Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

sałatka
Przepis na tę sałatkę dostałam od babci. Powiedziała, że jest lepsza niż jarzynowa
makowiec
Eksperci biją na alarm. Tylko taki mak będzie dobry do kutii i makowca, błąd jest kosztowny
pieczen z indyka
Pierwszy raz w życiu pieczona pierś z indyka wyszła mi soczysta. To tylko jeden sekret. Na pewno podam ją w Święta
racuszki jogurtowe
Takie puszyste śniadanie zrobisz raz-dwa. Mali i duzi smakosze sięgną po dokładkę
okładka książki Masło Adriany Marczewskiej
Ta świąteczna zupa grzybowa z uszkami jest lepsza od barszczu. Znana blogerka kulinarna zdradza swój przepis
Faszerowana ryba w galarecie
Zawsze bałam się robić rybę w galarecie. Okrasa wreszcie mnie nauczył. Ten przepis zawsze się udaje
Książulo je schabowego
Kupił schabowego w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Tego już nie wytrzymał, musiał iść do kuchni
Golonka gotowana i podsmazona
Jedzenie zdrowe jak... golonka. Znany lekarz i cała prawda o jej gotowaniu
obiad na Boże Narodzenie
Co roku na Boże Narodzenie robię taki obiad. Nic tak szybko nie znika ze stołu, przepis jest banalny
Zakwas z buraków
Kucharz pokazał jak zrobić idealny zakwas z buraków. Jedna porada jest bezcenna, mało kto o tym pamięta
pierogi leniwe
Ten przepis na pierogi leniwe pochodzi z 1895 roku. Do tej pory nie wymyślono lepszego
ryby
Żadne śledzie i karp. Makłowicz na święta serwuje zupełnie inną rybę, smakuje jak z restauracji
obrane mandarynki
Już wiem, jak wybrać w sklepie słodkie mandarynki. Kolor ma kluczowe znaczenie
makowiec
Makowiec wyszedł gorzki? Wszystko przez ten błąd, unikaj go jak ognia
barszcz czerwony
Gessler bije na alarm. Takie buraki kompletnie nie nadają się do barszczu czerwonego
zupa ogórkowa
Ciężko uwierzyć, co niektórzy dodają do zupy ogórkowej. Ten dodatek zmienia jej smak
Książki kucharskie na prezent dla smakoszy
Wybraliśmy 7 najlepszych książek na prezent dla smakosza
Talerz bigosu
Zetrzyj na tarce i wrzuć do garnka z bigosem. O tym dodatku powiedziała mi babcia, nigdy bym na to nie wpadł
Sernik
Ten sernik króluje w moim domu. Smakuje bosko i zawsze się udaje, lepiej zrób dwie blaszki
Schab w nowym wydaniu
Strzelczyk wziął kawał schabu i naciął wzdłuż. W głowie się nie mieści co mu z tego wyszło, efekt powala
marokańska zupa harira
To moja ulubiona zupa na chłody, rozgrzewa i syci na długie godziny. Zawsze ją gotuję jesienią i zimą
sałatka na święta
Ta sałatka to specjalność mojej cioci ze Śląska. Cała rodzina zajada się nią nie tylko na święta
mięso mielone
Do mięsa na kotlety mielone dodaję ten aromatyczny składnik. Danie staje się idealnie soczyste, każdy chce dokładkę
Naleśniki ziemniaczane
Te naleśniki są najlepsze do wszelkich krokietów. 1 składnik na liście to kompletne zaskoczenie
mordoklejki
Z 4 prostych składników robię przysmak z czasów PRL. Cała rodzina go uwielbia, na 1 kawałku się nie kończy
kompot z suszu
Do kompotu z suszu zawsze dorzucam ten składnik. Taki niezawodny sposób znalazłam w notatniku babci
gofry z piekarnika
Te proste gofry z piekarnika robię dla rodziny przez cały rok. Nie znam lepszego smakołyku na początek dnia
barszcz z uszkami
Siostra Anastazja nie wyobraża sobie uszek do barszczu bez tego składnika. Jest absolutnie kluczowy
sałatka
Katarzyna Rachańska Przepis na tę sałatkę dostałam od babci. Powiedziała, że jest lepsza niż jarzynowa
Czytaj więcej >
makowiec
Redakcja smakosze.pl Eksperci biją na alarm. Tylko taki mak będzie dobry do kutii i makowca, błąd jest kosztowny
Czytaj więcej >
pieczen z indyka
