Zawijam ogórki konserwowe w szynkę. Taką przekąskę podam na ostatki

Ostatki zbliżają się wielki krokami, dlatego też dobrze jest zacząć powoli myśleć o przekąskach, które podamy na imprezie, jeśli się na takową wybieramy lub organizujemy. Możliwości jest wiele, lecz warto przygotować coś oryginalnego i nieoczywistego. Przedstawiamy Wam przepis na pyszne roladki z szynki.
Imprezowe przekąski na ostatki
Ostatki tuż tuż a Wy nie wiecie jakie przekąski przygotować? W takim razie przychodzimy z pomocą. Przekąski charakteryzują się tym, że nie są trudne w przygotowaniu, a w dodatku nie trzeba na nie poświęcać dużej ilości czasu. Ponadto oczywiście są smaczne, a ich przyrządzenie nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych.
Smakołyków, jakie można przygotować, jest wiele. Między innymi ślimaczki z ciasta francuskiego z ketchupem, szynką i serem. Ewentualnie z przesmażonymi pieczarkami. Tortille z dodatkami lub wszelkiego rodzaju sałatki. Tym razem mamy do zaproponowania przepis na smakowite roladki z szynki, które z pewnością zdobędą sympatię na niejednej imprezie.

Pyszne roladki z szynki
Roladki z szynki to przekąska nieoczywista, która na pewno zachwyci gości imprezy. Jest ona prosta w przygotowaniu, a do tego smaczna, więc czego chcieć więcej? Do jej przyrządzenia będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- 8 plastrów szynki konserwowej
- 3 ogórki konserwowe
- 8 pieczarek marynowanych
- 150 g serka typu Almette
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Dalsza część tekstu pod filmem.
Roladki z szynki, czyli idealna przekąska na ostatki
Jeśli nie wiecie, co przygotować na ostatki to roladki z szynki są świetnym pomysłem i gwarancją dobrego smaku. Jeśli zrobicie je raz, to prawdopodobnie będziecie je przyrządzać na każdą imprezę.
W pierwszej kolejności ogórki konserwowe i marynowane pieczarki kroimy w drobną kostkę. Przekładamy je do miski. Dodajemy serek Almette oraz dwie łyżki majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy.

Na blasze wyłożonej folią spożywczą układamy 8 plasterków szynki konserwowej, po czym nakładamy i starannie rozprowadzamy nasz przygotowany farsz po całej powierzchni szynki. Następnie zawijamy wszystko w rulon, razem z folią spożywczą. Oczywiście w taki sposób, aby folia nie znalazła się w środku naszej przekąski. Całość wkładamy do lodówki na godzinę.

Po tym czasy wyjmujemy naszą przekąskę i kroimy na małe kawałeczki. Tak przygotowane roladki z szynki świetnie sprawdzą się na imprezie ostatkowej.
Sprawdź przepis na tortille z jajkami. Zobacz, jak zrobić proste smarowidło do chleba.





































