Nie kupuj sztucznego nawozu do ogórków. Z kilku podstawowych przypraw przyrządzisz doskonały, naturalny nawóz, dzięki któremu ogórki urosną w zaskakująco szybkim tempie. Sprawdź, jak go przygotować, a już nigdy nie dodasz do nich nic innego.
Masz problem z mszycami? Istnieje skuteczny produkt, dzięki któremu pozbędziesz się tego szkodnika i ocalisz swoje drzewka owocowe. Na pewno masz go w swojej kuchni.
Nigdy nie kiś ogórków w ten sposób. Jedna z popularnych metod kiszenia jest szkodliwa dla zdrowia. Dowiedz się, o jaką metodę chodzi i pod żadnym pozorem tak nie rób. Konsekwencje będą opłakane.
Zapomnij o tradycyjnej mizerii. Ogórki można wykorzystać znacznie lepiej. Poznaj przepis na dodatek, który odmieni każdy obiad. Ten smak docenią wszyscy domownicy.
Klasyczna mizeria to przeszłość. Poznaj przepis na wyborną surówkę, która sprawi, że zwykły obiad stanie się genialnym daniem. Jest tak prosta w wykonaniu, że zrobisz ją nawet na ostatnią chwilę. Domownicy zapieją z zachwytu.
Mizeria też może być podana w nietypowy sposób. Wystarczy jeden dodatek, aby smakowała lepiej niż niejedna surówka z restauracji. Jesteśmy ciekawi, czy taki kulinarny eksperyment przypadnie Wam do gustu.
Poznaj przepis na ogórki papieskie, które smakiem przebijają wszystkie inne rodzaje ogórków. Jeden składnik jest sporym zaskoczeniem, ale to właśnie on sprawia, że ogórki smakują wybornie.
Warzywa są ważnym elementem naszej diety. Jednak tylko te dobrej jakości. Niestety zalewa nas fala warzyw z Rosji, które nie mają żadnej wartości i są naszpikowane pestycydami. Ich jedzenie może być groźne dla naszego zdrowia.
Znana dziennikarka kulinarna - Ewa Wachowicz - podzieliła się swoim przepisem na ogórki małosolne. Dodaje jeden składnik, który sprawia, że smakują obłędnie. Poznaj jej sposób, a już nigdy nie przygotujesz ich inaczej. Wiele osób będzie zaskoczonych.
Tomasz Strzelczyk zrobił to, co robi najlepiej: wziął prosty i tradycyjny przepis, uwypuklił detale i pokazał, jak przygotować z niego doskonałe danie. A w tym wypadku raczej przekąskę, bo chodzi o ogórki kiszone. Kilka dodatków i trików sprawi, że wyjdą jak jeszcze nigdy.
Marzą ci się idealnie chrupiące i aromatyczne ogórki? Zastosuj tę sztuczkę, a wyjdą takie jak chcesz. Wykorzystaj ten prosty zabieg w swojej kuchni i ciesz się wyśmienitym smakiem małosolnych lub kiszonych warzyw. Gotowa? Zaczynamy.
Prosta domowa czynność kiszenia ogórków jest jednocześnie igraniem z dość skomplikowanymi procesami biochemicznymi. Dlatego niebezpieczeństwa mogą czaić się wszędzie. Nawet wśród najmniej podejrzanych składników. Lepiej sprawdź, czy ciebie też dotyczy ten problem.
Ogórki małosolne czarują świeżym i lekko kwaskowym, a nawet nieco słodkim smakiem. Zawsze wychodzą mi pyszne i chrupiące. Sekretem ogórków małosolnych jest przepis babci. Poznajcie go, bo warto.
Twoje ogórki kiszone są zbyt gorzkie? To przez niektóre składniki, które dodaje wiele kucharek. Dowiedz się, czego nie dodawać do ogórków kiszonych, a już nigdy nie popełnisz tego błędu. Od teraz przygotowane przez ciebie ogórki będą smakowały doskonale.
Ogórki małosolne są prawdziwym przysmakiem. Te domowej roboty z przepisu mojej babci wychodzą najlepsze. Wszystko dzięki kawałkowi chleba, który trzeba włożyć do słoika. Powód ucieszy niejednego smakosza.
