Szukasz pomysłu na szybką i pożywną sałatkę? Przygotuj sałatkę z buraków z sosem miodowo-musztardowym. Danie zrobisz z kilku podstawowych składników, będzie gotowe w kilka minut. Oprócz buraków do sałatki potrzebujesz też sera feta, rukoli i orzechów włoskich lub suszonej żurawiny.Sałatkę z buraków przygotowuję na szybki podwieczorek lub kolację, a także na święta i spotkania w większym gronie. Sałatka jest moim faworytem - jest tania, szybka i smakuje rewelacyjnie. Sałatka wygląda bardzo elegancko i apetycznie. Doskonale sprawdzi się więc również jako dodatek do zimnej płyty podczas ważniejszych uroczystości.Sałatkę z buraków przygotowuję w dwóch wersjach: z orzechami włoskimi lub suszoną żurawiną, w zależności od tego, co akurat mam w domu. Zarówno orzechy, jak i żurawina rewelacyjnie łączą się z pozostałymi składnikami i sosem na bazie musztardy, oliwy z oliwek i płynnego miodu.Sałatka z 4 składników jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Warto sięgnąć po nią zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy musimy zadbać o naszą odporność. Do sałatki z buraków podaję świeże pieczywo, domowe grzanki lub paluchy z ciasta francuskiego.
Polacy zwariowali na punkcie szwedzkich klopsików. Popularne danie dostępne w sieci sklepów meblowych przyciąga klientelę nie mniej skutecznie, niż nowy stolik czy kanapa. Teraz smakowite mięsne kulki możesz bez trudu przygotować w domu. Zarówno same klopsiki, jak i towarzyszący im sos wprost powalają smakiem.Smakowite klopsiki z północy Europy są bardzo prostym daniem. Aby pomóc im zachować właściwy kształt przy smażeniu, przed przystąpieniem do tej czynności należy schłodzić je przez 2 godziny w lodówce. Jeśli nie możesz jednak pozwolić sobie na tak długą przerwę, zwyczajnie pomiń ten krok. Klopsiki wyjdą tak samo pyszne.
Dziś zaprezentujemy Wam, jak z kilku prostych i tanich składników przyrządzić bardzo smaczne i niebanalne danie. Wątróbka w sosie musztardowo-śmietanowym to oryginalna propozycja obiadowa. Wystarczy poddusić mięso z cebulą, a następnie wzbogacić je kremowym sosem z lekko pikantną nutą. To połączenie wręcz zwala z nóg.Duszona wątróbka z sosem to szybki i prosty przepis. Możesz przygotować ją w awaryjnej sytuacji lub gdy masz ochotę zjeść coś innego niż zazwyczaj. Przyrządź ją raz, a to danie na stałe zagości w Twoim jadłospisie.
Jajka na twardo zwykle podajemy z majonezem. Jednak doskonale smakują również w towarzystwie innych, wyrazistych dodatków. Dziś proponujemy wam przygotowanie prostego, a jednocześnie pysznego sosu na bazie musztardy. Będzie kremowy i bardzo smaczny — nikt mu się nie oprze.Jeśli nie chcecie podawać do jajek ostro doprawionego majonezu, mamy dla was inny smaczny pomysł. Wyrazisty i kremowy sos musztardowy z powodzeniem zastąpi jajeczny klasyk. Przygotowuje się go w kilka chwil, a smak na długo zapada w pamięć. Spróbujecie?
Masz ochotę na niecodzienny przepis? Przedstawiamy niezwykłe kotlety schabowe w musztardzie i kefirze. Kiedy wszyscy inni namaczają schab w mleku, babcia Marysia idzie o krok dalej. Te schabowe to istna rewolucja na talerzu.Moczenie schabu w kefirze jest idealnym babcinym sposobem na jego zmiękczenie. Dzieje się tak dzięki zawartości kwasu mlekowego, który rozbija tkanki z mięsie. Kotlety schabowe w kefirze i musztardzie są soczyste, chrupiące i aromatyczne.
