Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > W jednym garnku gotuję obiad na kilka dni. Moja rodzina to uwielbia, ciągle proszą o dokładki
Katarzyna Rachańska
Katarzyna Rachańska 11.10.2023 14:50

W jednym garnku gotuję obiad na kilka dni. Moja rodzina to uwielbia, ciągle proszą o dokładki

obiad jednogarnkowy
YouTube/@obzarciuch

Jeśli chcecie ugotować smaczny i sycący obiad na kilka dni, to polecam mój przepis na ten posiłek. Danie jest tak dobre, że moi bliscy wciąż proszą o dokładki. Wypróbujcie przepis na pożywny obiad jednogarnkowy. 

Obiad jednogarnkowy będzie smakował każdemu

Moja rodzina jest bardzo wybredna, jeżeli chodzi o jedzenie obiadów. Każdy lubi, co innego i trudno wszystkim dogodzić. Z tego powodu gotowanie dla moich bliskich od zawsze było kulinarnym wyzwaniem. Jednak odkąd dostałam przepis na obiad jednogarnkowy, rodzina zajada się tym daniem.

Teraz przygotowuję smaczny i pożywny obiad nawet na kilka dni. Gotuję gar i każdy chętnie sięga po dokładkę. To danie jest tak smaczne, że często robię właśnie taki obiad. Skorzystajcie z mojego przepisu, bo naprawdę warto. 

obiad
YouTube/@obzarciuch
Wrzuć folię aluminiową do wrzątku, po chwili przetrzesz oczy ze zdumienia. Ten patent jest niesamowity

Jak ugotować obiad jednogarnkowy?

Składniki:

  • ½ kg kiełbasy
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 1 puszka pomidorów
  • 5 ziemniaków
  • 2 papryki czerwone
  • 750 ml wody
  • lubczyk
  • natka pietruszki

Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Doprawiamy majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Dorzucamy ziele angielskie i liście laurowe. 

Wszystko mieszamy i smażymy aż cebula będzie miękka. Dodajemy pomidory i gotujemy 10 minut. Dolewamy wodę i zagotowujemy. Dokładamy pokrojone w średnią kostkę ziemniaki i paprykę. Dorzucamy lubczyk i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. 

Obiad jednogarnkowy, czyli przysmak małych i dużych

To danie podajemy z natką pietruszki. Smakuje jeszcze lepiej po ponownym podgrzaniu. Obiad jednogarnkowy jest daniem pożywnym, smacznym i aromatycznym. Świetnie rozgrzewa i smakuje nie tylko dorosłych.

 Chętnie jedzą je też dzieci. Taki obiad wystarczy na kilka dni. Z biegiem czasu nabiera jeszcze więcej wyrazistości i smaku. U mnie w domu rodzina zawsze prosi o dokładkę. Pisaliśmy o tym, jak zrobić bigos cygański. Polecaliśmy też przepis od Tomasza Strzelczyka na sycący obiad. 

obiad
YouTube/@obzarciuch