Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

najlepszy sposób na smażenie cebuli
Żaden cukier, żadna sól. Podczas smażenia cebuli dodaję tylko ten składnik, patent pokazała mi teściowa
kiszenie pomidorów
Zapomnij o ogórkach i cukinii. Kiszone pomidory biją je na głowę. Babcia dała mi najlepszy przepis
kotlety mielone
Smażysz mielone w ten sposób? To poważny błąd, przez niego kotlety są surowe w środku
Rosół z obierek ziemniaczanych
Polacy wyrzucają je do kosza, a Wachowicz gotuje na nich rosół. Ten patent to hit
Awokado coraz rzadziej kupowane
Ludzie masowo rezygnują z jedzenia awokado. Powód jest naprawdę poważny
Pilne: MasterChef z nowym jurorem
TVN właśnie potwierdził. Uwielbiany program wraca na antenę, widzów czeka wielka zmiana
Pasta z twarogu i ryby
W moim domu do dziś robi się pastę „awanturkę”. Była hitem już w PRL-u
Wrotycz jest cenna
Rośnie na polach i łąkach. Zupełnie zapomnieliśmy, jak jest cenny, napar działa cuda
Ryba może być zdrowa
Niedroga ryba, często pomijana. A szkoda, bo jest skarbnicą cennych minerałów
Ogórki kołobrzeskie
Znalazłam w gazecie przepis na kołobrzeskie ogórki. Po jeden składnik jadę na drugi koniec Polski
Jajka w koszulce zawsze wyjdą
Owiń miskę folią, posmaruj olejem i wrzuć jajko. Żałuję, że nikt wcześniej nie pokazał mi tej sztuczki
Dieta na cholesterol
Pani Grażyna zdradziła, jak zbiła cholesterol. Ma cenną radę dla wszystkich, każdy może to zrobić
Ciasto krówka bez pieczenia
Mąż i dzieci proszą mnie o to ciasto co tydzień. Robię je w 15 min, zawsze się udaje
Pulpety w sosie koperkowym
W życiu nie jadłam tak pysznych pulpetów. Dosłownie rozpływają się w ustach, wszystko przez 1 dodatek
Kotlety jajeczne Karola Okrasy
Te kotlety biją na głowę nawet mielone. Okrasa przypomniał przepis rodem z baru mlecznego
Prażuchy ziemniaczane
To danie przypomina mi dzieciństwo. Babcia na wsi robiła je prawie codziennie, dziś mało kto o nim pamięta
ogórki z niezwykłym dodatkiem
Moja mama ma najlepszy sposób na przetwory. Do ogórków dodaje uwielbiany składnik, cała rodzina za nim przepada
Pożar w Biedronce
Pożar w Biedronce. Straty szacowane na miliony, wiadomo co wywołało ogień
przygotowanie taniego obiadu z ziemniaków
Ten szybki i tani obiad z ziemniaków nie raz przyszedł mi z pomocą. Docenią go nie tylko osoby zabiegane
metamorfoza Aleksandry Sarny
Znana z „Rozmów w Toku" psycholog schudła aż 70 kg. Sięgnęła po drastyczne metody, nie każdy by się przyznał
Kluski z kaszy jaglanej
Przedwojenne kluski bija na głowę kopytka. Robi się je ze zdrowego składnika
Pasztet z cukinii
Moja babcia latem zawsze piecze ten pasztet. Smak jest obłędy, a główny składnik ma prosto z ogródka
kapuśniak
Dla wielu osób to najlepsza polska zupa. Latem koniecznie dodaj do niej 1 składnik
mizeria
Oprócz ogórków, śmietany i koperku dodaję do mizerii jeszcze 1 składnik. Nic tak nie podkręca smaku
ślub Iwony i Gerarda
Ślub gwiazd „Sanatorium miłości”, na weselu królowała dziczyzna. W głowie się nie mieści, z czym podano rosół
obiad z fasolką
Takiej fasolki szparagowej jeszcze nie jadłaś. Ciężko uwierzyć, że to połączenie smakuje tak dobrze
szybkie ciasto
To ciasto jest gotowe w 5 min. Rodzina prosi mnie o nie przynajmniej raz w tygodniu
ogórki na zimę
Już od kilku lat tylko tak robię ogórki na zimę do zupy. Przepis dostałam od zaprzyjaźnionej kucharki
najlepszy sposób na smażenie cebuli
Aleksandra Proch Żaden cukier, żadna sól. Podczas smażenia cebuli dodaję tylko ten składnik, patent pokazała mi teściowa
Czytaj więcej >
kiszenie pomidorów
Aleksandra Proch Zapomnij o ogórkach i cukinii. Kiszone pomidory biją je na głowę. Babcia dała mi najlepszy przepis
Czytaj więcej >
kotlety mielone