Ogórki po kozacku to pomysł na świetne przetwory na zimę. Ogórki będą gotowe po około tygodniu i będą doskonałym dodatkiem do obiadu i innych dań, np. z grilla. Charakterne ogórki po kozacku zachwycą każdego smakosza.Ogórki po kozacku w zalewie musztardowej smakują fenomenalnie. Są wyraźne w smaku, lekko pikantne i bardzo soczyste. Ogórki po kozacku z dodatkiem gorczycy, baldachu kopru, czosnku, musztardy to absolutny hit.Do ogórków po kozacku wybierz ogórki mniejsze i średnie. Ogórki przed przygotowaniem dokładnie umyj, następnie przełóż do miski, zalej zimną wodą i odstaw na dwie godziny, w ten sposób ogórki gruntowe będą jędrne, świeże i zachowają smak na wiele miesięcy.Ogórków po kozacku nie musisz pasteryzować, jednak pamiętaj, aby słoiki i wieczka były wcześniej umyte i wyparzone. Po wlaniu gorącej zalewy musztardowej, odstaw zakręcone słoiki do góry dnem i zaczekaj, aż ostygną. Wieczka w tym czasie wklęsną i dzięki temu przetwory będą bezpieczne przed pleśnią i rozwojem bakterii.
Nie ma smaczniejszego obiadu niż soczyste kotlety mielone z musztardą podane z lekką surówką i ziemniakami. Ciocia Krysia wie, jak je przyrządzić, by skusiły każdego. Dodając do mięsnej masy ulubioną musztardę oraz świeżą natkę pietruszki, uzyskuje danie pełne aromatu, które wprost rozpływa się w ustach. Musicie spróbować.Jeśli chcecie przygotować kotlety mielone, które są wyjątkowo soczyste i pięknie pachną, receptura cioci Krysi powinna was zainteresować. Łączy ona mięso i kilka innych składników, które każdy z nas ma w domu, a efekty są znakomite. Tak lekkich i delikatnych kotletów dawno nie jedliście.
Na grillu przygotowujemy niemal wszystko- mięsa, ryby, warzywa. Potrawy z grilla smakują rewelacyjnie. Wiele osób kupuje gotowe produkty w marynacie, np. karkówki, filety z kurczaka, boczek. Okazuje się, że popełniają poważny błąd.Grillowanie mamy we krwi. Każdy z nas uwielbia różnego rodzaju potrawy z grilla i całą atmosferę, jaka towarzyszy przygotowywaniu dań z rusztu. Lato to idealny czas na spotkania w gronie rodziny i przyjaciół. Bardzo często popełniamy jednak błąd, czego nie grillować?O ile zawsze myjemy i czyścimy sam ruszt przed grillowaniem potraw, tak nie zwracamy już uwagi na to, jak peklowane i marynowane jest mięso, które chcemy zjeść. Czego nie grillować? Wystrzegajmy się gotowych produktów na grilla, które w składzie mają saletrę.Na grillu przygotujemy każde mięso, jednak wszystkie marynaty przygotujmy sami. Nigdy nie grillujmy również gotowych wędlin i boczku. Co na grilla? Możemy grillować ryby, warzywa, jednak wszystko zawsze przygotujmy samodzielnie.
Wiecie, jaki jest najlepszy specjał na ruszt? Niewątpliwie karkówka z grilla marynowana w musztardzie. Zachwyca soczystością i konkretnym smakiem, a jest niezwykle prosta do zrobienia. Wystarczy, że obtoczycie karkówkę w popularnym sosie, wstawicie do lodówki, a potem upieczecie. Zadowolenie biesiadników gwarantowane.Karkówka jest jednym z najlepszych mięs do grillowania. To dlatego, że zawiera sporo tłuszczu, który w dużej mierze wytapia się w czasie pieczenia, zapewniając mięsu doskonały smak i soczystość. Przed wrzuceniem na ruszt karkówkę, podobnie, jak i każde inne mięso warto zamarynować. Z czego zrobić marynatę? Jeden z jej składników powinien być kwaśny, bo kwas doskonale kruszy mięso. Może to więc być np. sok z cytryny, wino, ocet balsamiczny czy musztarda. Ta ostatnia zawiera też ocet, a jednocześnie ma wyrazisty smak. I właśnie z dodatkiem musztardy przygotujemy dziś marynatę do karkówki z grilla.
Dziś zapraszamy was na kotlety po francusku, które biją na głowę schabowe i mielone. Są proste do zrobienia, a przy tym bardzo smaczne. W czym tkwi ich tajemnica? Przygotowuje się je z piersi kurczaka, którą po pokrojeniu w kostkę, miesza się z kilkoma składnikami. Powstałą masę wystarczy usmażyć i podać z ulubionymi dodatkami. Uwielbiamy kotlety. Najbardziej schabowe i mielone. Szybko się je robi, są pożywne i smaczne. Jednak te najpopularniejsze kotlety doczekały się silnej konkurencji. Są nią kotlety po francusku. Robi się je z delikatnego mięsa z piersi kurczaka. Mięsa tego jednak nie rozbija się, tylko kroi w kostkę, a potem dodaje do niego kilka składników i przygotowuje coś w rodzaju ciasta. Porcje ciasta kładzie się na patelnię i po usmażeniu powstają miękkie, chrupiące i przepyszne kotlety.
Znudziły Ci się tradycyjne ogórki kiszone? Przygotuj kozackie ogórki w zalewie musztardowej. Przetwory przygotujesz błyskawicznie, a już po 10 dniach będą soczyste i pełne smaku. Ogórki w musztardzie są prawdziwym hitem i podbiją każdy stół.Kozackie ogórki w musztardzie przygotujemy naprawdę szybko i z kilku prostych składników. Do słoików koniecznie dodajmy po ząbku czosnku, listku laurowym i dwóch ziarnach ziela angielskiego, ponieważ dobrze podkreślają smak.Zalewę musztardową przygotujmy z soli niejodowanej, ostrej musztardy, cukru i octu. Musztarda w zalewie musi być ostra, dzięki czemu kozackie ogórki nabiorą charakteru i wyraźnego smaku. Ogórki musimy pasteryzować i oczywiście wkładać je do umytych i sparzonych słoików.Sekretem idealnych przetworów, są świeże, jędrne ogórki. Do słoików wybierajmy warzywa małe lub średniej wielkości. Ogórki musimy najpierw dokładnie wyszorować, a następnie zalać zimną wodą i odstawić na godzinę- dwie, aby przetwory były świeże i smaczne.
Poznaj prosty sposób na soczysty schab. Jego sekretem jest wyjątkowa marynata przygotowana z musztardy i majonezu. Posmaruj nią mięso i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Po upieczeniu schab będzie pełen smaku, kruchy i soczysty, czyli dokładnie taki, jak lubisz.Schab jest uważany za jeden z najsmaczniejszych kawałków wieprzowiny. Doskonale nadaje się na kotlety, można go też udusić lub upiec w całości. W tym ostatnim przypadku sztuką jest jednak, by schab nie wyszedł zbyt suchy. To delikatne i dość chude mięso łatwo bowiem przepiec. Mamy jednak prosty sposób na to, by uniknąć tej kulinarnej wpadki.
Kotlety z kurczaka dość często goszczą na naszych talerzach. Delikatne drobiowe mięso będzie niezwykle soczyste i aromatyczne, jeśli do jego przyrządzenia wykorzystamy musztardę. Przepis jest niezwykle prosty, a efekt zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Koniecznie spróbujcie. Kotlety z kurczaka są delikatną i smaczną alternatywą dla panierowanych schabowych. Jeśli próbowaliście już rarytasu przygotowywanego z majonezem i serem, nasza dzisiejsza propozycja z dodatkiem musztardy również powinna was zainteresować. Lekkie i soczyste mięso będzie idealne na obiad dla całej rodziny. Spróbujecie?
Mamy dla was pomysł na klasyczną kolację. Przygotujemy dziś wspólnie prostą, błyskawiczną kaszankę z patelni. Usmażymy ją z dodatkiem cebuli, dzięki czemu potrawa zyska słodkawy smak i przyjemny aromat. Gwarantujemy, że nie ma nic prostszego i smaczniejszego na wieczorny posiłek. Kaszanka to lekko kontrowersyjny produkt. Jedni go nienawidzą, inni za nim przepadają. Ta wędlina podrobowa zawiera bowiem krew kaczą lub wieprzową i z tego powodu wiele osób nie weźmie jej do ust.Jeśli jednak chodzi o jej wartość odżywczą, to trzeba przyznać, że jest to bardzo pożywne danie. Dostarcza dużo żelaza, błonnika i witamin z grupy B. Te ostatnie składniki, to zasługa dodanej do kaszanki kaszy gryczanej lub jęczmiennej.
