Zrobiłam szybkie ciasto bez pieczenia. Smakuje jak uwielbiany batonik
Marzy Ci się szybkie i pyszne ciasto? Pora poznać przepis blogerki kulinarnej Ani Zyśk na apetyczne ciasto Kinder Country. Połączenie herbatników, płatków i dwóch rodzajów czekolady daje wspaniały efekt.
Przepis Ani Zyśk, czyli domowe kinder country
Pieczenie ciast wymaga czasu i nie zawsze kończy się sukcesem. Wypieki lubią pękać, opadać, a czasem pojawia się w nich zakalec. Dlatego warto przygotować szybkie ciasto bez pieczenia. Zawsze się udaje i smakuje, że palce lizać.
Przepis blogerki kulinarnej na ciasto bez pieczenia Kinder Country to prawdziwy majstersztyk. Jednocześnie taki smakołyk zrobimy w prosty sposób. Smakuje tak, jak uwielbiany batonik. Nie brakuje w nim herbatników, płatków, białej i mlecznej czekolady.
Na jarmarku świątecznym kupił kiełbasę w bułce za prawie 30 zł. Po spróbowaniu wiedział wszystkoCiasto bez pieczenia dla każdego
Blogerka kulinarna Ania Zyśk zdobyła sympatię internautów i podbiła ich podniebienia. Wszystko dlatego, że jej przepisy nie są trudne w przygotowaniu. Wskazówki, które dotyczą przyrządzania dań i deserów Ani Zyśk publikuje na Instagramie jedz.pysznie. Przepis na ciasto bez pieczenia kinder country jest do zrobienia w domu przez każdego. Taki deser smakuje obłędnie i efektowanie prezentuje się na stole.
Składniki na białą warstwę:
- 250 g serka mascarpone
- 250 g śmietanki 36%
- 200 g białej czekolady
- 100 g preparowanej pszenicy z miodem
Składniki na ciemną warstwę:
- 200 g czekolady mlecznej
- 150 g śmietanki 30%
Składniki dodatkowe:
- 150 g herbatników
- preparowana pszenica z miodem
Jak zrobić ciasto kinder country z przepisu Ani Zyśk?
Krok 1. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. To samo zrób z czekoladą mleczną. Odstaw je do przestygnięcia
Krok 2. Zimne mascarpone i śmietankę ubij na sztywną pianę. Dodaj białą czekoladę i wymieszaj. Wsyp płatki śniadaniowe i połącz z kremem
Krok 3. Dno formy 20x20 cm wyłóż herbatnikami i rozsmaruj na nich przygotowany krem. Ułóż drugą warstwę herbatników. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywną masę i dodaj schłodzoną mleczną czekoladę
Krok 4. Gęsty krem wyłóż na herbatniki, a wierzch posyp płatkami. Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki, a później podawaj. Smacznego!