Katarzyna Rachańska Smażysz mielone w ten sposób? To poważny błąd, przez niego kotlety są surowe w środku
Czytaj więcej >
Rosół z obierek ziemniaczanych
Emilia Maciejewska-Latosińska Polacy wyrzucają je do kosza, a Wachowicz gotuje na nich rosół. Ten patent to hit
Czytaj więcej >
Awokado coraz rzadziej kupowane
Emilia Maciejewska-Latosińska Ludzie masowo rezygnują z jedzenia awokado. Powód jest naprawdę poważny
Czytaj więcej >
Pilne: MasterChef z nowym jurorem
Emilia Maciejewska-Latosińska TVN właśnie potwierdził. Uwielbiany program wraca na antenę, widzów czeka wielka zmiana
Czytaj więcej >
Pasta z twarogu i ryby
Emilia Maciejewska-Latosińska W moim domu do dziś robi się pastę „awanturkę”. Była hitem już w PRL-u
Czytaj więcej >
Wrotycz jest cenna
Emilia Maciejewska-Latosińska Rośnie na polach i łąkach. Zupełnie zapomnieliśmy, jak jest cenny, napar działa cuda
Czytaj więcej >
Ryba może być zdrowa
Emilia Maciejewska-Latosińska Niedroga ryba, często pomijana. A szkoda, bo jest skarbnicą cennych minerałów
Czytaj więcej >
Ogórki kołobrzeskie
Emilia Maciejewska-Latosińska Znalazłam w gazecie przepis na kołobrzeskie ogórki. Po jeden składnik jadę na drugi koniec Polski
Czytaj więcej >
Jajka w koszulce zawsze wyjdą
Emilia Maciejewska-Latosińska Owiń miskę folią, posmaruj olejem i wrzuć jajko. Żałuję, że nikt wcześniej nie pokazał mi tej sztuczki
Czytaj więcej >
Dieta na cholesterol
Emilia Maciejewska-Latosińska Pani Grażyna zdradziła, jak zbiła cholesterol. Ma cenną radę dla wszystkich, każdy może to zrobić
Czytaj więcej >
Ciasto krówka bez pieczenia
Emilia Maciejewska-Latosińska Mąż i dzieci proszą mnie o to ciasto co tydzień. Robię je w 15 min, zawsze się udaje
Czytaj więcej >
Pulpety w sosie koperkowym
Emilia Maciejewska-Latosińska W życiu nie jadłam tak pysznych pulpetów. Dosłownie rozpływają się w ustach, wszystko przez 1 dodatek
Czytaj więcej >
Kotlety jajeczne Karola Okrasy
Emilia Maciejewska-Latosińska Te kotlety biją na głowę nawet mielone. Okrasa przypomniał przepis rodem z baru mlecznego
Czytaj więcej >
Prażuchy ziemniaczane
Emilia Maciejewska-Latosińska To danie przypomina mi dzieciństwo. Babcia na wsi robiła je prawie codziennie, dziś mało kto o nim pamięta
Czytaj więcej >
ogórki z niezwykłym dodatkiem
Aleksandra Proch Moja mama ma najlepszy sposób na przetwory. Do ogórków dodaje uwielbiany składnik, cała rodzina za nim przepada
Czytaj więcej >
Pożar w Biedronce
Emilia Maciejewska-Latosińska Pożar w Biedronce. Straty szacowane na miliony, wiadomo co wywołało ogień
Czytaj więcej >
przygotowanie taniego obiadu z ziemniaków
Aleksandra Proch Ten szybki i tani obiad z ziemniaków nie raz przyszedł mi z pomocą. Docenią go nie tylko osoby zabiegane
Czytaj więcej >
metamorfoza Aleksandry Sarny
Aleksandra Proch Znana z „Rozmów w Toku" psycholog schudła aż 70 kg. Sięgnęła po drastyczne metody, nie każdy by się przyznał
Czytaj więcej >
Kluski z kaszy jaglanej
Emilia Maciejewska-Latosińska Przedwojenne kluski bija na głowę kopytka. Robi się je ze zdrowego składnika
Czytaj więcej >
Pasztet z cukinii
Emilia Maciejewska-Latosińska Moja babcia latem zawsze piecze ten pasztet. Smak jest obłędy, a główny składnik ma prosto z ogródka
Czytaj więcej >
kapuśniak
Katarzyna Rachańska Dla wielu osób to najlepsza polska zupa. Latem koniecznie dodaj do niej 1 składnik
Czytaj więcej >
mizeria
Katarzyna Rachańska Oprócz ogórków, śmietany i koperku dodaję do mizerii jeszcze 1 składnik. Nic tak nie podkręca smaku
Czytaj więcej >
ślub Iwony i Gerarda
Katarzyna Rachańska Ślub gwiazd „Sanatorium miłości”, na weselu królowała dziczyzna. W głowie się nie mieści, z czym podano rosół
Czytaj więcej >
obiad z fasolką
