Czy brakuje wam czasu na gotowanie? Jeśli tak, to mam dla was doskonały przepis na szybki obiad. Przygotujesz go z kilku niedrogich składników. Potrzebujesz mięsa mielonego, pieczywa i jeszcze kilku produktów, by szybko zrobić genialny posiłek.
Brak czasu, czyli co na obiad?
Niestety zdarza się, że nie mamy czasu na gotowanie. Obiad z dwóch dań nie wchodzi w grę. Co robić? Czy zrezygnować z przygotowania posiłku? A może sięgnąć po gotowe danie z marketu? Mam rozwiązanie tego kulinarnego problemu.
Polecam przepis na szybki obiad. Korzystam z tej receptury, gdy brakuje mi czasu na gotowanie. Ten obiad z mięsa mielonego i pieczywa przygotowuje raz- dwa. Danie jest tak smaczne, że mogę je jeść codziennie. Ugotujcie je w swojej kuchni.

Połóż kromkę chleba na ugotowanym ryżu. Powszechny problem zniknie jak ręką odjął
CZYTAJ DALEJJak zrobić pulpety na bagietce?
Składniki:
- 350 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- papryka
- bagietka
- 4 jajka
- 250 ml śmietanki 10%
- ser żółty
- natka pietruszki
- masło
- kurkuma
Do mięsa mielonego dodajemy ząbek przeciśnięty przez praskę, pokrojoną cebulę, sól pieprz i paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy. Bagietkę kroimy na grubsze kromki. Patelnię smarujemy masłem i układamy na niej kromki.
Z mięsa mielonego formujemy pulpety i kładziemy je na kromki bagietki. Do oddzielnej miski wbijamy jajka, dodajemy przyprawy, śmietankę i mieszamy. Sos wlewamy na patelnię i pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
Szybki obiad, czyli palce lizać
Ser żółty ścieramy na tarce i siekamy natkę pietruszki. Po 30 minutach wyjmujemy patelnię z piekarnika. Posypujemy pulpety na bagietce serem żółtym i natką pietruszki. Wstawiamy jeszcze do piekarnika na około 10 minut.
Ten szybki obiad jest tak smaczny, że potrzebne będą dokładki. Mięso rozpływa się w ustach i w połączeniu z bagietką i serem smakuje znakomicie. Obiad można podawać ulubioną sałatką. Pisaliśmy o pysznej zapiekance z makaronu. Radziliśmy jak zrobić zapiekankę z mięsa, ziemniaków i warzyw.

Źródło: YouTube/@leckereKuche
Tak wątróbkę robiła moja babcia. Jedna porada jest bezcenna, pamiętaj o tym przed smażeniem
CZYTAJ DALEJZ tą zupą zrzuciłam już 4 kg. Możesz ją jeść codziennie i chudnąć, smak powala na łopatki
CZYTAJ DALEJ