Youtuberka kulinarna - Ania Bardowska - pokazała swój sposób na ogórki. Robi je zupełni inaczej niż tradycyjne kiszone czy małosolne. W dodatku dodaje jedną przyprawę, o której nigdy byś nie pomyślała. Wypróbuj jej sposób, a do pysznych ogórków będziesz wracać co roku.
Latem wszyscy zaczynamy przygotowywać ogórki kiszone na zimę. To jedne z najbardziej popularnych przetworów. Są również bardzo zdrowe i rewelacyjnie podkreślają aromat wielu potraw. Do kiszonek zwykle dodajemy chrzan, koper i czosnek.Warto jednak wydobyć z nich jeszcze lepszy smak. Do słoików dodaj coś jeszcze. Dzięki tym składnikom ogórki kiszone wyjdą doskonale, a domownicy od razu zauważą i docenią różnicę.
Jaka sałatka będzie najlepiej smakować podczas upałów? Stawiam na orzeźwiający rarytas z ogórków. Taka sałatka jest pyszna, zdrowa i robię ją w kilka chwil. Choć podobna niego do mizerii, smakuje mi od niej 100 razy bardziej.
Czy na pewno wiesz, jak przygotować ogórki małosolne? Wszystko zależy od ilości soli. Dowiedz się, ile należy dodać jej do zalewy, a wyjdą doskonałe w smaku i lekko chrupiące.
Zwykle zajadamy się ogórkami kiszonymi i małosolnymi. Jednak ogórki warto też przyrządzić z innym popularnym warzywem. Taka kiszonka będzie jak znalazł do kanapek i sałatek. Doda im wyrazistego smaku.
Zapomnij o klasycznych kiszonych. Wypróbuj ogórki z przepisu, który znajdziesz poniżej. Pomysłowa zalewa gwarantuje doskonały smak warzyw. Wystarczy połączyć kilka prostych składników.
Ogórki małosolne to smak lata, z którego tak chętnie korzystamy. Podczas przygotowywania tych smakołyków należy wystrzegać się szczególnie jednego błędu. Dzięki temu ogórki wyjdą pyszne i chrupiące.
Jak ogórki to nie tylko kiszone i małosolne. Zrób je z tego przepisu, a smakiem zachwycą każdego. Ich sekret tkwi w zalewie, którą przygotujesz z niezwykłego składnika.
Zapomnij o małosolnych i kiszonych. W tym roku wypróbuj przepis na ogórki po kołobrzesku. Do przygotowania tego regionalnego produktu potrzebujesz składnika, który dostępny jest tylko nad morzem. Ich unikatowy smak zaskoczy wszystkich.
Tomasz Strzelczyk pokazał autorski sposób na szybkie ogórki małosolne. Z jego przepisem przygotujesz je bez zalewy, a nawę bez słoików. Dowiedz się, jak to zrobić, a smak i łatwość przygotowania na pewno cię zaskoczy. Ten sposób zostanie z tobą na dłużej.
Przejadły ci się ogórki małosolne i kiszone? Poznaj nowy przepis, z którego stworzysz niezwykle smaczny dodatek do obiadu. Sekret tych ogórków tkwi w zalewie, do której dodaje się charakterystyczną przyprawę. Nigdy byś nie pomyślała, aby zrobić z niej zalewę do ogórków. Dowiedz się jak je przygotować. Smak na pewno zaskoczy twoją rodzinę.
Sezon na ogórki rozpocznie się już wkrótce. W tym roku oprócz kiszonych i małosolnych przetworów przygotuj także sałatkę szwedzką. Jej smak zachwyci każdego smakosza, a ogórki nigdy nie były tak smaczne. Sposób jest banalnie prosty.
Jaka potrawa będzie najlepsza na upały? Biały chłodnik pełen ogórków, rzodkiewek i szczypiorku. Taka chłodna zupa zaspokoi apetyt i orzeźwi w gorący dzień. Robię ją raz- dwa i równie szybko znika z talerzy. Polecam każdemu przepis, który już stał się hitem.
