Twarde masło to nie lada utrapienie w kuchni. Potrafi utrudnić przygotowywanie rozmaitych potraw i zirytować. Jednak dzięki temu sposobowi na twarde masło, wszystko pójdzie gładko i dosłownie jak po maśle. Wypróbuj tę sztuczkę, bo naprawdę warto.
Masło ma szerokie zastosowanie w kuchni. Teraz zrobisz z niego smaczny i nieco zaskakujący użytek. Przyda się tłuczek do ziemniaków i kilka przedmiotów, które masz już w kuchni. Efekt zaskoczy każdego.
Tłuszcze trans, które znajdują się w wybieranych przez Polaków produktach, okazały się szkodliwe. Dowiedz się, dlaczego należy ich unikać, a w dodatku poznasz produkty, których nie powinno się spożywać. Od teraz będziesz jeść zdrowo i smacznie.
Zużywamy go dużo, ale też dużo za nie płacimy. W pierwszych dniach nowego tygodnia zapasy masła można więc uzupełnić w Biedronce. Ceny z pewnością do tego zachęcają.
Nie ma kuchni bez masła – to prawda zarówno dosłownie, jak i w przenośni. Jednak, zwłaszcza w upały, trzeba trzymać je w lodówce. A to powoduje problemy, który rozwiązania musimy znajdować.
Jeśli dziś poniedziałek, to wchodzą nowe promocje w dyskontach. Łowcy okazji będą mieli dobry tydzień. Taniej uda się dziś kupić kilka popularnych produktów z dużymi rabatami.
Początek roku szkolnego w Biedronce zaczął się z hukiem. Sieć oferuje masło w niezwykle korzystnych cenach. W promocji jest nie jeden, ale aż dwa rodzaje tego produktu. Warto zrobić zapasy, póki czas.
Często jadamy polskie naleśniki i bardzo je lubimy. Jednak warto spróbować tego dania z jednym składnikiem, który zmieni wszystko. Taka wersja nas zachwyci i sprawi, że skusimy się na niejedną dokładkę.
W kalendarzu dyskontowych przecen wtorek 6 sierpnia jest dniem szczególnym. Tego dnia warto odwiedzić Biedronkę. Wysiłek ten opłacony zostanie ciekawą promocją.
Masła chętnie używamy w kuchni. Zrobione ze śmietanki kusi smakiem. Jednak w Stanach Zjednoczonych stworzono masło, które z tradycyjnymi składnikami nie ma nic wspólnego. Zrobiono je między innymi z dwutlenku węgla. Jak smakuje takie masło? Odpowiedź znajdziesz poniżej.
Olej to olej, prawda? Nic bardziej mylnego. Nie wszystkie spożywcze oleje są takie same. Niektóre nadają się świetnie do smażenia, inne należy jadać tylko w surowych potrawach. Niestety, Polacy często mylą obie te kategorie.
Oto bardzo ciekawy przepis na szybki wołowy gulasz. Przygotowujemy go z chudego mięsa w dość nietypowy sposób. Efektem jest pełny smaku, esencjonalny obiad z prostych składników.
Kolejna fantastyczna promocja w Dino. W sklepach tej sieci dostaniesz mąkę i masło w atrakcyjnych cenach. To jednak nie wszystko, bowiem na płkach znajdziesz także inne produkty, które pozwolą zaoszczędzić konkretne kwoty. Wszystkie szczegóły poznasz w poniższym tekście.
Ten przepis pokazuje, jak wszechstronnym produktem jest makaron. Przygotowujemy tu wersję gotowaną w bardzo nietypowy sposób. Jeśli szukasz zupełnie nowego pomysłu na danie makaronowe, być może oto właśnie on.
Od wczoraj trwa niezwykła akcja z Biedronce. Sklep oferuje swoim klientom darmowe masło. Wystarczy spełnić 2 warunki, a produkt trafi do twojej lodówki. Promocja jest ograniczona czasowo.
