Smakosze.pl

YouTube/@leckereKuche

Kładę mięso na pieczywie i zalewam sosem. Ten obiad jest tak pyszny, że mogę go jeść codziennie

27 Września 2023

Autor tekstu:

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Czy brakuje wam czasu na gotowanie? Jeśli tak, to mam dla was doskonały przepis na szybki obiad. Przygotujesz go z kilku niedrogich składników. Potrzebujesz mięsa mielonego, pieczywa i jeszcze kilku produktów, by szybko zrobić genialny posiłek. 

Brak czasu, czyli co na obiad?

Niestety zdarza się, że nie mamy czasu na gotowanie. Obiad z dwóch dań nie wchodzi w grę. Co robić? Czy zrezygnować z przygotowania posiłku? A może sięgnąć po gotowe danie z marketu? Mam rozwiązanie tego kulinarnego problemu.

Polecam przepis na szybki obiad. Korzystam z tej receptury, gdy brakuje mi czasu na gotowanie. Ten obiad z mięsa mielonego i pieczywa przygotowuje raz- dwa. Danie jest tak smaczne, że mogę je jeść codziennie. Ugotujcie je w swojej kuchni.

mięso mielone
YouTube/@leckereKuche
chleb na ryżu

Połóż kromkę chleba na ugotowanym ryżu. Powszechny problem zniknie jak ręką odjął

CZYTAJ DALEJ

Jak zrobić pulpety na bagietce?

Składniki:

  • 350 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • bagietka
  • 4 jajka
  • 250 ml śmietanki 10%
  • ser żółty
  • natka pietruszki
  • masło
  • kurkuma

Do mięsa mielonego dodajemy ząbek przeciśnięty przez praskę, pokrojoną cebulę, sól pieprz i paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy. Bagietkę kroimy na grubsze kromki. Patelnię smarujemy masłem i układamy na niej kromki. 

Z mięsa mielonego formujemy pulpety i kładziemy je na kromki bagietki. Do oddzielnej miski wbijamy jajka, dodajemy przyprawy, śmietankę i mieszamy. Sos wlewamy na patelnię i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. 

Szybki obiad, czyli palce lizać

Ser żółty ścieramy na tarce i siekamy natkę pietruszki. Po 30 minutach wyjmujemy patelnię z piekarnika. Posypujemy pulpety na bagietce serem żółtym i natką pietruszki. Wstawiamy jeszcze do piekarnika na około 10 minut. 

Ten szybki obiad jest tak smaczny, że potrzebne będą dokładki. Mięso rozpływa się w ustach i w połączeniu z bagietką i serem smakuje znakomicie. Obiad można podawać ulubioną sałatką. Pisaliśmy o pysznej zapiekance z makaronu. Radziliśmy jak zrobić zapiekankę z mięsa, ziemniaków i warzyw. 

mięso na obiad
YouTube/@leckereKuche

Źródło: YouTube/@leckereKuche

wątróbka

Tak wątróbkę robiła moja babcia. Jedna porada jest bezcenna, pamiętaj o tym przed smażeniem

CZYTAJ DALEJ
zupa na odchudzanie

Z tą zupą zrzuciłam już 4 kg. Możesz ją jeść codziennie i chudnąć, smak powala na łopatki

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Owsianka z tym dodatkiem doda energii na cały dzień. Ten produkt znajdziesz w swojej kuchni
Czytaj więcej >

Przepisy

Przepis na tę sałatkę z winogronem dostałam od kuzynki. Smakuje mi bardziej niż jarzynowa lub gyros
Czytaj więcej >

Przepisy

Nie znam prostszego przepisu na ciasto. Jest tak pyszne, że robię je co tydzień, zawsze się udaje
Czytaj więcej >

Przepisy

Pokażę Wam, jak z takiego kawałka mięsa ugotować schab po cygańsku z pieczarkami i papryką
Czytaj więcej >

Przepisy

To najlepszy przepis na racuchy jaki znam. Z tym dodatkiem wychodzą idealnie i nie piją tłuszczu
Czytaj więcej >

Przepisy

Strzelczyk wziął mięso i zrobił coś lepszego od kotletów mielonych. To idealny pomysł na obiad
Czytaj więcej >
Katarzyna Rachańska-Płaczek

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >