Ten przepis pokazuje, jak wszechstronnym produktem jest makaron. Przygotowujemy tu wersję gotowaną w bardzo nietypowy sposób. Jeśli szukasz zupełnie nowego pomysłu na danie makaronowe, być może oto właśnie on.
Od wczoraj trwa niezwykła akcja z Biedronce. Sklep oferuje swoim klientom darmowe masło. Wystarczy spełnić 2 warunki, a produkt trafi do twojej lodówki. Promocja jest ograniczona czasowo.
Co zrobić, żeby schab rozpływał się w ustach? Mam na to sprawdzony przepis. Nacinam mięso i kładę na nim masło oraz inne dodatki. Efekt przechodzi ludzkie pojęcie, a uzyskasz go w bajecznie prosty sposób.
Uwielbiasz domowe pieczywo? Koniecznie wypróbuj przepis na bułeczki maślane. Smakują o wiele lepiej niż ze sklepu, a w dodatku odmienią zwykłe śniadanie w prawdziwą ucztę. Wypróbuj przepis, a efekt zaskoczy cię tak bardzo, że będziesz piekła je kilka razy w tygodniu.
Kanapki to najbardziej ekspresowy z możliwych posiłków, ale pod jednym warunkiem – że mamy pod ręką miękkie masło. W przeciwnym razie smarowanie nim chleba może być udręką. Ale nie z tym sposobem.
Kalafior będzie smakował jeszcze lepiej. Wystarczy bułkę tartą zastąpić jednym smacznym składnikiem. Już nigdy tego warzywa nie podasz w inny sposób, bo odmieni on zwykły obiad w genialne danie.
Prosta zapiekanka, która nie wymaga nawet piekarnika, będzie miłą odmianą dla miłośników mięsnych obiadów. Wątróbka, najłatwiej dostępna i tania z całej kategorii podrobów, to źródło niewyczerpanych inspiracji kulinarnych, co udowadnia ten przepis.
Masło o prawie połowę taniej i zniżki nawet 60 proc. to propozycja Biedronki na początek kolejnego majowego tygodnia. Tanieją też owoce i wiele innych produktów. Jeśli zastanawiasz się, w którym sklepie uzupełnić zakupy po weekendzie, to może być pewna podpowiedź.
Masło i czosnek każdy z nas ma w swojej kuchni. Te produkty nadają smaku i aromatu wielu potrawom. Dlatego weź masło i wbij w nie ząbki czosnku. Efekt przejdzie twoje najśmielsze oczekiwania. Ten pyszny patent jest wart wypróbowania.
Chcesz, żeby masło było zawsze miękkie i gotowe do użycia? Musisz przechowywać je poza lodówką, to proste. Nieco trudniej zrobić tak, by nie psuło się ono po kilku dniach, zwłaszcza w upale. Jest na to dobry sposób.
Prosta sztuczka z tarką kuchenną pomaga rozwiązać problem przechowywania masła w lodówce. Chodzi tu o nasze zdrowie, ale także o wygodę. Każdy powinien spróbować.
Nie kupuj masła. Zrób je z tego przepisu, a już nigdy nie spojrzysz na to sklepowe. Ma doskonałą konsystencję oraz smak, a w dodatku robi się je bardzo łatwo. Przekonaj się sama.
Są dziś dwie szkoły smażenia kotletów schabowych: tradycyjna – na smalcu i nowoczesna – na oleju roślinnym. Wyciągnijmy więc z niepamięci rzadko dziś używany w domach tłuszcz do smażenia, dobrze zakorzeniony w tradycji i łatwy do zdobycia.
W 2016 roku w Irlandii dokonano niezwykłego odkrycia. Dzisiaj można podziwiać je w muzeum. Jest zaskakujące, a w dodatku wciąż nadaje się do spożycia. O co dokładnie chodzi? Dowiesz się z dalszej części artykułu.
