Smakosze.pl

YouTube/@easytricksandhacks

Wbij jajko do szklanki z wodą i przykryj spodkiem. Po 1 minucie padniesz z wrażenia

23 Września 2023

Autor tekstu:

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Jajka dodają nam energii i są ważnym elementem naszej diety. Chętnie jemy je też na śniadanie. Zwykle robimy jajecznicę lub gotujemy jajka na miękko lub twardo. Jednak polecamy patent na jajko w zupełnie innym wydaniu. Wypróbuj go w swojej kuchni. 

Jajka, czyli pyszne śniadanie

Jak przyrządzasz jajka na śniadanie? Ja zwykle je gotowałam albo robiłam jajecznicę. W ten sposób jajka podaje wiele osób na śniadanie. Jednak poznałam kulinarną sztuczkę, która pozwala zrobić jajko zupełnie w inny sposób. 

Do jej wykonania potrzebujesz oczywiście jajka, wrzątku, szklanki i spodka. Co się stanie, gdy wbijesz jajko do szklanki z wodą? Powstanie pyszne śniadanie. Sprawdziłam i teraz często przyrządzam w ten sposób jajko na śniadanie. 

jajko
YouTube/@easytricksandhacks
schabowy z kością

Dawniej tylko tak robiono kotlety schabowe. Dziś mało kto pamięta o najważniejszym detalu

CZYTAJ DALEJ

Wbij jajko do szklanki, czyli pyszny patent

Przygotuj jajko, szklankę, wrzącą wodę i spodek. Do jajka wlej wrzątek. Powinien sięgać on do ⅓ wysokości szklanki. Następnie wbij jajko. Teraz przykryj szklankę spodkiem. Odczekaj minutę. Po tym czasie możesz już cieszyć się jajkiem w koszulce. 

Możesz wyłożyć takie jajko na chleb i zrobić z nim pyszną kanapkę. Po przekrojeniu jajko będzie idealnie płynne. Jajko w koszulce dzięki temu patentowi jest łatwe w przygotowaniu. Wystarczy minuta, by cieszyć się jego smakiem. 

Jajko w koszulce, czyli prosty sposób

Zwykle jajko w koszulce nie jest tak łatwo przygotować. Często żółtko wychodzi twarde, a białko nie tak ścięte jak powinno. Idealne jajko w koszulce ma doskonale ścięte białko i w środku płynne żółtko. Smakuje znakomicie właśnie na śniadanie.

Polecany przez nasz sposób na jajko w koszulce jest prosty i się sprawdza. Dzięki szklance i kilku elementom, przyrządzisz idealne jajko w koszulce. Ten sposób zachwyca prostotą i skutecznością. Warto z niego korzystać. Pisaliśmy, jak błyskawicznie obrać jajko. Podawaliśmy przepis na pastę z jajek. 

jajko w koszulce
YouTube/@easytricksandhacks

Źródło: YouTube/@easytricksandhacks

zdrowa zupa

Lekarz kazał mi zbić cukier i cholesterol. Na szczęście znalazłam przepis na tę zupę, od razu pomogła

CZYTAJ DALEJ
makaron na obiad

Owiń makaron mięsem mielonym i wyłóż na patelnię. Ten prosty obiad mogłabym jeść codziennie

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Porady

Jak pierogi to tylko smażone. Ten sposób ma same zalety
Czytaj więcej >

Porady

Prosty trik i masz najlepszą polewę do ciast. Czekolada zawsze będzie lśniąca i twarda
Czytaj więcej >

Porady

Całe życie źle odcedzałam makaron. Te 2 patenty są niesamowite, każdy powinien je znać
Czytaj więcej >

Porady

Gessler: Uwaga na śledzie! Może skończyć się w szpitalu
Czytaj więcej >

Porady

Nasza rada: jaja przed świętami kupuj na zapas. Możesz sporo oszczędzić
Czytaj więcej >

Porady

Na ratunek pierogom! 5 sprawdzonych sposobów, kiedy coś pójdzie źle
Czytaj więcej >
Katarzyna Rachańska-Płaczek

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Porady

Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Korzystasz z kas samoobsługowych w Biedronce? Naciśniesz ten przycisk i zapłacisz więcej za zakupy
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Nigdy nie dodawaj tego do bigosu. Przez ten składnik świąteczny przysmak będzie do niczego
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Eksperci biją na alarm. Przez ten drobiazg smażona ryba kompletnie traci smak
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najpierw zamrażamy cytryny, a potem ścieramy je na tarce. To nasz rodzinny patent, każdy powinien tak robić
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najgorszy błąd popełniany podczas robienia sałatki jarzynowej. Wszystko przez jeden dodatek
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Już nie moczę suszonych grzybów w wodzie. Mam 100 razy lepszy patent
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Korzystasz z kas samoobsługowych w Biedronce? Naciśniesz ten przycisk i zapłacisz więcej za zakupy
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Nigdy nie dodawaj tego do bigosu. Przez ten składnik świąteczny przysmak będzie do niczego
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Eksperci biją na alarm. Przez ten drobiazg smażona ryba kompletnie traci smak
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najpierw zamrażamy cytryny, a potem ścieramy je na tarce. To nasz rodzinny patent, każdy powinien tak robić
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najgorszy błąd popełniany podczas robienia sałatki jarzynowej. Wszystko przez jeden dodatek
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Już nie moczę suszonych grzybów w wodzie. Mam 100 razy lepszy patent
Czytaj więcej >