Włóż pierś z kurczaka do miski i odpal mikser. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Kurczak często gości na naszych stołach. Pieczemy go lub dodajemy pokrojoną pierś kurczaka do zup czy zapiekanek. Teraz warto poznać sztuczkę autorstwa blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Ułatwi nam przyrządzenie kurczaka i pozwoli też skrócić czas pracy w kuchni.
Pierś z kurczaka w roli głównej
Kurczak to jedno z najbardziej lubianych mięs, które podajemy na obiad. Kurczaka pieczemy w całości lub w częściach. Pierś z kurczaka cenimy za delikatne mięso i wartości odżywcze. Dostarczy nam ona niezłej porcji białka i witamin B3 i B6. Pierś z kurczaka jest też źródłem selenu, cynku, magnezu i fosforu.
Z piersi kurczaka robimy smaczne kotlety. To mięso możemy gotować i dodawać do zup, czy zapiekanek. Mięso wzbogaci smak dań i sprawi, że staną się bardziej pożywne. Jednak zanim pierś z kurczaka trafi do zupy, czy zapiekanki, trzeba ją drobno pokroić.
Żaden gotowiec, te uszka są najlepsze na świecie. Do tego zrobisz je banalnie łatwoPatent na medal od Ani Zyśk
Blogerka kulinarna Ania Zyśk słynie z prostych przepisów na pyszne dania. Domowe i wartościowe posiłki pokochali w jej wykonaniu internauci. Działalność kulinarną Ani Zyśk można śledzić na jej Instagramie jedz.pysznie. Znajdziemy tam też patenty, które ułatwiają pracę w kuchni.
Jednym z nich jest patent z piersią kurczaka. Dzięki niemu błyskawicznie rozdrobnimy ugotowane mięso. Wystarczy odpalić mikser i gotowe. Patent z piersią kurczaka sprawi, że rozdrobnione mięso szybko trafi do zupy, czy innego dania. Nie musimy tracić czasu na krojenie mięsa.
Jak zastosować patent Ani Zyśk w kuchni?
Krok 1 .Ugotowaną pierś z kurczaka wkładamy do miski
Krok 2. Włączamy mikser i chwilę miksujemy mięso
Krok 3. W kilka chwil pierś z kurczaka jest rozdrobniona