fukiera". W jego ofercie można znaleźć mnóstwo wielkanocnych przysmaków. Ceny wielu z nich, jak w przypadku babki wielkanocnej z bakaliami, przyprawiają jednak o zawrót głowy. Za wypiek przyjdzie zapłacić klientom aż 80 zł. Niżej zawarliśmy listę najciekawszych propozycji ze sklepu Gessler. Magda Gessler wywołuje wśród Polaków ogromne emocje, a jednym z powodów są ceny w jej sklepie internetowym. Produkty w ofercie Delikatesy "U Fukiera" nie należą bowiem do najtańszych. Restauratorka z pewnością wie, że nie każdy ma czas na samodzielnie przygotowanie wielkanocnych potraw. Niestety sztandarowe dania z wielkanocnego stołu zostały przez nią wycenione naprawdę wysoko, co skutecznie utrudnia zakup dla zwykłego klienta.
Trwa nowa edycja „Kuchennych Rewolucji”. Magda Gessler przemierza więc Polskę i przybywa z pomocą słabiej prosperującym lokalom. Przeczytajcie, jak wyglądały „Kuchenne Rewolucje" w Bartoszycach. Magda Gessler nie szczędziła słów krytyki zwłaszcza kucharzowi.Od początku istnienia „Kuchenne Rewolucje” cieszą się dużą oglądalnością. Widzów przyciąga ciekawość, które lokale przeszły metamorfozę pod okiem znanej restauratorki i jak ta przemiana wygląda. Jednak niewątpliwie przyciąga też postać samej Magdy Gessler, która potrafi bez ogródek krytykować.
Już niebawem - 3 marca — ruszy nowy sezon popularnego programu kulinarnego Kuchenne Rewolucje. Magda Gessler i jej ekipa nie zwalniają tempa. Niebawem przekonamy się jakie historie czekają na nas tym razem. Choć może trudno w to uwierzyć, w ramach Kuchennych Rewolucji przeprowadzonych zostało już ponad trzysta transformacji lokali gastronomicznych. 24. sezon programu również będzie pełen emocji. Kolejne lokale podejmą starania, by zmienić swoje oblicze.
Magda Gessler znowu zaskoczyła swoich fanów. Tym razem gwiazda Kuchennych Rewolucji sama przeszła metamorfozę. W ostatni czasie wróciła z urlopu lżejsza o dobrych kilka kilogramów. Zdradziła szczegóły swojej przemiany. Znana restauratorka słynie zarówno z kontrowersyjnych wypowiedzi, jak i z tradycyjnej kuchni, która nie należy do najzdrowszych. Tym bardziej zaskakujące jest, że zdjęcia do kolejnej edycji Kuchennych Rewolucji Gessler rozpoczyna wyraźnie szczuplejsza.
Telewizyjny hit kulinarny Magdy Gessler, czyli Kuchenne Rewolucje, znów znalazł się na ustach fanów. Tym razem poruszenie wzbudziły informacje dotyczące potencjalnego prowadzące show, który przegrał w starciu z Gessler. Znamy szczegóły.Magda Gessler słynie z kontrowersji i ciętego języka. Program Kuchenne Rewolucje również niejednokrotnie wprawiał w zdumienie odbiorców. Wystarczy przypomnieć odcinki o barze mlecznym Agata czy lokalu w Borach Tucholskich. Ujawnienie drugiej osoby, której obsadzenie w charakterze hosta rozważano, również wywołało wiele reakcji.
Tłusty Czwartek wypada w tym roku 24 lutego, a więc pozostało jeszcze nieco czasu na świętowanie - mimo to, Magda Gessler podnosi ceny pączków, wysoko wycenione zostały również faworki. W restauracji "U Fukiera" pączki stanowią towar sezonowy, kupowany przez tłumy klientów. Za 200 gramów faworków, czyli chruściku, Gessler woła 30 zł, a jeden pączek to koszt rzędu 13 zł. Magda Gessler jest znaną i lubianą restauratorką i prezenterką telewizyjną, która podbiła serca Polaków swoją charyzmą, charakterem i wiedzą na temat gotowania. Jedną z jej najbardziej rozpoznawalnych restauracji jest warszawska "U Fukiera". Do lokalu ustawiają się kolejki chętnych klientów, którzy doceniają kunsztowne dania. Ich cena nie jest jednak niska, co, jak tłumaczone jest przez samą właścicielkę, wynika z najlepszej jakości składników. Niedawno koszt najpopularniejszych łakoci, dostępnych "U Fukiera" na Tłusty Czwartek, jeszcze bardziej powiększył się.