Przemysław Bociąga Pierwszy raz w życiu pieczona pierś z indyka wyszła mi soczysta. To tylko jeden sekret. Na pewno podam ją w Święta
Czytaj więcej >
racuszki jogurtowe
Katarzyna Rachańska Takie puszyste śniadanie zrobisz raz-dwa. Mali i duzi smakosze sięgną po dokładkę
Czytaj więcej >
okładka książki Masło Adriany Marczewskiej
Przemysław Bociąga Ta świąteczna zupa grzybowa z uszkami jest lepsza od barszczu. Znana blogerka kulinarna zdradza swój przepis
Czytaj więcej >
Faszerowana ryba w galarecie
Przemysław Bociąga Zawsze bałam się robić rybę w galarecie. Okrasa wreszcie mnie nauczył. Ten przepis zawsze się udaje
Czytaj więcej >
Książulo je schabowego
Przemysław Bociąga Kupił schabowego w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Tego już nie wytrzymał, musiał iść do kuchni
Czytaj więcej >
Golonka gotowana i podsmazona
Łukasz Modelski Jedzenie zdrowe jak... golonka. Znany lekarz i cała prawda o jej gotowaniu
Czytaj więcej >
obiad na Boże Narodzenie
Przemysław Bociąga Co roku na Boże Narodzenie robię taki obiad. Nic tak szybko nie znika ze stołu, przepis jest banalny
Czytaj więcej >
Zakwas z buraków
Redakcja smakosze.pl Kucharz pokazał jak zrobić idealny zakwas z buraków. Jedna porada jest bezcenna, mało kto o tym pamięta
Czytaj więcej >
pierogi leniwe
Redakcja smakosze.pl Ten przepis na pierogi leniwe pochodzi z 1895 roku. Do tej pory nie wymyślono lepszego
Czytaj więcej >
ryby
Katarzyna Rachańska Żadne śledzie i karp. Makłowicz na święta serwuje zupełnie inną rybę, smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
obrane mandarynki
Redakcja smakosze.pl Już wiem, jak wybrać w sklepie słodkie mandarynki. Kolor ma kluczowe znaczenie
Czytaj więcej >
makowiec
Redakcja smakosze.pl Makowiec wyszedł gorzki? Wszystko przez ten błąd, unikaj go jak ognia
Czytaj więcej >
barszcz czerwony
Katarzyna Rachańska Gessler bije na alarm. Takie buraki kompletnie nie nadają się do barszczu czerwonego
Czytaj więcej >
zupa ogórkowa
Redakcja smakosze.pl Ciężko uwierzyć, co niektórzy dodają do zupy ogórkowej. Ten dodatek zmienia jej smak
Czytaj więcej >
Książki kucharskie na prezent dla smakoszy
Łukasz Modelski Wybraliśmy 7 najlepszych książek na prezent dla smakosza
Czytaj więcej >
Talerz bigosu
Redakcja smakosze.pl Zetrzyj na tarce i wrzuć do garnka z bigosem. O tym dodatku powiedziała mi babcia, nigdy bym na to nie wpadł
Czytaj więcej >
Sernik
Emilia Maciejewska-Latosińska Ten sernik króluje w moim domu. Smakuje bosko i zawsze się udaje, lepiej zrób dwie blaszki
Czytaj więcej >
Schab w nowym wydaniu
Redakcja smakosze.pl Strzelczyk wziął kawał schabu i naciął wzdłuż. W głowie się nie mieści co mu z tego wyszło, efekt powala
Czytaj więcej >
marokańska zupa harira
Redakcja smakosze.pl To moja ulubiona zupa na chłody, rozgrzewa i syci na długie godziny. Zawsze ją gotuję jesienią i zimą
Czytaj więcej >
sałatka na święta
Katarzyna Rachańska Ta sałatka to specjalność mojej cioci ze Śląska. Cała rodzina zajada się nią nie tylko na święta
Czytaj więcej >
mięso mielone
Katarzyna Rachańska Do mięsa na kotlety mielone dodaję ten aromatyczny składnik. Danie staje się idealnie soczyste, każdy chce dokładkę
Czytaj więcej >
Naleśniki ziemniaczane
Emilia Maciejewska-Latosińska Te naleśniki są najlepsze do wszelkich krokietów. 1 składnik na liście to kompletne zaskoczenie
Czytaj więcej >
mordoklejki
Katarzyna Rachańska Z 4 prostych składników robię przysmak z czasów PRL. Cała rodzina go uwielbia, na 1 kawałku się nie kończy
Czytaj więcej >
kompot z suszu
Redakcja smakosze.pl Do kompotu z suszu zawsze dorzucam ten składnik. Taki niezawodny sposób znalazłam w notatniku babci
