Mr Kryha, youtuber obserwowany przez niemal 650 tysięcy Polaków, przyjrzał się kotletowi serwowanemu w knajpie po „Kuchennych rewolucjach”. Jego największe zdziwienie wywołała nietypowa receptura potrawy.
Filip Chajzer otworzył budkę z kebabem. Znany youtuber - Książulo odwiedził lokal i wydal jednoznaczny werdykt. Czy kebab od celebryty jest wart swojej ceny? Tego dowiesz się z recenzji youtubera.
Włoski restaurator miał problem ze znalezieniem kelnerów, więc w końcu poradził sobie inaczej. Do obsługi gości zatrudnił roboty. Inni restauratorzy zastanawiają się nad podobnym rozwiązaniem. Z ich punktu widzenia może okazać się tańsze i wygodniejsze. Być może podobne roboty niebawem pojawią się również w polskich restauracjach.
Youtuber Naruciak bacznie śledzi odcinki Kuchennych Rewolucji i komentuje je w sieci. Odwiedza też restauracje po zmianach, które wprowadziła Magda Gessler. Tym razem Naruciak odwiedził lokal Karpielówka na warszawskim Ursynowie.
Tomasz Strzelczyk, ceniony przez Polaków kucharz, rozszerza swoje zainteresowania w kierunku krytyki kulinarnej. W poszukiwaniu ciekawych miejsc trafił do restauracji w Zakopanem, gdzie miło zaskoczyły go nie tylko dania, lecz także ich cena.
Mówi się, że „śniadanie to najważniejszy posiłek dnia”, a z badań prowadzonych przez różne instytuty badawcze wynika, że faktycznie w to wierzymy, bo około 90 proc. Polaków regularnie jada śniadania. Najczęściej jemy kanapki, ale około 40 proc., osób deklaruje spożywanie porannego posiłku na ciepło – najczęściej są to jajka pod różną postacią: jajecznicy, na miękko, sadzone, w formie omleta, a także jajka poche, czyli „w koszulce”. Na drugim biegunie są Włosi, którzy rano na szybko piją cappuccino lub mocne espresso do tego zjadają jedynie słodkie cornetto, czyli włoską wersję francuskiego croissanta i pędzą dalej. Jedna z warszawskich restauracji postanowiła przełamać ten stereotyp i przygotować śniadania… po włosku. Jak one wyglądają przekonacie się odwiedzając restaurację Quattro Formaggi, znajdującą się w samym centrum stolicy w Varso Tower.
To, co zaczęło się jako anegdota, przeradza się właśnie w ogólnonarodową dyskusję. Czy w dobie zdalnej pracy kawiarnie powinny tolerować gości siedzących nad jedną kawą z komputerami? Gdzie kończy się gościnność restauratora, a zaczyna odpowiedzialność gościa?
Magda Gessler jest niekwestionowaną gwiazdą polskiej branży gastronomicznej. Właścicielka znanych restauracji, gwiazda, która nie raz z hukiem przeprowadza Kuchenne Rewolucje, po prostu osobowość telewizyjna. Jednak popularny tiktoker ostro podsumował gastronomiczną działalność Magdy Gessler.
Pierwsza komunia to w dalszym ciągu wielkie wydarzenie dla młodzieży szkolnej. Poza przyjęciem sakramentu, normą stało się wyprawianie hucznych uroczystości z tej okazji. Dynamicznie zmienia się w tej kwestii moda, a pomysły nie przestają zaskakiwać. Nie uwierzysz, co takiego można zamówić na Komunię w tym roku.
Magda Gessler to szwajcarski scyzoryk polskiej gastronomii. Z jednej strony kucharka, z drugiej restauratorka, a do tego postać medialna i, okazjonalnie, także krytyczka kulinarna. W niedawnym wywiadzie pokazała, że ostrza tego scyzoryka potrafią być naprawdę ostre.
Whiskey in the Jar to już niemal kultowa sieć restauracji, które od lat stanowią symbol doskonałego smaku i rozrywki. Od Wrocławia, przez Poznań, aż po Gdańsk, lokale zachwycają swoją charakterystyczną atmosferą, niepowtarzalnym, rock'n'rollowym klimatem oraz wyśmienitym menu, które doceniają światowe gwiazdy gastronomii.
Jedna z najsłynniejszych na świecie kobiet-szefów kuchni opowiada o rodzinnym gotowaniu, gwiazdkach Michelin i… nieosiąganym smaku polskich zup.
Znany youtuber kulinarny odwiedził punkt gastronomiczny Filipa Chajzera. Jedna rzecz sprawiła, że krytyk nie krył swojego niezadowolenia. Swój opinią podzielił się w mediach społecznościowych. Dowiedz się, co sprawiło, że youtuber wydał tak surową ocenę.