Za chwilę zaskoczymy was maksymalnie, bo przygotujemy obłędny tatar bez ani grama mięsa. Smakuje niemal jak tradycyjny, a jego sekret tkwi w popularnym produkcie. Są nimi wafle ryżowe, które będą stanowić podstawę naszej potrawy. Gdy wzbogacicie je kilkoma dodatkami, smak i wygląd tatara z pewnością was zachwyci. Są osoby, które przepadają za tatarem i takie, które nie wezmą go do ust. Ta druga grupa to nie tylko weganie czy wegetarianie, którzy nie jedzą mięsa z różnych powodów, ale też osoby, którzy po prostu brzydzą się surowego mięsa. I właśnie dla tych, którzy mimo wszystko mają ochotę zjeść potrawę wyglądającą, jak tradycyjny tatar, mamy dzisiejszą recepturę. Jako dodatek możemy wykorzystać żółtko jajka lub zrobić inną pyszną mieszankę, która bosko podkreśli smak tatara.
Jak przygotować kaszankę z grilla? Można to zrobić na wiele sposobów. Jednak patent z kapustą kiszoną zachwyca smakiem i prostotą przygotowania. Danie ma wyraźny smak i jest bardzo pożywne. Doskonale smakuje podane z musztardą i chlebem. Koniecznie spróbujcie. Kaszanka ma swoich zwolenników i przeciwników. Ci, co już ją jedli, wiedzą, że trudno odmówić jej smaku. Ten wyrób garmażeryjny, składający się z kaszy, krwi i podrobów ma niepowtarzalny smak i jest bardzo sycący. Popularność kaszanki rośnie w okresie wiosenno-letnim, kiedy często grillujemy. Mało co bowiem, tak dobrze smakuje z grilla, jak właśnie kaszanka. Zwykle grilluje się ją zawiniętą w folię aluminiową, by nie rozpadła się w czasie pieczenia. Wiele osób dodaje do niej cebulę, ale można też kiszoną kapustę. Przetestujcie tę recepturę.
Zapraszamy was na wyjątkowo soczyste kotlety schabowe marynowane w musztardzie i majonezie. Nie ma smaczniejszych i delikatniejszych. Możesz już więc zarzucić patent z moczeniem mięsa w mleku z cebulą. Marynata z dwóch popularnych sosów sprawdzi się bowiem doskonale.Za co lubicie schabowe? Z pewnością za smak i za prostotę ich przygotowania. I rzeczywiście połączenie soczystego wnętrza i chrupiącej panierki jest w nich doskonałe. A na taki efekt wpływ ma odpowiednia marynata i właściwe smażenie. W czym zamarynować mięso na schabowe? Popularna jest marynata z mleka i cebuli, która sprawia, że kotlety stają się miękkie i delikatne, ale też nabierają przyjemnego, cebulowego smaku. Niektórzy marynują płaty mięsa w maślance lub jogurcie. My jednak pokusiliśmy się o bardzo skuteczną i prostą marynatę z majonezu i musztardy.
Rozpoznajesz warzywo ze zdjęcia? Tak, to kalarepa. A wiesz, co można z niej przygotować? Proponujemy zrobić z kalarepki smakowitą surówkę siostry Anastazji. Ten dodatek do obiadu bije na głowę wszystkie inne. Przygotuj ją raz, a przekonasz się o tym sam. Surówki lub jarzynki powinniśmy podawać do każdego obiadu. Im w naszej diecie więcej warzyw, tym lepiej dla naszego organizmu. Wraz z warzywami dostarczamy bowiem wielu witamin, soli mineralnych i błonnika. Wpływają one korzystnie na przemianę materii i funkcjonowanie całego organizmu. Planując zrobienie surówki, zwykle na myśl przychodzi nam marchewka i kapusta. Jednak tak naprawdę zdrową surówkę można przygotować niemal z każdego warzywa. Bardzo ciekawa w smaku jest surówka z kalarepki. Odznacza się dużą chrupkością, soczystością i jest po prostu pyszna. Sprawdźcie, jak robi ja siostra Anastazja.
Biała kiełbasa to świetny pomysł na śniadanie wielkanocne, obiad, a także danie w tygodniu, bez szczególnej okazji. Biała kiełbasa smakuje wyśmienicie w różnych wersjach, a przygotujesz ją naprawdę błyskawicznie. Z czym podawać białą kiełbasę? Poznaj 4 proste pomysły na białą kiełbasę.Biała kiełbasa doskonale sprawdza się jako samodzielne danie, a także jako dodatek do zupy, np. do barszczu, żurku, zupy chrzanowej. Kiełbasę możesz gotować, smażyć i piec, każda wersja jest doskonała, a danie błyskawicznie zniknie z talerzy.Kiełbasa biała to mięso doprawione czosnkiem i majerankiem, dzięki czemu jest delikatniejsza i jednocześnie bardziej doprawiona niż tradycyjna kiełbasa. Do pieczenia i smażenia najlepiej sprawdzi się kiełbasa parzona, do gotowania- surowa. Pamiętaj, aby przed gotowaniem nakłuć kiełbasę widelcem, dzięki czemu kiełbasa nie będzie popękana. Biała kiełbasa doskonale łączy się z cebulą, chrzanem, musztardą, miodem, tymiankiem i majerankiem i właśnie takie połączenia poznasz w tym artykule. Będzie prosto i pysznie.W tym artykule dowiesz się, jak wybrać idealną kiełbasę białą i na co zwracać uwagę podczas zakupów, żeby mięso było najwyższej jakości.