Czytaj więcej >
gofry z piekarnika
Redakcja smakosze.pl Te proste gofry z piekarnika robię dla rodziny przez cały rok. Nie znam lepszego smakołyku na początek dnia
Czytaj więcej >
barszcz z uszkami
Katarzyna Rachańska Siostra Anastazja nie wyobraża sobie uszek do barszczu bez tego składnika. Jest absolutnie kluczowy
Czytaj więcej >
sałatka
Przepis na tę sałatkę dostałam od babci. Powiedziała, że jest lepsza niż jarzynowa
makowiec
Eksperci biją na alarm. Tylko taki mak będzie dobry do kutii i makowca, błąd jest kosztowny
pieczen z indyka
Pierwszy raz w życiu pieczona pierś z indyka wyszła mi soczysta. To tylko jeden sekret. Na pewno podam ją w Święta
racuszki jogurtowe
Takie puszyste śniadanie zrobisz raz-dwa. Mali i duzi smakosze sięgną po dokładkę
okładka książki Masło Adriany Marczewskiej
Ta świąteczna zupa grzybowa z uszkami jest lepsza od barszczu. Znana blogerka kulinarna zdradza swój przepis
Faszerowana ryba w galarecie
Zawsze bałam się robić rybę w galarecie. Okrasa wreszcie mnie nauczył. Ten przepis zawsze się udaje
Książulo je schabowego
Kupił schabowego w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Tego już nie wytrzymał, musiał iść do kuchni
Golonka gotowana i podsmazona
Jedzenie zdrowe jak... golonka. Znany lekarz i cała prawda o jej gotowaniu
obiad na Boże Narodzenie
Co roku na Boże Narodzenie robię taki obiad. Nic tak szybko nie znika ze stołu, przepis jest banalny
Zakwas z buraków
Kucharz pokazał jak zrobić idealny zakwas z buraków. Jedna porada jest bezcenna, mało kto o tym pamięta
pierogi leniwe
Ten przepis na pierogi leniwe pochodzi z 1895 roku. Do tej pory nie wymyślono lepszego
ryby
Żadne śledzie i karp. Makłowicz na święta serwuje zupełnie inną rybę, smakuje jak z restauracji
obrane mandarynki
Już wiem, jak wybrać w sklepie słodkie mandarynki. Kolor ma kluczowe znaczenie
makowiec
Makowiec wyszedł gorzki? Wszystko przez ten błąd, unikaj go jak ognia
barszcz czerwony
Gessler bije na alarm. Takie buraki kompletnie nie nadają się do barszczu czerwonego
zupa ogórkowa
Ciężko uwierzyć, co niektórzy dodają do zupy ogórkowej. Ten dodatek zmienia jej smak
Książki kucharskie na prezent dla smakoszy
Wybraliśmy 7 najlepszych książek na prezent dla smakosza
Talerz bigosu
Zetrzyj na tarce i wrzuć do garnka z bigosem. O tym dodatku powiedziała mi babcia, nigdy bym na to nie wpadł
Sernik
Ten sernik króluje w moim domu. Smakuje bosko i zawsze się udaje, lepiej zrób dwie blaszki
Schab w nowym wydaniu
Strzelczyk wziął kawał schabu i naciął wzdłuż. W głowie się nie mieści co mu z tego wyszło, efekt powala
marokańska zupa harira
To moja ulubiona zupa na chłody, rozgrzewa i syci na długie godziny. Zawsze ją gotuję jesienią i zimą
sałatka na święta
Ta sałatka to specjalność mojej cioci ze Śląska. Cała rodzina zajada się nią nie tylko na święta
mięso mielone
Do mięsa na kotlety mielone dodaję ten aromatyczny składnik. Danie staje się idealnie soczyste, każdy chce dokładkę
Naleśniki ziemniaczane
Te naleśniki są najlepsze do wszelkich krokietów. 1 składnik na liście to kompletne zaskoczenie
mordoklejki
Z 4 prostych składników robię przysmak z czasów PRL. Cała rodzina go uwielbia, na 1 kawałku się nie kończy
kompot z suszu
Do kompotu z suszu zawsze dorzucam ten składnik. Taki niezawodny sposób znalazłam w notatniku babci
gofry z piekarnika
Te proste gofry z piekarnika robię dla rodziny przez cały rok. Nie znam lepszego smakołyku na początek dnia
barszcz z uszkami
Siostra Anastazja nie wyobraża sobie uszek do barszczu bez tego składnika. Jest absolutnie kluczowy