Masło jest kulinarnym odpowiednikiem miłości. To pierwsza rzecz, jakiej dowiadujemy się z książki Adriany Marczewskiej pod prostym tytułem „Masło”. Autorka z czułością opowiada w niej o tej dobrze znanej kostce tłuszczu zwierzęcego. Jeśli zdaje ci się, że o maśle wiesz o wszystko, lektura szybko wyprowadzi cię z błędu, a przy tym pozytywnie zaskoczy.
Biedronka wiele razy zaskakiwała nas niecodziennymi promocjami. Nie inaczej jest tym razem. Popularna sieć supermarketów poszła na całość. Tylko dziś możesz dostać 10 zł. Wystarczy spełnić jeden warunek.
Ten przepis jest tak prosty, że aż zaskakujący. W dodatku sernik zawsze wychodzi! Nie chciało mi się w to wierzyć, dopóki samemu nie spróbowałem. Teraz robię go bez przerwy, zajmuje mi to parę chwil.
Choć większość z nas zna ubijanie masła tylko z rysunków w elementarzu, jesteśmy tylko o krok od własnego smarowidła. Nie potrzeba nawet ciężkich sprzętów znanych z muzeum etnograficznego – wystarczy jedno urządzenie, które już mamy w domu
Koniecznie zrób ten podkarpacki przysmak. Specjalnie dla ciebie mam tradycyjny przepis na okrągłe chlebki, które zachwycą smakiem całą twoją rodzinę. Mnie smakują tak bardzo, że mógłbym jeść je codziennie.
Znana z niskich cen sieć sklepów Biedronka znowu zaskakuje. Sprawdź, co możesz kupić taniej. Nie przegap tej oferty. Od dziś niektóre produkty dostaniesz po cenie niższej nawet o połowę.
Ten przepis na czosnek przyda się szczególnie zimą. Dzięki niemu zrobisz zdrowy i smaczny przysmak, który dobroczynnie wpłynie na zdrowie. Wystarczy obrać czosnek, wrzucić na olej, a niebawem będziesz się cieszyć tym znakomitym smakołykiem.
W Polsce gotujemy pierogi. Rzadko pieczemy, prawie nigdy nie podsmażamy (no, chyba, że przy odgrzewaniu). To błąd i zmarnowana szansa. Podsmażanie pierogów ma same plusy. Jakie?
Flaki potrafią być pyszne. Ale to, znalazłem w przedwojennej książce kucharskiej sprawiło, że nie wierzyłem, że jem flaki. Słodycz, oryginalność i delikatność tej receptury czynią z flaków zupełnie inne, delikatne danie.
Zdrowa dieta wcale nie musi być pełna wyrzeczeń, a stosowanie masła do kanapek niekoniecznie będzie niekorzystną dla nas praktyką. Sprawdziliśmy, co na temat dodatków do pieczywa mają do powiedzenia eksperci do spraw żywienia. Ich słowa mogą was zaskoczyć.
Biedronka kusi nas zwykle wieloma promocjami. Atrakcyjne ceny i oferty mają zachęcić klientów do zakupów. Jedna z klientek jednak nie wytrzymała. Tak oburzyła ją promocja na masło, że zamieściła emocjonalny wpis w internecie. Co tak wzburzyło niezadowoloną klientkę?
Smakują masłem i słodyczą, pięknie pachną, kiedy się je piecze i przypominają rodzinny dom. Kruche maślane ciasteczka babci mają francuski rodowód.
Specjalne obniżki cen, superpromocje, masło w cenie miksu z margaryną a nawet zapewnienie o zawartości 82% tłuszczu to poważne sygnały ostrzegawcze. Masło fałszuje się w Polsce na potęgę.
Wiele osób codziennie używa masła. Warto jednak bacznie przyglądać się cenom tego popularnego produktu. Chwila nieuwagi może sprawić, że na masło wydasz krocie. Przekonał się o tym jeden z klientów warszawskiego sklepu. Teraz ostrzega wszystkich.