Szukacie pomysłu na tani i banalnie prosty obiad wielkanocny? Przygotujcie rozpływającą się w ustach roladę z boczku. Jak ją zrobić? Wystarczy ponacinać mięso i natrzeć mieszanką aromatycznych przypraw. Boczek będzie na tyle pyszny, że błyskawicznie zniknie z talerzy.Boczek nieczęsto pojawia się na świątecznych stołach, bo wiele osób nie uważa go za szlachetne mięso. Jest to z pewnością związane z tym, że zawiera dużo tłuszczu. Jednak trzeba pamiętać o tym, że tłuszcz jest nośnikiem smaku i mało jakie mięso będzie smakować tak dobrze, jak boczek. Zwłaszcza jeśli przed pieczeniem natrze się go intensywnymi przyprawami.
Zastanawiasz się co podać na świąteczne śniadanie? Może będzie to wielkanocna biała kiełbasa w sosie musztardowo-miodowym? Jest po prostu idealna, więc z pewnością zachwyci całą rodzinę. Aby ją przygotować, trzeba tylko wymieszać cztery proste składniki, zalać nimi kiełbasę i wstawić całość do piekarnika. Jak Wielkanoc, to biała kiełbasa. Może być serwowana w żurku lub pieczona, jak kto lubi. Jeśli jednak macie wątpliwości co do kiełbasy pieczonej, to z pewnością przekonacie się do niej, gdy upieczecie ją w smakowitej mieszance. Wystarczy połączyć musztardę, miód, masło i kmin rzymski i powstałą miksturą zalać białą kiełbasę. Po upieczeniu kiełbasa będzie miała wyrazisty smak i zachwyci wszystkich swoją soczystością.
Dziś zapraszamy na obłędnie soczyste kotlety schabowe marynowane w ketchupie i musztardzie. Gwarantujemy, że lepszych nie jadłeś. Ich przygotowanie jest bardzo proste — wystarczy, że wymieszasz dwa popularne sosy i zanurzysz w nich mięso. Kotlety zyskają na smaku i soczystości. Trudno znaleźć osobę, która nie lubi kotletów schabowych. Zachęcają bowiem wyglądem, urzekają też smakiem. A jeszcze lepsze będą, gdy mięso zamarynujesz wcześniej w ketchupie i musztardzie. Te dwa popularne sosy dodadzą kotletom wyraźnego smaku, a także zwiększą ich soczystość. Poznaj dokładny przepis na ten specjał.
Sprawdźcie, jak gotować białą kiełbasę, żeby nie pękała. Zdradzamy najlepsze triki, dzięki którym unikniecie takiej sytuacji. Ważne jest, by nie gotować kiełbasy na zbyt dużym ogniu, bo wtedy jej delikatne osłonki mogą popękać. Poznajcie też inne przydatne wskazówki. Biała kiełbasa jest obowiązkowa na wielkanocnym stole. Można ją piec, jednak najczęściej gotuje się ją i serwuje do żurku. Jeśli podajesz ją w całości, ważne jest, by była niepopękana. Inaczej może odebrać gościom apetyt. Jak więc zapobiec pękaniu kiełbasy w czasie gotowania?
Przedstawiamy przepis na Idealną na Wielkanoc pieczoną szynkę w marynacie z musztardy i chrzanu. Wychodzi smaczna, że palce lizać, a nie ma przy niej dużo pracy. Jest też w pełni naturalna, bo nie zawiera żadnych zbędnych dodatków. Koniecznie przygotujcie ją na święta. Szynka jest typowym mięsem, serwowanym w czasie Wielkanocy. Szynka wędzona i gotowana dobrze sprawdza się w czasie śniadania, jednak domowa szynka pieczona, będzie idealna na obiad, jak i na śniadanie. Na obiad podaj szynkę na ciepło, krojoną w grubsze plastry. Możesz do niej przygotować też sos. Natomiast na półmisek zimnych wędlin, będzie doskonała ta sama szynka, tyle że dobrze schłodzona i pokrojona w cienkie plasterki.
