Kucharz Tomasz Strzelczyk słynie z gotowania pysznych potraw. Jednak teraz sam postanowił spróbować jak gotują inni. Zjadł schabowego XXL w Szczecinku i zaniemówił z wrażenia. Jednak największym zaskoczeniem była cena.
Smaki PRL mają dla wielu smakoszy wymiar sentymentalny. Teraz smażonej mortadeli, kogla mogla, czy bloku czekoladowego można skosztować w Radomiu. Do 30 czerwca w ramach “Radomskiego Czerwca Wolności” w wielu restauracjach zagoszczą dania rodem z PRL-u.
Świeża ryba nad morzem to obowiązkowy punkt urlopów dla mas Polaków. Choć świadomość rośnie, a prasa wraca do tematu często, wciąż jednak ufamy – czasem nadmiernie – lokalom, które zapewniają nas o serwowaniu lokalnego produktu. Jak wybrać uczciwą i dobrą restaurację?
NUTA istnieje na kulinarnej mapie stolicy dopiero od niespełna trzech lat, a ma na swoim koncie już drugą gwiazdkę Michelin. Jak dotąd żadna restauracja w naszym kraju nie dostąpiła takiego zaszczytu w tak krótkim czasie. Mistrz sztuki kulinarnej Andrea Camastra, z gracją wirtuoza zachwycił anonimowych inspektorów już po raz drugi. A nie jest to takie oczywiste, bowiem w tym roku we Francji słynny czerwony przewodnik pozbawił jednej lub więcej gwiazdek aż 31 lokali. Restauracja niedawno zajęła także pierwsze miejsce w rankingu Top 50 Restauratorów Forbes&FOR. Czemu zawdzięcza swój gigantyczny sukces i kim jest człowiek, który za nim stoi?
Jak co roku pod koniec czerwca, francuski Michelin wydał swój przewodnik po restauracjach Main Cities of Europe. Gwiazdki Michelin to dla restauracji chyba najbardziej prestiżowe wyróżnienie na świecie. W tym roku Polska dosłownie podwaja swoją liczbę gwiazdkowych restauracji.
Ceny jagodzianek w restauracji Słodki Słony w sezonie 2024 znów wzrosły. Wywołuje to lawinę komentarzy. Głos w sprawie cen w restauracji Magdy Gessler zabierają zarówno anonimowi internauci, jak i znane osoby. Co mają do powiedzenia?
Wakacje nad polskim morzem rozpoczną się za małą chwilę. Ceny popularnego deseru zaskakują jednak już teraz. Wczasowicze za gofra zapłacą o wiele więcej niż przed rokiem, a przed lokalami i tak ustawiają się kolejki. O tym, ile Polacy są w stanie zapłacić za słodką przekąskę, sprawdzono w badaniu.
Magda Gessler przyciągnęła prawdziwe tłumy do Rzeszowa. Najwięksi fani znanej restauratorki musieli jednak uzbroić się w cierpliwość. W sobotę gwiazda Kuchennych Rewolucji spóźniła się do sieci kebabów. Tam Magda Gessler próbowała popularnych w mieście dań i witała swoich fanów.
Znany lekkoatleta Marek Plawgo nocował w warszawskim hotelu Marriott. Ten luksusowy obiekt w centrum warszawy zaskoczył go jednak niezwykłym rozwiązaniem. Kiedy sportowiec zobaczył ceny w menu minibaru, musiał podzielić się obserwacją w internecie.
Po dwóch latach od kuchennej rewolucji w bielskim lokalu, jego istnienie zawisło na włosku na skutek zupełnie losowego zdarzenia. Z pomocą restauratorom przyszło jednak wiele osób, w tym współodpowiedzialna za ich sukces Magda Gessler.
Youtuber Książulo odwiedził Kraków i bar Kantyna. W tym klimatycznym miejscu chciał spróbować wyjątkowej grochówki. Słowa właściciela lokalu mocno go zdziwiły.
Youtuber Książulo w swoich filmikach nie szczędził słów krytyki pod adresem Magdy Gessler. Ostro oceniał potrawy sygnowane jej nazwiskiem lub podawane przez restauracje po Kuchennych Rewolucjach. Teraz Magda Gessler ujawniła, co myśli o youtuberze.
Książulo, youtuber kulinarny oglądany przez ponad 1,3 mln Polaków, od pewnego czasu zwierza nietypowe miejsca, w których można zjeść domowe jedzenie. Tym razem zabłądził do krakowskiej przychodni. Dania, które tam znalazł, tam szczerze go zaskoczyły.
