Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Wachowicz piecze kaszankę z 2 dodatkami. Efekt powala na łopatki
Renata Materlińska
Renata Materlińska 29.04.2023 19:23

Wachowicz piecze kaszankę z 2 dodatkami. Efekt powala na łopatki

Ewa Wachowicz, kaszanka
Pawel Wodzynski/East News, canva/Shaiith

Kaszanka jest produktem, który często trafia na nasze grille. By jednak smakowała doskonale, trzeba wiedzieć z czym ją zestawić. Ewa Wachowicz wpadła na świetny pomysł. Garmażeryjną wędlinę zapieka pod warstwą kiszonej kapusty i cebuli. Koniecznie przetestujcie jej przepis, bo te składniki rewelacyjnie ze sobą harmonizują. 

Najpopularniejszy sposób na kaszankę z grilla

Kaszanka ma tendencję do rozpadania się, dlatego przed położeniem na ruszt warto zawinąć ją w kawałek folii aluminiowej. Wiele osób do środka wkłada też pokrojoną cebulę, która świetnie balansuje smak wyrobu. 

Można jednak rozważyć też inne dodatki, by uzyskać jeszcze lepszy efekt. Pomysł Ewy Wachowicz z pewnością zasługuje na przetestowanie. Zapowiada się naprawdę pysznie. 

 

Planujesz grillować mięsa? O 1 detalu nie możesz zapomnieć

Przepis Ewy Wachowicz na pyszną kaszankę

Składniki:

  • 4 kaszanki
  • ½ kg kapusty kiszonej
  • 2 cebule
  • olej

Przygotowanie kaszanki wg Ewy Wachowicz

Cebule obierz, przekrój na połowę, pokrój w półtalarki. Zeszklij je na patelni ze średnio rozgrzanym tłuszczem. 

Kapustę kiszoną dość drobno posiekaj. Połowę ułóż na aluminiowej tacce. Wyłóż na nią kaszanki, przykryj resztą kapusty, posyp zeszkloną cebulą. 

Tackę z kaszanką dokładnie zawiń w folię aluminiową. Kaszankę z kiszoną kapustą i cebulą połóż na gorącym ruszcie grilla i piecz ok. 30 minut. W połowie obróć całość na drugą stronę. 

Na naszej stronie znajdziesz też przepis Ewy Wachowicz na pastę jajeczną, a także jej recepturę na sernik wiedeński

Źródło: ewawachowicz

 

canva/ipsi501