Smakuje wam majonez, ale obawiacie się kalorii? Specjalnie dla was przygotowaliśmy przepis na doskonały i dietetyczny majonez bez tłuszczu. Zamiast oleju dodaliśmy do niego zdrowszy i lżejszy produkt, który nadał sosowi doskonałej konsystencji. Nasz majonez jest idealny do sałatki jarzynowej, a także do warzyw, jaj i wędlin. Majonez jest jednym z najpopularniejszych i najbardziej lubianych sosów. Potrafi dodać smaku wielu potrawom. Ma jednak wadę, którą jest jego wysoka kaloryczność. Wynika ona z dużej zawartości oleju.Z tego powodu postanowiliśmy przygotować lżejszą wersję majonezu, w której olej zastąpiliśmy wiejskim serkiem. O dziwo, smak sosu jest bardzo zbliżony do oryginału, a i konsystencji nie można nic zarzucić.Taki dietetyczny majonez warto dodać do sałatki jarzynowej, bo nie podbije zbyt mocno kaloryczności warzyw. Potrawa ta pozostanie lekka dla żołądka i łaskawa dla naszej sylwetki. Jednak nasz majonez sprawdzi się też na kanapkach, czy gotowanych na twardo jajkach.
Jajka faszerowane w panierce z musztardą i majonezem to pomysł na wyśmienitą i niezwykłą przystawkę lub przekąskę. Białka obtoczone w bułce tartej i smażone na oliwie zyskują rewelacyjny smak. Poznaj przepis na oryginalne jajka faszerowane w panierce.Jajka faszerowane znamy wszyscy, farsz przygotowujemy z dodatkiem przypraw, warzyw, sosów, jednak białka zostawiamy ugotowane. Panierowane białka są jeszcze smaczniejsze, są lekko chrupiące i wyglądają bardzo apetycznie.Jajka do faszerowania musisz ugotować zupełnie na twardo. Żółtka muszą być bardzo mocno ścięte. Jajka gotuj 8-10 minut od momentu wrzenia wody. Jajka gotuj w osolonej wodzie, sól ułatwia obieranie jajek, białka są estetyczne i nie są porwane. W panierce przygotujesz nie tylko jajka, ale i wiele warzyw- tu poznasz przepis na kalafior pieczony w panierce, jest chrupiący i doskonały na przekąskę.
Sos musztardowo- chrzanowy na ciepło to aromatyczny sos do dań głównych. Polej nim pieczeń, polędwiczki wieprzowe lub inne mięso, a całe danie błyskawicznie zniknie z talerzy. Sos na bazie bulionu warzywnego ma wyraźny smak i doskonale łączy się z każdym rodzajem mięsa. Poznaj przepis na sos musztardowo- chrzanowy.Sos musztardowo- chrzanowy gotuję na bulionie warzywnym lub na rosole, który został z poprzedniego dnia. Wyraźny, aromatyczny wywar jest podstawą wyśmienitego sosu na ciepło. Sos jest gęsty i ma doskonały smak, a ostrość jest idealnie wywarzona. Tu poznasz przepis na wywar warzywny, czyli bazę do większości sosów.Sos świetnie komponuje się z drobiem, wieprzowiną, wołowiną, jagnięciną. Każdy rodzaj mięsa, niezależnie od tego, jak przygotowany, z sosem musztardowo- chrzanowym nabiera fenomenalnego smaku. Do sosu możesz dodać również ulubioną zieleninę, np. natkę pietruszki lub koperek.Jeśli szukasz pomysłu na obiad- tu poznasz przepis na soczyste polędwiczki wieprzowe pieczone w rękawie. Podaj je z sosem musztardowym, będą przepyszne.
Biała kiełbasa pęka wam podczas gotowania? Wystarczy jedna modyfikacja w sposobie przygotowania, by już zawsze wyszła idealnie. Powolne gotowanie, podobne do parzenia, rozwiąże wasz problem.Zdradzaliśmy już jak przygotować pyszną, domową białą kiełbasę. Podpowiadaliśmy też jak przyrządzić ją w piekarniku z dodatkiem cebulki. Wracamy z artykułem, który wyjaśni tajniki gotowania białej kiełbasy. Już zawsze wyjdzie wam smaczna i aromatyczna.