Wsyp do masy na mielone i ugnieć. Patent Wachowicz na wyśmienite kotlety
Kotlety są daniem, które lubimy jeść na obiad. Teraz możemy uczynić je jeszcze lepszymi. Jak to zrobić? Przepis na kotlety mielone z ryżem staną się hitem w niejednym polskim domu.
Kotlety, czyli dodaj do mięsa ryż
Co podać na obiad? Kotlety są smacznym i szybki w przygotowaniu daniem . Schabowe i mielone są uwielbiane przez wielu Polaków. Teraz te drugie można uczynić jeszcze smaczniejszymi. Jeden dodatek dołożony do mięsa zdziała cuda.
Mowa o ryżu , który podkręci smak mielonych . Kotlety mielone Ewy Wachowicz są błyskawiczne w przygotowaniu i sprawią, że cała rodzina zje obiad z przyjemnością . Takie danie można podać z sosem pomidorowym. Też będzie znakomicie smakować.
Jak przygotować kotlety mielone z przepisu Ewy Wachowicz?
Składniki:
- ½ kg mięsa mielonego z indyka
- 100 g ryżu
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- masło klarowane do smażenia
Przygotowanie kotletów zacznij od ugotowania ryżu na gęsto i odstaw go do wystudzenia. Masło klarowane roztop na patelni i usmaż na nim posiekaną w kostkę cebulę. Mięso mielone przełóż do miski, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę .
Wbij jajko, dołóż podsmażoną cebulę i ugotowany ryż. Dopraw solą, pieprzem i wyrabiaj masę. Zwilżonymi dłońmi uformuj kotlety z masy. Obtocz je w bułce tartej i usmaż na mocno rozgrzanym maśle. Odsącz z nadmiaru tłuszczu i podawaj.
Kotlety mielone Wachowicz polecają się na obiad
Kotlety mielone z ryżem są bardzo delikatne i pyszne w smaku. Pożywne i proste w przygotowaniu będą znakomitym daniem na obiad . Przepis od Ewy Wachowicz zapewnia doskonały efekt. Kotlety w takim wydaniu są smacznym urozmaiceniem.
Dlatego koniecznie sięgnij po ten prosty przepis. Dodatek ryżu doskonale wpływa na smak kotletów. Ewa Wachowicz poleca, by kotlety z ryżem podać z sosem pomidorowym . Ten świetnie do nich pasuje. Pisaliśmy, jak zrobić pyszne śniadanie z jajek i pomidorów. Polecaliśmy przepis na znakomity makowiec bez pieczenia .
Źródło: ewawachowicz.pl