Czy na pewno wiesz, jak zrobić ogórki kiszone? Ten popularny specjał wcale nie jest tak łatwy w przygotowaniu. Dowiedz się, jak przyrządzić je poprawnie oraz sprawdź jakie przyprawy dodać oprócz soli i czosnku. Dzięki nim twoje ogórki kiszone będą jeszcze lepsze. O jednej z przypraw nikt by nie pomyślał.
Smakosze uwielbiają ogórki małosolne. Chrupkość i wyjątkowy smak sprawiają, że zajadamy się nimi z przyjemnością. Jednak, ile soli dokładnie potrzeba do zalewy na ogórki małosolne? Znamy najlepsze proporcje, które gwarantują wyborny efekt.
Nie ma lepszej surówki na obiad niż mizeria. Nie każdy jednak wie, że można nieco ulepszyć jej smak. Wystarczy zrobić jej szwedzką wersję. Gwarantuję, że twojej rodzinie na pewno spodoba się jej smak i będą prosili, abyś robiła ją częściej. Poznaj przepis i przekonaj się sama.
Mizeria na obiad do doskonały wybór. Poznaj przepis, w którym cebulę zastąpisz znacznie lepszym składnikiem. Dowiedz się, czym jest tajemniczy zamiennik i podaj tę znakomitą mizerię na najbliższy obiad. Rodzina oszaleje z zachwytu.
Ogórki małosolne to jeden z tych specjałów, którymi witamy nadchodzące lato. Choć wydawałoby się, że udoskonalanie tradycyjnego przepisu to wymyślanie koła od nowa, warto przełamywać rutynę. Może nie będzie lepiej, ale na pewno będzie ciekawiej.
W warzywniaku usłyszałem niechcący ciekawą rozmowę. Klientka dyskutowała ze sprzedawczynią o wyborze ogórków do kiszenia. Z konwersacji udało mi się wychwycić, jak wybrać idealne warzywa do kiszenia. Czytaj dalej, a też się tego dowiesz.
Znany na YouTubie kucharz zdradził swój szybki sposób na ogórki małosolne. Co najlepsze, nie musisz przygotowywać zalewy, a cały proces zajmie maksymalnie dobę. Koniecznie musisz wypróbować ten patent, ogórki będą gotowe raz-dwa. Koniecznie czytaj dalej, a dowiesz się, jak to zrobić.
Jak wiadomo, mizerię można jadać w dwóch wariantach: na słono albo na słodko. Miłośnicy słodkiej mizerii zarzucają, że wytrawna wersja jest nazbyt mdła. Kiedy spróbują wariantu przyprawionego jak w tym przepisie, szybko zmienią zdanie.
Ten trick sprawi, że twoje ogórki kiszone nigdy nie będą puste w środku. Dowiesz się także, dlaczego twoje ogórki są puste oraz jak temu zapobiec. Metoda jest banalnie prosta i co najważniejsze skuteczna. Dzięki niej ogórki pozostaną twarde.
Przyszła wiosna, więc warto sięgać po warzywa pełne witamin. Dlatego weź ogórka, rozgnieć go w odpowiedni sposób i dodaj kilka składników. Efekt przechodzi wszelkie oczekiwania. Koniecznie zaskocz tym domowników.
Patrząc na tę sałatkę trudno uwierzyć, że jej bazą jest makaron. Ta napakowana warzywami przekąska jest tak bogata, że wystarczy na samodzielny posiłek. Świetnie nada się na lekki obiad lub kolację. Oczywiście – można również potraktować ją jak dodatek.
Czosnek to jeden z ważniejszych składników, który musi znaleźć w słoiku z ogórkami kiszonymi. Czasami zdarza się, że czosnek zmienia kolor. Czy to powód do zmartwień? Wyjaśnię, ci to raz na zawsze i już nigdy nie będziesz mieć wątpliwości.
Od niedawna w moim notatniku mam przepis na pyszną sałatkę. Muszę przyznać, że przypasowała mi od pierwszego kęsa. Jest tak smaczna i szybka w przygotowaniu, że podam ją też na Wielkanoc. Poniżej opiszę wszystkie czynności krok po kroku.