Wątróbka jest przysmakiem, który wywołuje wiele emocji. Dobrze przyrządzona potrafi zachwycić delikatnością i cudownym smakiem. Magda Gessler dodaje do niej nie tylko standardowe jabłka, cebulkę, ale także zachwycającą konfiturę z jarzębiny. Dodatek idealnie komponuje się z pozostałymi składnikami dania, sprawiając, że mało kto mu się oprze. Wypróbujcie koniecznie. Przepisy Magdy Gessler mają wielu fanów. Pisaliśmy już o tym, jak gwiazda przygotowuje jajecznicę i zdradzaliśmy jej patent na placki ziemniaczane. Tym razem na tapet bierzemy wątróbkę, czyli specjał, który wielu smakoszy lubi, lecz równie duża grupa trzyma się do niego z daleka. Z doskonałą recepturą restauratorki podroby wyjdą znakomite, a ich smak na długo pozostanie w waszej pamięci.
Barszcz czerwony z uszkami to tradycyjna potrawa wigilijna. Domowy barszcz będzie najsmaczniejszy, kiedy ugotujesz go na wcześniej przygotowanym zakwasie, właśnie taki barszcz gotuje ikona polskiej kuchni, Magda Gessler. Poznaj przepis na barszcz wigilijny na zakwasie Magdy Gessler.Barszcz czerwony, podobnie jak zupa grzybowa, to tradycyjne potrawy, od których zaczynamy uroczystą kolację wigilijną. Barszcz z buraków smakuje najlepiej, kiedy ugotujesz go na domowym zakwasie. Zakwas do zupy będzie gotowy po 4-5 dniach, a jego przygotowanie jest naprawdę proste. Barszcz ugotuj na bulionie warzywnym.Do barszczu zawsze dodaj jabłko z zimowej odmiany, np. winne, które charakteryzuje się mocnym smakiem. Jabłko, podobnie jak zakwas, genialnie podkreśla smak barszczu. Wiele osób dodaje do barszczu ocet, jednak nie jest to konieczne, a zbyt duża ilość może skutecznie zabić cały aromat zupy, wystarcz doprawić barszcz cukrem i odrobiną soku z cytryny. Do barszczu na zakwasie przygotuj również domowe uszka z farszem z suszonych grzybów, również przepisu Magdy Gessler.
Magda Gessler przygotowała dla swoich fanów nie lada gratkę. Niebawem ruszy jej autorski kurs gotowania, w którym podzieli się przepisami, które są z jej rodziną od pokoleń. Za specjalny pakiet materiałów trzeba będzie jednak trochę zapłacić. Znamy szczegóły projektu.Kurs Sekrety Kulinarne Magdy Gessler skierowany jest nie tylko do amatorów dobrego jedzenia i kucharzy domowych, ale też do osób zajmujących się gotowaniem zawodowo. Jednym słowem do wszystkich, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę. Ruszy już 18 grudnia.
Ostatni odcinek kolejnej serii Kuchennych Rewolucji zaskoczył na wiele sposobów. Kucharz lokalu w Borach Tucholskich sceptycznie podszedł do pomysłu swojej przełożonej i na odwiedziny Magdy Gessler zareagował bardzo gwałtownie. Ostatecznie jednak przemianę przeszła nie tylko restauracja, ale również jej pracownicy.Kuchenne Rewolucje słyną ze spektakularnych przemian lokali. Niektóre z odcinków są bardzo emocjonujące np. ten prezentujący historię gorzowskiego Baru Agata. Ostatnia odsłona programu również przyniosła niezapomniane przeżycia. Tym razem wydarzenia wywołać mogły sporo oburzenia.
