Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Zrobiłam szybkie ciasto bez pieczenia. Smakuje jak uwielbiany batonik
Katarzyna Rachańska
Katarzyna Rachańska 10.12.2024 14:45

Zrobiłam szybkie ciasto bez pieczenia. Smakuje jak uwielbiany batonik

ciasto Kinder Country
Fot. Anna Zyśk

Marzy Ci się szybkie i pyszne ciasto? Pora poznać przepis blogerki kulinarnej Ani Zyśk na apetyczne ciasto Kinder Country. Połączenie herbatników, płatków i dwóch rodzajów czekolady daje wspaniały efekt. 

Przepis Ani Zyśk, czyli domowe kinder country

Pieczenie ciast wymaga czasu i nie zawsze kończy się sukcesem. Wypieki lubią pękać, opadać, a czasem pojawia się w nich zakalec. Dlatego warto przygotować szybkie ciasto bez pieczenia. Zawsze się udaje i smakuje, że palce lizać. 

Przepis blogerki kulinarnej na ciasto bez pieczenia Kinder Country to prawdziwy majstersztyk. Jednocześnie taki smakołyk zrobimy w prosty sposób. Smakuje tak, jak uwielbiany batonik. Nie brakuje w nim herbatników, płatków, białej i mlecznej czekolady. 

Na jarmarku świątecznym kupił kiełbasę w bułce za prawie 30 zł. Po spróbowaniu wiedział wszystko

Ciasto bez pieczenia dla każdego

Blogerka kulinarna Ania Zyśk zdobyła sympatię internautów i podbiła ich podniebienia. Wszystko dlatego, że jej przepisy nie są trudne w przygotowaniu. Wskazówki, które dotyczą przyrządzania dań i deserów Ani Zyśk publikuje na Instagramie jedz.pysznie. Przepis na ciasto bez pieczenia kinder country jest do zrobienia w domu przez każdego. Taki deser smakuje obłędnie i efektowanie prezentuje się na stole. 

Składniki na białą warstwę:

  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g śmietanki 36%
  • 200 g białej czekolady
  • 100 g preparowanej pszenicy z miodem

Składniki na ciemną warstwę:

  • 200 g czekolady mlecznej
  • 150 g śmietanki 30%

Składniki dodatkowe:

  • 150 g herbatników
  • preparowana pszenica z miodem

Jak zrobić ciasto kinder country z przepisu Ani Zyśk?

Krok 1. Białą czekoladę  rozpuść w kąpieli wodnej. To samo zrób z czekoladą mleczną. Odstaw je do przestygnięcia

ciasto
Fot. Anna Zyśk

Krok 2. Zimne mascarpone i śmietankę ubij na sztywną pianę. Dodaj białą czekoladę i wymieszaj. Wsyp płatki śniadaniowe i połącz z kremem

ciasto
Fot. Anna Zyśk

Krok 3. Dno formy 20x20 cm wyłóż herbatnikami i rozsmaruj na nich przygotowany krem. Ułóż drugą warstwę herbatników. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywną masę i dodaj schłodzoną mleczną czekoladę

ciasto
Fot. Anna Zyśk

Krok 4. Gęsty krem wyłóż na herbatniki, a wierzch posyp płatkami. Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki, a później podawaj. Smacznego!

ciasto
Fot. Anna Zyśk