Przygotowanie ogórków małosolnych nie musi być trudne. Z tym przepisem przyrządzisz je bez zalewy, a smak takich małosolnych zachwyci każdego. Uważaj, bo ich smak uwalnia i każdy będzie prosił cię o przepis.
Ogórek, który smakuje jak arbuz? To możliwe. Wystarczy posypać, go jednym składnikiem, który masz w swojej kuchni. Efekt zaskoczy każdego, a być może ogórki zastąpią nawet ten soczysty owoce. Wypróbuj sposób i o arbuzowym smaku ogórków przekonaj się sama.
Zupa ogórkowa może być jeszcze smaczniejsza. Wystarczy dodać do niej 1 niespodziewany składnik. Ten sposób dostałem od znajomej i teraz korzystam z niego nieustannie. Czytaj dalej, a chętnie się nim z tobą podzielę.
Jeśli lubisz wyraziste smaki, to przepis na ogórki kanapkowe jest właśnie dla ciebie. Te warzywa w zalewie z curry będą idealne na przekąski i kanapki. Wypróbuj recepturę dzięki, której zrobisz ogórki o wiele lepsze od kiszonych i małosolnych.
Zainspiruj się przepisem i przygotuj ogórki w musztardzie. To warzywo nigdy nie smakowało lepiej, a ta jego forma zaskoczy każdego. Wypróbuj przepis i zaskocz rodzinę. Uważaj, bo smak uzależnia, a te ogórki będziesz robiła na okrągło.
Ogórki mają mnóstwo zastosowań kulinarnych, ale, jak się okazuje, nie tylko. Oto do czego wykorzystać można skórki ogórka, których nie chcemy jeść, ale nie chcemy ich też wyrzucać.
Turkuć podjadek sieje spustoszenie na działkach i w ogrodach. Co gorsza, jest niezwykle odporny na niskie temperatury, ale dzięki tym roślinom na grządkach, szkodnik ominie je szerokim łukiem. Działkowicze w końcu odetchną z ulgą.
Tomasz Strzelczyk zna pyszny sposób na ogórki konserwowe. Przyrządza je wraz ze apetycznymi warzywami. Efekt zachwyci każdego smakosza, dlatego polecamy ten znakomity przepis.
Nie wyobrażasz sobie letniego obiadu bez mizerii? Koniecznie dowiedz się, jak ulepszyć jej tradycyjną wersję. Smak zachwyci domowników tak bardzo, że już nigdy nie przyrządzisz jej inaczej. Wszystko za sprawą jednego, prostego składnika.
Trudno powiedzieć, co jest najlepszą rzeczą w przetworach z ogórków. Ich jedyny w swoim rodzaju smak, czy może jednak mnogość sposobów, na jakie można przyrządzić ten konserwowy rarytas. Oto przepis na jeden z takich sposobów: ogórki w zalewie miodowej.
Zestawy do kiszenia są na progu lata dostępne w każdym sklepie. Czy jednak są kompletne? Cóż, co kto lubi. W końcu oprócz kopru i chrzanu można do ogórków dodawać składniki, które sprawiają, że przetwory są jedyne w swoim rodzaju.
Jutro Biało-Czerwoni zagrają mecz z Holandią. Wielu kibiców przed telewizorami chwyci za chipsy, ale warto spróbować innej przekąski. Smakowite roladki to prawdziwy strzał w 10!
Co zrobić, by ogórki rosły jak szalone? Polecam mój sposób na nawóz do tych warzyw. Zbiory są udane, a ogórki dorodne jak nigdy wcześniej.
Czy twoje pomidory słabo rosną? W takim razie koniecznie wypróbuj ten naturalny oprysk. Po jego użyciu szybko zauważysz efekt, a warzywa będą rosły w błyskawicznym tempie. Przygotujesz go ze składnika, który znajduje się w twojej kuchni.
Oto prosty przepis na bardzo nietypowe ogórki konserwowe. Swój smak zawdzięczają chyba najpopularniejszemu sosowi na świecie – ketchupowi. Ten amerykański wynalazek świetnie zadomowił się we wszystkich zakątkach globu. I nic dziwnego – w końcu to pomidory w formie słodkawego płynu, więc nie ma tu czego nie lubić.