Sanepid ostrzega przed niebezpiecznymi bateriami, które wykryli w lodach. W próbkach pobranych z 90 lodziarni połowa nie spełnia norm. Instytucja kontrolująca nałożyła na właścicieli lokali wysokie kary. Najgorzej wypadły nadmorskie lodziarnie.
Restauracja z Łeby szuka klientów, którzy zaleźli jej za skórę. O całej sytuacji właściciele poinformowali przez media społecznościowe. Liczą na to, że ktoś rozpozna turystów, co ułatwi ich znalezienie przez organy ścigania.
Wakacje to czas wyjazdów, odpoczynku, ale i… masowych zatruć pokarmowych. W czerwcu doszło do niego w jednej z nadmorskich miejscowości, gdzie według sanepidu zachowało ponad sto osób. Dlatego postanowiliśmy przyjrzeć się sprawie i sprawdziliśmy, jakie prawa przysługują turystom, którzy się zatrują.
Blanka Lipińska odwiedziła jedną z restauracji Magdy Gessler. W ostrych słowach wyraziła swoją opinię po wizycie w lokalu znanej restauratorki. W jednym z wywiadów wyjaśniła, o co chodziło.
Polacy kochają schabowe. Wie o tym Tomasz Strzelczyk, który szuka najlepszego kotleta w Polsce. Dlatego dotarł do baru Katarzynka w Grzybowie. Czy warto zjeść schabowego w tym zachodniopomorskim lokalu?
Znany z YouTuba krytyk kulinarny - Książulo - odwiedził bar mleczny Poranek w Słupsku. Zamówił kotleta, który nie pozostawia złudzeń. Sprawdź, co myśli o nim youtuber i przekonaj się, czy warto odwiedzić ten lokal.
Kucharz Tomasz Strzelczyk słynie z gotowania pysznych potraw. Jednak teraz sam postanowił spróbować jak gotują inni. Zjadł schabowego XXL w Szczecinku i zaniemówił z wrażenia. Jednak największym zaskoczeniem była cena.
Smaki PRL mają dla wielu smakoszy wymiar sentymentalny. Teraz smażonej mortadeli, kogla mogla, czy bloku czekoladowego można skosztować w Radomiu. Do 30 czerwca w ramach “Radomskiego Czerwca Wolności” w wielu restauracjach zagoszczą dania rodem z PRL-u.
Świeża ryba nad morzem to obowiązkowy punkt urlopów dla mas Polaków. Choć świadomość rośnie, a prasa wraca do tematu często, wciąż jednak ufamy – czasem nadmiernie – lokalom, które zapewniają nas o serwowaniu lokalnego produktu. Jak wybrać uczciwą i dobrą restaurację?
NUTA istnieje na kulinarnej mapie stolicy dopiero od niespełna trzech lat, a ma na swoim koncie już drugą gwiazdkę Michelin. Jak dotąd żadna restauracja w naszym kraju nie dostąpiła takiego zaszczytu w tak krótkim czasie. Mistrz sztuki kulinarnej Andrea Camastra, z gracją wirtuoza zachwycił anonimowych inspektorów już po raz drugi. A nie jest to takie oczywiste, bowiem w tym roku we Francji słynny czerwony przewodnik pozbawił jednej lub więcej gwiazdek aż 31 lokali. Restauracja niedawno zajęła także pierwsze miejsce w rankingu Top 50 Restauratorów Forbes&FOR. Czemu zawdzięcza swój gigantyczny sukces i kim jest człowiek, który za nim stoi?
Jak co roku pod koniec czerwca, francuski Michelin wydał swój przewodnik po restauracjach Main Cities of Europe. Gwiazdki Michelin to dla restauracji chyba najbardziej prestiżowe wyróżnienie na świecie. W tym roku Polska dosłownie podwaja swoją liczbę gwiazdkowych restauracji.
Ceny jagodzianek w restauracji Słodki Słony w sezonie 2024 znów wzrosły. Wywołuje to lawinę komentarzy. Głos w sprawie cen w restauracji Magdy Gessler zabierają zarówno anonimowi internauci, jak i znane osoby. Co mają do powiedzenia?
Wakacje nad polskim morzem rozpoczną się za małą chwilę. Ceny popularnego deseru zaskakują jednak już teraz. Wczasowicze za gofra zapłacą o wiele więcej niż przed rokiem, a przed lokalami i tak ustawiają się kolejki. O tym, ile Polacy są w stanie zapłacić za słodką przekąskę, sprawdzono w badaniu.