Tego typu informacje wypływają od czasu do czasu i za każdym razem wywołują dreszcze. Nie każdy skusiłby się na obiad w tej restauracji. Czytaj dalej, a dowiesz się, co ukryte jest na talerzach. Niektórym włos się zjeży na głowie.
„W skarpetkach, ale bez zakąski” – tak jedna z warszawskich klubokawiarni podsumowała dwa dni swojej działalności, kiedy barmani zobaczyli, co klienci zostawili po sobie. Lista jest rzeczywiście osobliwa.
Konsumenci mają wyśrubowane i bardzo sprecyzowane oczekiwania. Restauracje próbują im sprostać i wielu się to udaje. Właśnie takie lokale gastronomiczne zostały nagrodzone przez użytkowników platformy pyszne.pl. Czy restauracja z twojego miasta też została doceniona?
Jego restauracja Nuta jest jedyną w Warszawie, która ma gwiazdkę Michelin. Andrea Camastra, Włoch z pochodzenia, deklaruje, że jest wielkim fanem polskiej kuchni, a żurek to jedna z najlepszych zup na świecie.
Na wiosnę kolejne roczniki dzieci co roku przystępują do komunii. Rodzice z niepokojem patrzą na koszty, które przy okazji trzeba ponieść. Popularny youtuber zestawił ceny w knajpach firmowanych nazwiskami celebrytów. Zdradzamy zakończenie: u Gessler jest najdrożej.
Otwarcie pierwszej restauracji w kosmosie coraz bliżej. Za przygotowanie dań odpowie jedno z najgorętszych nazwisk w świecie gastronomi. Cena wizyty jest spora, ale takie doświadczenie kulinarne jest warte każdych pieniędzy. Koniecznie dowiedz się, o co chodzi.
Warszawiacy stanęli w obronie słynnego baru z zapiekankami. Odbył się nie tylko protest, ale i impreza, a obsługa baru stworzyła najdłuższą zapiekankę na świecie. Czy ta akcja wpłynie na decyzję urzędników o likwidacji baru?
Jest taka restauracja w Europie, w której żaden Polak nie musi płacić za zamówiony posiłek. Wszystko dzięki wybitnemu polskiemu bakteriologowi- Ludwikowi Hirszfeldowi. Jaki ma on związek z darmowym goszczeniem Polaków w tym lokalu? Tego dowiesz się z naszego artykułu.
Gotowe dania na wielkanocny stół kupowane z restauracji cieszą się w Polsce coraz większym powodzeniem. Znamy cenę wielkanocnego żuru serwowanego w jednej z nich, której współwłaścicielem jest znany aktor. Nie należy ona do niskich.
Pizza z dowozem do domu to świetny wybór na Dzień Kobiet. Jest pysznie, nie trzeba gotować, można miło spędzić wieczór obok najukochańszej osoby. Sieci pizzerii zazwyczaj organizują w tym dniu specjalne promocje. Sprawdziliśmy, na co możemy liczyć.
Dlaczego nie Polska? – pyta René Redzepi, duński kucharz, który zebrał wszystkie możliwe laury w gastronomii. W rozmowie ze Smakoszami chwali polską kuchnię a przede wszystkim niemal nieistniejący już w Europie zwyczaj samodzielnego zbierania tego, co nam smakuje.
Nie od dziś wiadomo, że polska kuchnia jest najlepsza na świecie. Miło nam jednak bardzo, gdy ta oczywista wiedza dosięga inne nacje, niż tylko nasza. Ostatnio uroki klasycznych kulinariów odkrył i docenił podróżnik z dalekiego Wietnamu. Co szczególnie przypadło mu do gustu? Czytajcie dalej, aby się dowiedzieć.
Modna restauracja Klonn w samym sercu Warszawy, jest już gotowa na nadejście wiosny. Warto przyjrzeć się temu gastronomicznemu przedsięwzięciu, bo wygląda na to, że wiosną i latem mamy szansę spędzić tam dużo czasu.
Ojciec Tadeusz Rydzyk, redemptorysta, przedsiębiorca i jedna z najbardziej kontrowersyjnych postaci polskiego Kościoła, jest także restauratorem. Ostatnio jego lokal odwiedził reporter, by spróbować dań, a następnie porównać ich jakość z kwotą na rachunku. Po swojej wizycie nie krył zaskoczenia. Nie zgadniesz ile zapłacił.
Zdarzają się okazje, obok których nie sposób przejść obojętnie. Taką właśnie okazją jest możliwość wzięcia udziału w degustacji najlepszych win Europy. Czytelnicy Smakoszy są zaproszeni do skosztowania win z Włoch i Austrii podczas jednego z najważniejszych w tym roku wydarzeń winiarskich. W dodatku – zupełnie za darmo.