Trzech szefów kuchni-właścicieli restauracji stworzyło genialny zespół, który stanął na czele światowej gastronomii. W Las Vegas ogłoszono właśnie wyniki dorocznego plebiscytu.
Znany youtuber Książulo znalazł nowy ciekawy obiekt gastronomiczny do recenzji. Jednak sprawa nie skończyła się dla niego dobrze. Zanim jeszcze przeszedł do konsumpcji, musiał najeść się wstydu i przełknąć karę od policji.
Czy w obecnych czasach można zjeść smaczny obiad za grosze? Jeden lokal gastronomiczny w Polsce udowadnia, że pełnowartościowy obiad w niskiej cenie wciąż jest możliwy. Sprawdź, gdzie zjeść najtańszego schabowego, a już nigdy nie wydasz na obiad zbyt wiele.
Przedstawiciel młodszego pokolenia warszawskich restauratorów Mateusz Gessler rozwija swój biznes. W czerwcu otworzy nową restaurację w sąsiedztwie jednej już istniejącej, ale w nieco innym koncepcie. Wprowadzi w niej rozwiązanie, które ucieszy nocnych głodomorów.
Tomasz Strzelczyk objechał Dąbki. Najadł się, napił i pokazał nam, jak wygląda gastronomia nadmorskiego polskiego kurortu w 2024 roku. Można tam znaleźć perełki.
Niedawno znany youtuber odwiedził bar Waga. Po jego wizycie głos zabrała właścicielka. Jak funkcjonuje lokal po wizycie celebryty? Odpowiedź na te pytanie znajdziesz poniżej.
Kraków jest oblegany przez turystów właściwie o każdej porze roku. Bary i restauracje też pękają w szwach, jednak należy uważać, by nie paść ofiarą oszustwa. Jeden z lokali gastronomicznych wystawił paragon, o którym teraz mówi cała Polska.
– Potrzeba tu rewolucji – orzekła Blanka Lipińska po niedawnej wizycie w restauracji Magdy Gessler Słodki Słony. Pisarka była wyraźnie rozczarowana zarówno jakością, jak i ceną potraw u znanej restauratorki. – Smuteczek – posumowała.
Magda Gessler od lat pomaga barom i restauracjom, które są w tarapatach. W “Kuchennych Rewolucjach” przeprowadziła dużo bardziej i mniej udanych metamorfoz w lokalach gastronomicznych. Jednak ostatni program był katastrofą. Internauci nie szczędzą słów krytyki pod adresem Magdy Gessler.
Niedoszły piłkarz i kucharz – uczeń legendarnego Marco Pierre'a White'a, a także osobowość telewizyjna. Gordon Ramsay ma wiele obliczy. Jak sobie radzi jako restaurator? Wygląda na to, że nie jest to rola, w której ostatnio mu się wiedzie.
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o polskim winie, ale boicie się zapytać, zostanie wyjaśnione przez Agnieszkę Kręglicką i jej współpracowników. To już nie jest amatorska produkcja. 50 najciekawszych rodzimych winiarzy opowie, wyjaśni, poczęstuje.
Jedna z wegańskich restauracji wprowadziła do swojego menu mięso oraz produkty pochodzenia zwierzęcego. Głos zabrała właścicielka, której słowa wywołał nie tylko zaskoczenie, ale i skandal. Według niej mięso ocali planetę. Co sądzą o tym zwolennicy diety roślinnej?
W ramach XIII edycji gali Poland 100 Best Restaurants wybrano najlepsze restauracje w naszym kraju. Dowiedz się, na czym polega konkurs oraz co jest nagrodą. Wiele z restauracji znajduje się tuż obok ciebie.
Ceny w popularnych kurortach od lat budzą ogromne emocje. Fakt opisał historię jaka spotkała mężczyznę, który podczas majówki w Zakopanym zamówił bigos. Cena dania wzbudziła zdziwienie.
Choć Magda Gessler ma w Polsce fanów liczonych być może w milionach, nad jej wizerunkiem gromadzą się ostatnio czarne chmury. Kuchenne Rewolucje, program już niemal zrośnięty z telewizyjną ramówką, jest komentowany być może bardziej niż kiedykolwiek – często w negatywnym kontekście. Właściciele jednej z restauracji w programie podzielili się z serwisem Halo Ursynów swoimi doświadczeniami.