Magda Gessler przyciągnęła prawdziwe tłumy do Rzeszowa. Najwięksi fani znanej restauratorki musieli jednak uzbroić się w cierpliwość. W sobotę gwiazda Kuchennych Rewolucji spóźniła się do sieci kebabów. Tam Magda Gessler próbowała popularnych w mieście dań i witała swoich fanów.
Znany lekkoatleta Marek Plawgo nocował w warszawskim hotelu Marriott. Ten luksusowy obiekt w centrum warszawy zaskoczył go jednak niezwykłym rozwiązaniem. Kiedy sportowiec zobaczył ceny w menu minibaru, musiał podzielić się obserwacją w internecie.
Po dwóch latach od kuchennej rewolucji w bielskim lokalu, jego istnienie zawisło na włosku na skutek zupełnie losowego zdarzenia. Z pomocą restauratorom przyszło jednak wiele osób, w tym współodpowiedzialna za ich sukces Magda Gessler.
Youtuber Książulo odwiedził Kraków i bar Kantyna. W tym klimatycznym miejscu chciał spróbować wyjątkowej grochówki. Słowa właściciela lokalu mocno go zdziwiły.
Youtuber Książulo w swoich filmikach nie szczędził słów krytyki pod adresem Magdy Gessler. Ostro oceniał potrawy sygnowane jej nazwiskiem lub podawane przez restauracje po Kuchennych Rewolucjach. Teraz Magda Gessler ujawniła, co myśli o youtuberze.
Książulo, youtuber kulinarny oglądany przez ponad 1,3 mln Polaków, od pewnego czasu zwierza nietypowe miejsca, w których można zjeść domowe jedzenie. Tym razem zabłądził do krakowskiej przychodni. Dania, które tam znalazł, tam szczerze go zaskoczyły.
Trzech szefów kuchni-właścicieli restauracji stworzyło genialny zespół, który stanął na czele światowej gastronomii. W Las Vegas ogłoszono właśnie wyniki dorocznego plebiscytu.
Znany youtuber Książulo znalazł nowy ciekawy obiekt gastronomiczny do recenzji. Jednak sprawa nie skończyła się dla niego dobrze. Zanim jeszcze przeszedł do konsumpcji, musiał najeść się wstydu i przełknąć karę od policji.
Czy w obecnych czasach można zjeść smaczny obiad za grosze? Jeden lokal gastronomiczny w Polsce udowadnia, że pełnowartościowy obiad w niskiej cenie wciąż jest możliwy. Sprawdź, gdzie zjeść najtańszego schabowego, a już nigdy nie wydasz na obiad zbyt wiele.
Przedstawiciel młodszego pokolenia warszawskich restauratorów Mateusz Gessler rozwija swój biznes. W czerwcu otworzy nową restaurację w sąsiedztwie jednej już istniejącej, ale w nieco innym koncepcie. Wprowadzi w niej rozwiązanie, które ucieszy nocnych głodomorów.
Tomasz Strzelczyk objechał Dąbki. Najadł się, napił i pokazał nam, jak wygląda gastronomia nadmorskiego polskiego kurortu w 2024 roku. Można tam znaleźć perełki.
Niedawno znany youtuber odwiedził bar Waga. Po jego wizycie głos zabrała właścicielka. Jak funkcjonuje lokal po wizycie celebryty? Odpowiedź na te pytanie znajdziesz poniżej.
Kraków jest oblegany przez turystów właściwie o każdej porze roku. Bary i restauracje też pękają w szwach, jednak należy uważać, by nie paść ofiarą oszustwa. Jeden z lokali gastronomicznych wystawił paragon, o którym teraz mówi cała Polska.
– Potrzeba tu rewolucji – orzekła Blanka Lipińska po niedawnej wizycie w restauracji Magdy Gessler Słodki Słony. Pisarka była wyraźnie rozczarowana zarówno jakością, jak i ceną potraw u znanej restauratorki. – Smuteczek – posumowała.
Magda Gessler od lat pomaga barom i restauracjom, które są w tarapatach. W “Kuchennych Rewolucjach” przeprowadziła dużo bardziej i mniej udanych metamorfoz w lokalach gastronomicznych. Jednak ostatni program był katastrofą. Internauci nie szczędzą słów krytyki pod adresem Magdy Gessler.