Dobry barszcz nie wybrzmi w pełni, jeśli nie podamy do niego delikatnych uszek. Sekretem smaku tego dodatku jest elastyczne ciasto i odpowiednia ilość przypraw. Z recepturą Magdy Gessler na pewno wyjdą wspaniałe. Przekonajcie się sami, jak smaczne mogą być te drobne pierożki, gdy dodamy do nich aromatycznych grzybów. Świąteczne potrawy przyrządzone z przepisów wprost od gwiazdy Kuchennych Rewolucji skradną serca waszych bliskich. Spróbujcie koniecznie jej sposobu na makowiec czy barszcz. Ten ostatni podajcie z obłędnymi uszkami grzybowymi, które z łatwością przyrządzicie w domowym zaciszu.
W delikatesach Magdy Gessler pojawiły się zestawy świąteczne. Dzięki nim Fukier chce nam umilić rodzinny czas i pomóc spędzić w kuchni mniej czasu. Ich koszt jest jednak tak wysoki, że mało kto będzie w stanie pozwolić sobie na taki luksus. Co więcej, jest w nich mało uszek i pierogów, a osobno kosztują one niemało. Wspominaliśmy już, że w tym roku cukiernia Magdy Gessler przygotowała droższą i mniej bogatą ofertę bożonarodzeniową. Sprawdzaliśmy też ceny suszonych grzybów, które stanowią podstawę wielu tradycyjnych potraw wigilijnych. Tym razem na tapet bierzemy zestawy specjałów przygotowane z myślą świętach.
Restauracje Magdy Gessler słyną z dobrej kuchni, choć opinie o U Fukiera nie są najlepsze. Zaledwie na 3,7 lokal ocenili użytkownicy Map Google. Okazuje się, że duży wpływ na tę notę mają ceny dań. Czy naprawdę jest tam aż tak za drogo? Zdradzamy, ile przyjdzie nam zapłacić za obiad u gwiazdy Kuchennych Rewolucji. Nawet woda kosztuje 23 złote za butelkę o pojemności 700 ml. Niektóre lokale szokują cenami. Jakiś czas temu sprawdzaliśmy, jak drogo jest u Roberta Lewandowskiego. Przyjrzeliśmy się też wnikliwie ofercie świątecznej delikatesów Magdy Gessler. Teraz, z pomocą dziennikarki Onetu, postaramy się odpowiedzieć na pytanie, czy warto odwiedzić U Fukiera.
W każdym domu naleśniki przyrządza się nieco inaczej. Recepturę Magdy Gessler wyróżnia dodatek wody gazowanej. Dzięki niemu naleśniki wychodzą lekkie i puszyste. Gwiazda smaży je na maśle klarowanym, uzyskując tym samym wyjątkowy smak dania. Spróbujcie koniecznie. Ciasto nie zawiera cukru, więc możecie podać je z dowolnymi dodatkami. Magda Gessler często zaskakuje i dzieli się patentami sprawiającymi, że potrawy zyskują wyjątkowego smaku i charakteru. Niedawno pisaliśmy o tym, jak gwiazda przyrządza placki ziemniaczane i zdradzaliśmy, z jakiego babcinego sposobu korzysta, robiąc pierogi. Tym razem dowiecie się jak uzyskać puszyste i lekkie niczym chmurka naleśniki. Wykorzystajcie poniższy przepis i cieszcie się ciastem tak delikatnym, jak nigdy wcześniej.
W miniony czwartek TVN wyemitował odcinek Kuchennych Rewolucji poświęcony kultowemu miejscu na mapie Gorzowa Wielkopolskiego — barowi mlecznemu Agata. Był on dedykowany pamięci szefowej kuchni, Marzenie Koniuszy, która zmarła niedługo po zakończeniu nagrań z przemiany lokalu. Na końcu odcinka pojawiła się czarno-biała plansza z logiem programu i specjalną dedykacją. Ostatni odcinek wzbudził wiele emocji wśród fanów serii. Udział Baru w Kuchennych Rewolucjach był momentem przełomowym zarówno dla będącego na skraju bankructwa lokalu, jak i dla szefowej kuchni. Wieść o jej śmierci przytłoczyła i wzbudziła złość. Pani Marzena, która pod czujnym okiem Magdy Gessler poznawała tajniki gotowania dań kuchni polskiej, była trzonem zespołu baru Agata.
