Weź jajko, cebulkę i zioła. Te zapiekane kanapki są 100 razy lepsze od zwykłych
Najlepiej smakują szybkie i łatwe przekąski. Zwłaszcza – ze zdrowymi składnikami. Dlatego zainspiruj się tym przepisem i przygotuj z niego te fantastyczne, zapiekane kanapki. To, że wszystkim smakują, poznasz, po tym, jak szybko znikną.
Prosta przekąska, a tak wiele smaku
Na spotkaniach w gronie najbliższych, oprócz dobrej atmosfery, nie może zabraknąć pysznego jedzenia. Dlatego poznaj przepis na zapiekane kanapki i przygotuj je dla swoich gości. Kompozycja smaków, jak i sama forma dania zaskoczy, ale i zachwyci każdego.
Dokładną instrukcję oraz listę z potrzebnymi produktami znajdziesz w dalszej części artykułu. Przepis jest banalnie prosty, a przekąskę przygotujesz w kilkanaście minut. Zrób je i o doskonałości tych kanapek przekonasz się sama.
Latem robię taką surówkę z młodej kapusty. Smakuje lepiej niż te z restauracjiTylko kilka składników
Przekąskę w formie kanapek przygotujesz z kilku składników, które na pewno masz w domu. O wszystkich dowiesz się więcej z listy umieszczonej poniżej. Kluczowe okazują się zioła, których użyto podczas przygotowania dania. W przepisie użyliśmy koperku i natki pietruszki, ale ty możesz puścić wodze fantazji i zastąpić je swoimi ulubionymi ziołami. Wszystko zależy od ciebie. Zdjęcia ilustrujące w artykule pochodzą z kanału Frühstück mit Adelina Kocht, który znajdziesz na YouTubie.
Składniki:
- 1 bagietka
- 2 cebule
- 1 łyżka mąki
- 1 natka pietruszki
- 1 jajko
- odrobinę świeżego kopru
- 70 g żółtego sera
- 1 jajko
- masło
- pieprz
- sól
Przepis na zapiekane kanapki
Bagietkę pokrój na kromki (możesz użyć też innego pieczywa). Cebule drobno posiekaj w kostkę. Na patelni rozpuść masło i zeszklij na nim cebule. Umytą natkę pietruszki oraz koper drobno posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce. Dodaj starty na dużych oczkach ser. Wsyp mąkę, pieprz oraz sól.
Wbij jajko i wymieszaj ze sobą składniki. Powstałą masę nałóż na kromki bagietki i przełóż je na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Kanapki zapiekaj w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 7-10 minut. Podawaj je na ciepło, a smak zachwyci każdego. Sprawdź także przepis na letnią zupę oraz dowiedz się, ile w tym roku zapłacisz za gofra na polskim morzem.