Co zrobić, żeby schab rozpływał się w ustach? Mam na to sprawdzony przepis. Nacinam mięso i kładę na nim masło oraz inne dodatki. Efekt przechodzi ludzkie pojęcie, a uzyskasz go w bajecznie prosty sposób.
Uwielbiasz domowe pieczywo? Koniecznie wypróbuj przepis na bułeczki maślane. Smakują o wiele lepiej niż ze sklepu, a w dodatku odmienią zwykłe śniadanie w prawdziwą ucztę. Wypróbuj przepis, a efekt zaskoczy cię tak bardzo, że będziesz piekła je kilka razy w tygodniu.
Kanapki to najbardziej ekspresowy z możliwych posiłków, ale pod jednym warunkiem – że mamy pod ręką miękkie masło. W przeciwnym razie smarowanie nim chleba może być udręką. Ale nie z tym sposobem.
Kalafior będzie smakował jeszcze lepiej. Wystarczy bułkę tartą zastąpić jednym smacznym składnikiem. Już nigdy tego warzywa nie podasz w inny sposób, bo odmieni on zwykły obiad w genialne danie.
Prosta zapiekanka, która nie wymaga nawet piekarnika, będzie miłą odmianą dla miłośników mięsnych obiadów. Wątróbka, najłatwiej dostępna i tania z całej kategorii podrobów, to źródło niewyczerpanych inspiracji kulinarnych, co udowadnia ten przepis.
Masło o prawie połowę taniej i zniżki nawet 60 proc. to propozycja Biedronki na początek kolejnego majowego tygodnia. Tanieją też owoce i wiele innych produktów. Jeśli zastanawiasz się, w którym sklepie uzupełnić zakupy po weekendzie, to może być pewna podpowiedź.
Masło i czosnek każdy z nas ma w swojej kuchni. Te produkty nadają smaku i aromatu wielu potrawom. Dlatego weź masło i wbij w nie ząbki czosnku. Efekt przejdzie twoje najśmielsze oczekiwania. Ten pyszny patent jest wart wypróbowania.
Chcesz, żeby masło było zawsze miękkie i gotowe do użycia? Musisz przechowywać je poza lodówką, to proste. Nieco trudniej zrobić tak, by nie psuło się ono po kilku dniach, zwłaszcza w upale. Jest na to dobry sposób.
Prosta sztuczka z tarką kuchenną pomaga rozwiązać problem przechowywania masła w lodówce. Chodzi tu o nasze zdrowie, ale także o wygodę. Każdy powinien spróbować.
Nie kupuj masła. Zrób je z tego przepisu, a już nigdy nie spojrzysz na to sklepowe. Ma doskonałą konsystencję oraz smak, a w dodatku robi się je bardzo łatwo. Przekonaj się sama.
Są dziś dwie szkoły smażenia kotletów schabowych: tradycyjna – na smalcu i nowoczesna – na oleju roślinnym. Wyciągnijmy więc z niepamięci rzadko dziś używany w domach tłuszcz do smażenia, dobrze zakorzeniony w tradycji i łatwy do zdobycia.
W 2016 roku w Irlandii dokonano niezwykłego odkrycia. Dzisiaj można podziwiać je w muzeum. Jest zaskakujące, a w dodatku wciąż nadaje się do spożycia. O co dokładnie chodzi? Dowiesz się z dalszej części artykułu.
Masło jest kulinarnym odpowiednikiem miłości. To pierwsza rzecz, jakiej dowiadujemy się z książki Adriany Marczewskiej pod prostym tytułem „Masło”. Autorka z czułością opowiada w niej o tej dobrze znanej kostce tłuszczu zwierzęcego. Jeśli zdaje ci się, że o maśle wiesz o wszystko, lektura szybko wyprowadzi cię z błędu, a przy tym pozytywnie zaskoczy.