Powoli zbliża się czas, gdy planować będziemy świąteczne wydatki. Część z was, by spędzić w kuchni mniej czasu, być może zdecyduje się na zakup gotowych potraw. Specjalnie dla was sprawdziliśmy, jakie ceny przyjdzie nam zapłacić za tradycyjne wigilijne dania u Magdy Gessler. Magda Gessler słynie z pełnych smaku, przygotowywanych z najlepszych składników posiłków. Wystarczy wspomnieć jej przepisy na tradycyjną grzybową czy recepturę na śledzie w oleju. Świąteczne dania z pewnością nie mają sobie równych. Ich koszt jest jednak dość wysoki.
Niedługo będziemy gotować świąteczne potrawy. Do ich przyrządzenia często sięgamy po suszone grzyby. By pomóc wam zaplanować zakupy, sprawdziliśmy, w jakiej cenie można je dostać w delikatesach Magdy Gessler. Koszt was bardzo zaskoczy. Suszone grzyby do świątecznych potraw zdecydowanie warto kupić wcześniej. Taka strategia daje nam gwarancję, że będziemy je mieli na czas oraz umożliwia porównanie cen. W delikatesach Magdy Gessler niestety nie będzie najtaniej.
Magda Gessler często udziela się w mediach społecznościowych. Ostatnio gwiazda zamieściła na swoich profilach ogłoszenie o pracę, które wywołało spore poruszenie wśród internautów. Słynna restauratorka poszukuje pracowników do swojego sztandarowego lokalu U Fukiera. W komentarzach pojawiły się nie lada emocje.Na Facebooku i Instagramie Magdy Gessler pojawiło się nowe nagranie, w którym restauratorka informuje swoich fanów o tym, że poszukuje ambitnych kelnerów i kucharzy. Nie trzeba było długo czekać na reakcję internautów.
Buraki zasmażane są pysznym dodatkiem do obiadu, który skusi niejednego smakosza. W każdym domu przygotowuje się go odrobinę inaczej, dodając innych przypraw, masła a czasem nawet oleju. Patentem na ten przysmak podzieliła się również Magda Gessler. Będziecie zaskoczeni, jak gwiazda je przyrządza. Buraki są bogatym źródłem wielu składników mineralnych m.in. magnezu, cynk i żelaza. Znajdziemy w nich również witaminę A, E, K oraz witaminy z grupy B. Ze względu na dużą zawartość witamin, które rozpuszczają się w tłuszczach, warto buraczki zasmażyć. Magda Gessler poleca, by w tym celu użyć skwarek lub dobrej jakości smalcu. Jej zdaniem, w żadnym wypadku nie można skorzystać z masła, gdyż buraczki z jego dodatkiem wychodzą mdłe. Spróbujcie więc przyrządzić je według jej zaleceń, korzystając z poniższej receptury.
Gołąbki są potrawą, którą często wybieramy na obiad. Tradycyjnie w kapuście znajdziemy mięsny farsz z dodatkiem ryżu. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by gołąbki przyrządzić w wersji wegetariańskiej. Magda Gessler proponuje, by wypełnić je ziemniakami i przygotować wyrazisty sos z sokiem z kapusty kiszonej. Spróbujcie koniecznie. Do ziemniaków dodamy pyszną, podsmażoną cebulkę, a zawinięte w kapustę warzywa zalejemy sosem przygotowanym ze śmietany, bulionu i soku z kiszonej kapusty. Ta niezwykła kompozycja skradnie serca wielu smakoszy.
Magda Gessler wciąż próbuje ratować kiepsko prosperujące restauracje. Ostatnio na planie Kuchennych Rewolucji miała miejsce niecodzienna sytuacja. Zobaczcie, co tym razem rozwścieczyło znaną restauratorkę. Sezon 23 Kuchennych Rewolucji właśnie trwa. Magda Gessler ze swoją ekipą dalej przemierza Polskę, wyszukując restauracje, którym warto pomóc. W ramach Kuchennych Rewolucji zwykle dochodzi do zmiany wystroju knajpy i serwowanego menu. Czasami trzeba zmienić też coś więcej. Po działaniach Magdy Gessler rozreklamowane w telewizji restauracje często cieszą się dużym zainteresowaniem.
