Smakosze.pl

YouTube/@immerappetitlich

Wlewam colę do miski i dodaję kilka składników. Mąż pukał się w głowę, teraz sam błaga o ten deser

27 Września 2023

Autor tekstu:

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Czy wiecie, co się stanie, gdy połączymy colę z kilkoma składnikami? Powstanie pyszne ciasto bez pieczenia. Jego smak zachwyca nie tylko dzieci, ale też dorosłych. Ten rewelacyjny deser znika w mgnieniu oka.

Deser z coli, czyli ciasto bez pieczenia

Czy są tu smakosze deserów? Jeśli nie potraficie odmówić sobie czegoś słodkiego po obiedzie, to polecam mój przepis. Przygotowuje według niego doskonałe ciasto bez pieczenia. Receptura zaskakuje, bo ten deser przygotujesz z popularnego napoju gazowanego. 

Połączenie coli, biszkoptów i serka śmietankowego daje znakomity efekt. Powstaje szybkie ciasto bez pieczenia. W moim domu to kulinarny hit. Mąż nie wierzył, że z coli można zrobić domowe słodkości, a teraz nie może obejść się bez dokładki tego znakomitego deseru. 

ciasto bez pieczenia
YouTube/@immerappetitlich
mięso mielone na obiad

Kładę mięso na pieczywie i zalewam sosem. Ten obiad jest tak pyszny, że mogę go jeść codziennie

CZYTAJ DALEJ

Jak zrobić ciasto bez pieczenia z colą?

Składniki:

  • 150 g biszkoptów
  • 150 ml coli
  • 70 g cukru pudru
  • 150 g serka śmietankowego
  • 100 ml wody
  • 20 g żelatyny
  • śmietanka 33%
  • 300 ml coli

Colę wlewamy do naczynia, w napoju namaczamy biszkopty i układamy je w naczyniu. Do śmietanki dodajemy cukier puder i miksujemy. Dokładamy serek śmietankowy i dalej miksujemy. Masę wykładamy na biszkopty i wygładzamy.

Naczynie przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Do miski wlewamy wodę i dodajemy żelatynę. Dokładnie mieszamy. Miseczkę wstawiamy do garnka z wrzącą wodą. Do innego naczynia wlewamy 300 ml coli i dolewamy po trochu żelatynę.

Ciasto bez pieczenia, czyli super deser

Colę z żelatyną dokładnie mieszamy, zbieramy pianę, która powstała na powierzchni. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wlewamy na nie colę z żelatyną. Ponownie wkładamy do lodówki na 40 minut. Ciasto jest już gotowe.

To ciasto bez pieczenia jest niezwykle puszyste i lekkie. Cola nadaje mu niepowtarzalny smak. Ten deser zachwyca domowników i gości. Szybko też znika, bo każdy chce dokładkę. Pisaliśmy jak zrobić pyszną szarlotkę. Podawaliśmy też przepis na znakomite ciasto kawowe bez pieczenia. 

ciasto bez pieczenia
YouTube/@immerappetitlich

Źródło: YouTube/@immerappetitlich

wątróbka

Tak wątróbkę robiła moja babcia. Jedna porada jest bezcenna, pamiętaj o tym przed smażeniem

CZYTAJ DALEJ
zupa na odchudzanie

Z tą zupą zrzuciłam już 4 kg. Możesz ją jeść codziennie i chudnąć, smak powala na łopatki

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Owsianka z tym dodatkiem doda energii na cały dzień. Ten produkt znajdziesz w swojej kuchni
Czytaj więcej >

Przepisy

Przepis na tę sałatkę z winogronem dostałam od kuzynki. Smakuje mi bardziej niż jarzynowa lub gyros
Czytaj więcej >

Przepisy

Nie znam prostszego przepisu na ciasto. Jest tak pyszne, że robię je co tydzień, zawsze się udaje
Czytaj więcej >

Przepisy

Pokażę Wam, jak z takiego kawałka mięsa ugotować schab po cygańsku z pieczarkami i papryką
Czytaj więcej >

Przepisy

To najlepszy przepis na racuchy jaki znam. Z tym dodatkiem wychodzą idealnie i nie piją tłuszczu
Czytaj więcej >

Przepisy

Strzelczyk wziął mięso i zrobił coś lepszego od kotletów mielonych. To idealny pomysł na obiad
Czytaj więcej >
Katarzyna Rachańska-Płaczek

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >