Wziął parówki, pokroił w kostkę i wymieszał z dodatkami. Obiad od Strzelczyka to prawdziwy hit
Tomasz Strzelczyk zdradził swój sposób na szybki obiad. Danie z jego przepisu jest doskonałe w smaku, a w dodatku to również przepis na tani posiłek. Koniecznie musisz go poznać i zaskoczyć domowników, nie uwierzą, że takie danie przygotowałaś w tak krótkim czasie. Wszystkie szczegóły poznasz w tym artykule.
Sposób na szybki obiad
Polacy zapytani o to, jaki powinien być obiad, zgodnie odpowiadają, że przede wszystkim, że musi być łatwy i szybki w przygotowaniu. Zaznaczają także, że doskonale by było, gdyby był to także tani obiad. Na takie wymagania doskonale sprawdzi się przepis znanego wszystkim Tomasza Strzelczyka.
Nie od dziś wiadomo, że dania spod ręki tego kucharza za każdym razem smakują doskonale. Nie inaczej jest i tym wypadku. O tym wszystkim przekonasz się za chwilę, kiedy tylko poznasz przepis na to danie.
Zrobiła obiad z deserem za 11 zł dla 4 osób. „Teraz to wymyśliłaś”Parówki na tani obiad
Tani obiad jest możliwy, jeżeli do jego przygotowania użyjemy tanich składników. Właśnie takich używa w swoim przepisie Tomasz Strzelczyk. Głównym produktem są przede wszystkim parówki, które jak wiadomo, nie kosztują wiele. Potrzebne będą także inne składniki, a te poznasz, kiedy zerkniesz na listę umieszczoną poniżej.
Składniki:
- 300 g parówek
- 250 g żółtego sera w kostce
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 4 jajka
- 5 łyżek mąki pszennej
- 150 g bułki tartej
- olej
- pieprz
- sól
Przepis na szybki obiad Tomasza Strzelczyka
Parówki przekrój wzdłuż na pół, a następnie posiekaj ją w małą kostkę. Przełóż je do miski. Następnie na dużych oczkach tarki zetrzyj ser i go również wsyp do naczynia. Dodaj śmietanę, wbij jedno jajko i wsyp mąkę pszenną. Całość przypraw pieprzem i solą.
Składniki wyrób na jednolitą i połączoną masę. Do osobnej miski wbij jajka, a do kolejnej wsyp bułkę tartą. Z masy wyrób niewielkie kotlety i obtocz je najpierw jajku, a potem obtocz je w bułce.
Na patelni rozgrzej olej. Ułóż na niej kotlety i smaż z dwóch stron, do momentu zarumienienia na brązowy kolor. Kotleciki podawaj z dwojonymi składnikami na obiad i gotowe.