Fasolka po bretońsku jest prostym i sycącym daniem, idealnym na chłodne dni. Przygotowana według receptury Magdy Gessler wychodzi naprawdę wyśmienita. Sprawdźcie jaki sekretny składnik sprawia, że jest tak pyszna. Niejednokrotnie polecaliśmy wam już wyjątkowe przepisy Magdy Gessler. Zdradzaliśmy m.in. jaki ma patent na marynatę do żeberek oraz jak przygotowuje zupę ogórkową. Dziś prezentujemy przepis na kulinarny, jesienno-zimowy klasyk, czyli fasolkę po bretońsku. Spróbujcie koniecznie wersji z cząbrem.
Magda Gessler podzieliła się swoim sekretem, dotyczącym przygotowania placków ziemniaczanych. Dzięki niemu wychodzą chrupiące, smaczne i pozbawionej nadmiernej ilości tłuszczu. Miękkie i utaplane w oleju placki ziemniaczane to koszmar każdego smakosza. Na nic zda się dobrze przygotowana masa ziemniaczana, jeśli podczas smażenia popełnimy jakiekolwiek błędy. Radziliśmy wam już jakie ziemniaki wybrać, by placki ziemniaczane wyszły chrupiące i zdradzaliśmy, jak najlepiej jest je smażyć. Dziś ujawniamy sekret smażenia placków Magdy Gessler.
W ostatnim czasie media rozpisywały się na temat rzekomej inwestycji Magdy Gessler w kryptowaluty. W sieci pojawił się szereg artykułów, z których wynikało, że celebrytka zachęcała do podobnego działania swoich fanów. Szefowa kuchni zdementowała te doniesienia na swoim profilu na Facebooku. Magda Gessler to polska restauratorka, która ogromną sławę zyskała dzięki swoim programom kulinarnym i bezpośredniej postawie prezentowanej w mediach. Jak pisały cytowane przez nią źródła, dała się poznać jako "zuchwała osoba, która nie ma oporów, by mówić szczerze o tym, jak zarabia pieniądze".Ten argument posłużył mediom do uzasadnienia wymyślonej sytuacji. W wywiadzie dla Kuby Wojewódzkiego Gessler miała bowiem zdradzić swój nowy sposób na szybkie wzbogacenie się o duże kwoty, dzięki kilku transakcjom na platformie do obrotu kryptowalutą.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Napłynęły do nas smutne wieści o uczestniczce Kuchennych Rewolucji. Zmarła pani Marzena Koniuszy, właścicielka baru Agata, w którym w sierpniu gościła Magda Gessler wraz z ekipą Kuchennych Rewolucji.Bar mleczny Agata z Gorzowa Wielkopolskiego wziął udział w nowej edycji Kuchennych Rewolucji. W sierpniu, po wizycie Magdy Gessler, bar zaczął nowe życie. Jego duszą była właścicielka Marzena Koniuszy, która przepracowała w nim 40 lat. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Właściciel gdańskiej restauracji "Panorama", Marcin Kuziński, zdradził redakcji onet.pl, jak przebiegała jedna z pierwszy rewolucji Magdy Gessler, która miała miejsce w jego lokalu. Restaurator zdradził, że Gessler otworzyła mu oczy, a spotkanie ukształtowało jego przyszłe życie. - Udział w tym programie dał nam poczucie, że nie ma rzeczy niemożliwych, ale że nikt za nas nic nie zrobi - powiedział Kuziński. "Kuchenne Rewolucje" już od wielu lat są emitowane na antenie stacji TVN, a Magda Gessler nie przestaje zmieniać lokali, a także żyć ich właścicieli. Tym razem mamy okazje poznać jej działanie od strony zadowolonego uczestnika programu. Marcin Kuziński wraz z ówczesną narzeczoną, a obecnie żoną, wystąpił w drugim odcinku "Rewolucji", czym zaskarbił sobie ogromną popularność wśród widzów oraz przyszłych klientów.