Zawijam mięso mielone w plastry boczku i zapiekam. Mąż ciągle prosi mnie o ten obiad
Mięso mielone w plastrach boczku polubią wszyscy mięsożercy. Taki obiad jest smaczny i niezwykle pożywny. Polecam przepis na obiad, którym zajada się mój mąż i zawsze sięga po dokładkę.
Mięso mielone w boczku na syty obiad
Nie wyobrażasz sobie obiadu bez mięsa? A może lubisz też boczek? Jeśli to tak jest, to poznaj przepis na obiad w sam raz dla ciebie. Nie zabraknie w nim mięsa i doskonałego smaku. Mięso mielone zawijane w boczek i zapiekane w piekarniku to nie lada rarytas.
W środku tego mięsnego dania znajdziesz apetyczny ser, który dodaje smaku. Polecam przepis na ten znakomity obiad z mięsem w roli głównej. Zrobisz go w prosty sposób i zjesz ze smakiem. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Leckeres Mittagessen. Stamtąd też pochodzą zdjęcia w artykule.
Ostatnio to moje ulubione ciasto czekoladowe. Nie uwierzysz, z czego jest zrobioneJak zrobić mięso mielone w boczku?
Składniki:
- ½ kg mięsa mielonego
- 2 jajka
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- koperek
- 150 g sera żółtego
- sól
- pieprz
- 4 łyżki bułki tartej
- sos sojowy
- chili
- musztarda
Przygotowanie dania zacznij od przełożenia mięsa mielonego do miski i wbicia do niego jajek. Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek i koperek. Wsyp bułkę tartą, przyprawy i wymieszaj składniki. Ser żółty pokrój w dość grube słupki.
Ułóż 3 plastry boczku ściśle tak, by zachodziły na siebie. Nałóż mięso, a na nim połóż ser żółty. Wszystko ciasno zawijaj. Zrób tak z wszystkimi składnikami. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i ułóż w nim przygotowane roladki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Mięsne danie na obiad, że palce lizać
W tym czasie zrób sos do mięsa. W miseczce wymieszaj sos sojowy, chili i musztardę. Posmaruj sosem mięso po wyjęciu z piekarnika. Wstaw ponownie na 15 minut, by piekło się w temperaturze 200 stopni.
Po upływie tego czasu danie możesz już podawać. Będzie smakowało z ziemniakami i ulubionymi surówkami. Dzięki temu przepisowi zrobisz pyszny obiad, który pokocha każdy mięsożerca. Pisaliśmy o tym, jak zrobić apetyczną pieczeń z karkówki. Podawaliśmy też przepis na gołąbki z wyjątkowym farszem.