Wachowicz piecze kaszankę z 2 dodatkami. Efekt powala na łopatki
Kaszanka jest produktem, który często trafia na nasze grille. By jednak smakowała doskonale, trzeba wiedzieć z czym ją zestawić. Ewa Wachowicz wpadła na świetny pomysł. Garmażeryjną wędlinę zapieka pod warstwą kiszonej kapusty i cebuli. Koniecznie przetestujcie jej przepis, bo te składniki rewelacyjnie ze sobą harmonizują.
Najpopularniejszy sposób na kaszankę z grilla
Kaszanka ma tendencję do rozpadania się, dlatego przed położeniem na ruszt warto zawinąć ją w kawałek folii aluminiowej. Wiele osób do środka wkłada też pokrojoną cebulę, która świetnie balansuje smak wyrobu.
Można jednak rozważyć też inne dodatki, by uzyskać jeszcze lepszy efekt. Pomysł Ewy Wachowicz z pewnością zasługuje na przetestowanie. Zapowiada się naprawdę pysznie.
Przepis Ewy Wachowicz na pyszną kaszankę
Składniki:
- 4 kaszanki
- ½ kg kapusty kiszonej
- 2 cebule
- olej
Przygotowanie kaszanki wg Ewy Wachowicz
Cebule obierz, przekrój na połowę, pokrój w półtalarki. Zeszklij je na patelni ze średnio rozgrzanym tłuszczem.
Kapustę kiszoną dość drobno posiekaj. Połowę ułóż na aluminiowej tacce. Wyłóż na nią kaszanki, przykryj resztą kapusty, posyp zeszkloną cebulą.
Tackę z kaszanką dokładnie zawiń w folię aluminiową. Kaszankę z kiszoną kapustą i cebulą połóż na gorącym ruszcie grilla i piecz ok. 30 minut. W połowie obróć całość na drugą stronę.
Na naszej stronie znajdziesz też przepis Ewy Wachowicz na pastę jajeczną, a także jej recepturę na sernik wiedeński.
Źródło: ewawachowicz