Weź jajko, cebulkę i zioła. Te zapiekane kanapki są 100 razy lepsze od zwykłych
![zapiekane kanapki](https://images.iberion.media/images/1920/zapiekane_kanapki_226c019d86.jpg)
Najlepiej smakują szybkie i łatwe przekąski. Zwłaszcza – ze zdrowymi składnikami. Dlatego zainspiruj się tym przepisem i przygotuj z niego te fantastyczne, zapiekane kanapki. To, że wszystkim smakują, poznasz, po tym, jak szybko znikną.
Prosta przekąska, a tak wiele smaku
Na spotkaniach w gronie najbliższych, oprócz dobrej atmosfery, nie może zabraknąć pysznego jedzenia. Dlatego poznaj przepis na zapiekane kanapki i przygotuj je dla swoich gości. Kompozycja smaków, jak i sama forma dania zaskoczy, ale i zachwyci każdego.
Dokładną instrukcję oraz listę z potrzebnymi produktami znajdziesz w dalszej części artykułu. Przepis jest banalnie prosty, a przekąskę przygotujesz w kilkanaście minut. Zrób je i o doskonałości tych kanapek przekonasz się sama.
![masa na zapiekane kanapki.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/masa_na_zapiekane_kanapki_87cae51af5.jpg)
Tylko kilka składników
Przekąskę w formie kanapek przygotujesz z kilku składników, które na pewno masz w domu. O wszystkich dowiesz się więcej z listy umieszczonej poniżej. Kluczowe okazują się zioła, których użyto podczas przygotowania dania. W przepisie użyliśmy koperku i natki pietruszki, ale ty możesz puścić wodze fantazji i zastąpić je swoimi ulubionymi ziołami. Wszystko zależy od ciebie. Zdjęcia ilustrujące w artykule pochodzą z kanału Frühstück mit Adelina Kocht, który znajdziesz na YouTubie.
Składniki:
- 1 bagietka
- 2 cebule
- 1 łyżka mąki
- 1 natka pietruszki
- 1 jajko
- odrobinę świeżego kopru
- 70 g żółtego sera
- 1 jajko
- masło
- pieprz
- sól
Przepis na zapiekane kanapki
Bagietkę pokrój na kromki (możesz użyć też innego pieczywa). Cebule drobno posiekaj w kostkę. Na patelni rozpuść masło i zeszklij na nim cebule. Umytą natkę pietruszki oraz koper drobno posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce. Dodaj starty na dużych oczkach ser. Wsyp mąkę, pieprz oraz sól.
Wbij jajko i wymieszaj ze sobą składniki. Powstałą masę nałóż na kromki bagietki i przełóż je na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Kanapki zapiekaj w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 7-10 minut. Podawaj je na ciepło, a smak zachwyci każdego. Sprawdź także przepis na letnią zupę oraz dowiedz się, ile w tym roku zapłacisz za gofra na polskim morzem.
![kanapki.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/kanapki_38c07e83ea.jpg)
![faszerowane papryki](https://images.iberion.media/images/origin/faszerowane_papryki_20f3c1c9b1.jpg)
![kanapki z mięsem mielonym](https://images.iberion.media/images/origin/kanapki_2_96fd2da0d3.jpg)
![surówka](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_1c262bb888.jpg)
![bułeczki](https://images.iberion.media/images/origin/bulki_d95b5a7f45.jpg)
![ziemniaki](https://images.iberion.media/images/origin/ziemniaki_adfbbafdab.jpg)
![owoce](https://images.iberion.media/images/origin/owoce_1f4bc766ea.jpg)
![chłodnik litewski](https://images.iberion.media/images/origin/kuron_chlodnik_254d78a694.jpg)
![zupa z jabłek](https://images.iberion.media/images/origin/zupa_z_jablek_854b6db407.jpg)
![chleb](https://images.iberion.media/images/origin/faszerowany_chleb_63096fbcb3.jpg)
![obiad z mięsa mielonego](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_d48868bad3.jpg)
![płatki owsiane z jogurtem](https://images.iberion.media/images/origin/IMG_5100_1_9c458437e3.jpeg)
![duffinki](https://images.iberion.media/images/origin/duffinki_234e6dedc8.jpg)
![danie na kolacje](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_753c7b803f.jpg)
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_d0e4f0676f.jpg)
![pierś z kurczaka w sosie](https://images.iberion.media/images/origin/sos_kurczak_8876d9d30c.jpg)
![kolacja](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_4b11152d82.jpg)
![surówki](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_60a342eae0.jpg)
![mięso mielone](https://images.iberion.media/images/origin/mieso_mielone_63fbd0ec7c.jpg)
![zawijanie ciasta francuskiego](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_fran_4bf45ce8c5.jpg)
![ciasto jabłecznik](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_jablecznik_6d6fa0cb95.jpg)
![krem z truskawek](https://images.iberion.media/images/origin/krem_z_truskawkek_4603055091.jpg)
![sałatka](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_8d9ebde672.jpg)
![rolada truskawkowa](https://images.iberion.media/images/origin/deser_z_truskawek_e8b2b1135e.jpg)
![kolacja](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_6b0be2229c.jpg)
![kotlety mielone](https://images.iberion.media/images/origin/Mieso_na_kotlety_mielone_36ff0bb65a.jpg)
![wiszące udka](https://images.iberion.media/images/origin/wiszace_udka_12225c951d.jpg)
![Gnojówka z pokrzywy](https://images.iberion.media/images/origin/Gnojowka_z_pokrzywy_350edc3df7.jpg)
![wisząca babka](https://images.iberion.media/images/origin/wiszaca_babka_85d138b55e.jpg)
![ślimaczki z ciasta francuskiego](https://images.iberion.media/images/origin/slimaczki_z_ciasta_francuskiego_e033fcfa3f.png)
![ciasto drożdżowe](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_9b44f88675.jpg)
![Koperek](https://images.iberion.media/images/origin/Koper_aa4087a77a.jpg)
![Ogórki małosolne](https://images.iberion.media/images/origin/Ogorki_12_7531fc78ba.jpg)
![Ogórki](https://images.iberion.media/images/origin/Ogorki_3d4645b6f6.jpg)
![Ciasto francuskie z truskawkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_z_truskawkami_6fee297aac.jpg)
![Chleb z Biedronki](https://images.iberion.media/images/origin/Szablony_Lelum_2_kopia_2024_06_19_T111823_867_a434df22ce.jpg)