W życiu nie jadłem tak puszystych racuchów. Wszystko przez ten składnik
Do ciasta na swoje ulubione racuchy koniecznie dodaj ten jeden składnik. Efekt przechodzi najśmielsze oczekiwania. Będą puszyste jak nigdy wcześniej. Dowiedz się, co to za składnik i użyj go do przygotowania racuchów.
Racuchy uwielbiają wszyscy
Racuchy należą do tego rodzaju przekąsek, które uwielbiają wszyscy. Obok naleśników to najczęściej wybierany deser. Sprawdzą się także na słodkie śniadania lub jako uzupełnienie jadłospisu w ciągu dnia.
Za pomocą jednego składnika możesz ten uwielbiany deser uczynić bardziej puszystym. Odkąd znam ten patent, robię je tylko w ten sposób. W dalszej części artykułu poznasz nie tylko przepis, jak je zrobić, ale dowiesz się także, co dodać, aby były jeszcze lepsze.
Co oznacza biały nalot na bananach? Bosacka mówi wprost, trzeba mieć świadomośćPuszystość dzięki jednemu składnikowi
Racuchy większość z nas uwielbia za ich miękkość i delikatność. Dodając jeden składnik, mogą być także puszyste. Dodanie go do racuchów poleciła mi znajoma i okazało się, że jest nim popularny kefir.
Nie dowierzałem, dopóki sam nie spróbowałem. Naprawdę ten składnik potrafi zdziałać prawdziwe cuda. Nigdy nie jadłem tak puszystych racuchów. Przygotuj wszystkie składniki potrzebne składniki z listy i zaczynamy. Podobny przepis możesz znaleźć na kanale Orchideli, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.
Składniki:
- 300 g mąki
- 3 g proszku do pieczenia
- 3 g sody
- 20 g cukru
- 200 g kefiru
- 1 jajko
- sól
Przepis na puszyste racuchy
Do misji przesiej mąkę. Wsyp proszek do pieczenia, sodę oraz szczyptę soli. Wlej kefir w temperaturze pokojowej. Wbij jajko i dodaj cukier. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie delikatnie zagnieć. Otrzymana masa ma mieć jednolitą konsystencję bez ani jednej grudki.
Ciasto misce przykryj i odstaw na około 25 minut. Po tym czasie wyciągnij ciasto na stolnicę i rozwałkuj na placek o grubości 1 centymetra. Za pomocą okrągłej szklanki wytnij racuchy.
Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Placuszki smaż z dwóch stron na małym ogniu do momentu zarumienienia. Podawaj z domowym dżemem owocowym. Ta puszystość zachwyca.