Katarzyna Rachańska Takiej fasolki szparagowej jeszcze nie jadłaś. Ciężko uwierzyć, że to połączenie smakuje tak dobrze
Czytaj więcej >
szybkie ciasto
Katarzyna Rachańska To ciasto jest gotowe w 5 min. Rodzina prosi mnie o nie przynajmniej raz w tygodniu
Czytaj więcej >
ogórki na zimę
Katarzyna Rachańska Już od kilku lat tylko tak robię ogórki na zimę do zupy. Przepis dostałam od zaprzyjaźnionej kucharki
Czytaj więcej >
najlepszy sposób na smażenie cebuli
Żaden cukier, żadna sól. Podczas smażenia cebuli dodaję tylko ten składnik, patent pokazała mi teściowa
kiszenie pomidorów
Zapomnij o ogórkach i cukinii. Kiszone pomidory biją je na głowę. Babcia dała mi najlepszy przepis
kotlety mielone
Smażysz mielone w ten sposób? To poważny błąd, przez niego kotlety są surowe w środku
Rosół z obierek ziemniaczanych
Polacy wyrzucają je do kosza, a Wachowicz gotuje na nich rosół. Ten patent to hit
Awokado coraz rzadziej kupowane
Ludzie masowo rezygnują z jedzenia awokado. Powód jest naprawdę poważny
Pilne: MasterChef z nowym jurorem
TVN właśnie potwierdził. Uwielbiany program wraca na antenę, widzów czeka wielka zmiana
Pasta z twarogu i ryby
W moim domu do dziś robi się pastę „awanturkę”. Była hitem już w PRL-u
Wrotycz jest cenna
Rośnie na polach i łąkach. Zupełnie zapomnieliśmy, jak jest cenny, napar działa cuda
Ryba może być zdrowa
Niedroga ryba, często pomijana. A szkoda, bo jest skarbnicą cennych minerałów
Ogórki kołobrzeskie
Znalazłam w gazecie przepis na kołobrzeskie ogórki. Po jeden składnik jadę na drugi koniec Polski
Jajka w koszulce zawsze wyjdą
Owiń miskę folią, posmaruj olejem i wrzuć jajko. Żałuję, że nikt wcześniej nie pokazał mi tej sztuczki
Dieta na cholesterol
Pani Grażyna zdradziła, jak zbiła cholesterol. Ma cenną radę dla wszystkich, każdy może to zrobić
Ciasto krówka bez pieczenia
Mąż i dzieci proszą mnie o to ciasto co tydzień. Robię je w 15 min, zawsze się udaje
Pulpety w sosie koperkowym
W życiu nie jadłam tak pysznych pulpetów. Dosłownie rozpływają się w ustach, wszystko przez 1 dodatek
Kotlety jajeczne Karola Okrasy
Te kotlety biją na głowę nawet mielone. Okrasa przypomniał przepis rodem z baru mlecznego
Prażuchy ziemniaczane
To danie przypomina mi dzieciństwo. Babcia na wsi robiła je prawie codziennie, dziś mało kto o nim pamięta
ogórki z niezwykłym dodatkiem
Moja mama ma najlepszy sposób na przetwory. Do ogórków dodaje uwielbiany składnik, cała rodzina za nim przepada
Pożar w Biedronce
Pożar w Biedronce. Straty szacowane na miliony, wiadomo co wywołało ogień
przygotowanie taniego obiadu z ziemniaków
Ten szybki i tani obiad z ziemniaków nie raz przyszedł mi z pomocą. Docenią go nie tylko osoby zabiegane
metamorfoza Aleksandry Sarny
Znana z „Rozmów w Toku" psycholog schudła aż 70 kg. Sięgnęła po drastyczne metody, nie każdy by się przyznał
Kluski z kaszy jaglanej
Przedwojenne kluski bija na głowę kopytka. Robi się je ze zdrowego składnika
Pasztet z cukinii
Moja babcia latem zawsze piecze ten pasztet. Smak jest obłędy, a główny składnik ma prosto z ogródka
kapuśniak
Dla wielu osób to najlepsza polska zupa. Latem koniecznie dodaj do niej 1 składnik
mizeria
Oprócz ogórków, śmietany i koperku dodaję do mizerii jeszcze 1 składnik. Nic tak nie podkręca smaku
ślub Iwony i Gerarda
Ślub gwiazd „Sanatorium miłości”, na weselu królowała dziczyzna. W głowie się nie mieści, z czym podano rosół
obiad z fasolką
Takiej fasolki szparagowej jeszcze nie jadłaś. Ciężko uwierzyć, że to połączenie smakuje tak dobrze
szybkie ciasto
To ciasto jest gotowe w 5 min. Rodzina prosi mnie o nie przynajmniej raz w tygodniu
ogórki na zimę
Już od kilku lat tylko tak robię ogórki na zimę do zupy. Przepis dostałam od zaprzyjaźnionej kucharki