Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

Talerz bigosu
Zetrzyj na tarce i wrzuć do garnka z bigosem. O tym dodatku powiedziała mi babcia, nigdy bym na to nie wpadł
Sernik
Ten sernik króluje w moim domu. Smakuje bosko i zawsze się udaje, lepiej zrób dwie blaszki
Schab w nowym wydaniu
Strzelczyk wziął kawał schabu i naciął wzdłuż. W głowie się nie mieści co mu z tego wyszło, efekt powala
marokańska zupa harira
To moja ulubiona zupa na chłody, rozgrzewa i syci na długie godziny. Zawsze ją gotuję jesienią i zimą
sałatka na święta
Ta sałatka to specjalność mojej cioci ze Śląska. Cała rodzina zajada się nią nie tylko na święta
mięso mielone
Do mięsa na kotlety mielone dodaję ten aromatyczny składnik. Danie staje się idealnie soczyste, każdy chce dokładkę
Naleśniki ziemniaczane
Te naleśniki są najlepsze do wszelkich krokietów. 1 składnik na liście to kompletne zaskoczenie
mordoklejki
Z 4 prostych składników robię przysmak z czasów PRL. Cała rodzina go uwielbia, na 1 kawałku się nie kończy
kompot z suszu
Do kompotu z suszu zawsze dorzucam ten składnik. Taki niezawodny sposób znalazłam w notatniku babci
gofry z piekarnika
Te proste gofry z piekarnika robię dla rodziny przez cały rok. Nie znam lepszego smakołyku na początek dnia
barszcz z uszkami
Siostra Anastazja nie wyobraża sobie uszek do barszczu bez tego składnika. Jest absolutnie kluczowy
bigos
Co roku na Wigilię przyrządzam ten bigos. Z tego przepisu korzystała jeszcze moja prababcia
kutia
Gessler dodaje do kutii luksusowy rarytas. Nie każdy ma go w kuchni
banany
Co się dzieje z organizmem, gdy jemy 2 banany dziennie? Zmiany są wręcz nieuniknione
tilapia
Najgorsza ryba obok pangi, a Polacy wciąż ją jedzą. Fatalny wybór na świąteczny stół
sałatka Szuba
Sałatka Szuba jest co roku hitem świąt w moim domu. Bije na głowę jarzynową i bankietową
grzyby
Jak długo należy moczyć suszone grzyby? Przez 1 błąd mogą wylądować w koszu
zapiekanka w naczyniu żaroodpornym
Biorę kilka składników, zapiekam i mam obiad na kilka dni. Rodzina prosi mnie o to co tydzień
barszcz czerwony
Wlej to do garnka podczas gotowania barszczu. Ten dodatek jest najważniejszy, od razu zobaczysz różnicę
orzechy
Jeśli zobaczysz to na orzechach, lepiej uważaj. Dietetyk ostrzega, mało kto ma o tym pojęcie
chleb ze smalcem
Przy tym zwykły smalec może się schować. Jak dla mnie to najlepsze smarowidło do chleba
Książulo je zapiekankę
Kupił zapiekankę z 38-letniego baru. Ten dodatek kompletnie go zaskoczył „Myślałem, że to będzie niedobre”
ciasto owsiane
Robię to ciasto zamiast makowca i piernika. Jest hitem na świątecznym stole, każdy mnie prosi o przepis
zupa gulaszowa
Zimą rodzina non stop prosi mnie o tą zupę gulaszową. Syci na cały dzień i niesamowicie rozgrzewa
piernik
Przepis na ten piernik dostałam od cioci. Jest pyszny, a nie musi długo leżakować
makaron
Do makaronu dodaję tylko 2 składniki. Po chwili mam najprostsze, tanie danie
pierogi na talerzu
Żadne grzyby. Pierogi z kapustą o wiele lepiej smakują z tym zaskakującym dodatkiem
barszcz
Co zamiast uszek do czerwonego barszczu? Zrobisz je w kilka minut z 4 składników
Talerz bigosu
Redakcja smakosze.pl Zetrzyj na tarce i wrzuć do garnka z bigosem. O tym dodatku powiedziała mi babcia, nigdy bym na to nie wpadł
Czytaj więcej >
Sernik
Emilia Maciejewska-Latosińska Ten sernik króluje w moim domu. Smakuje bosko i zawsze się udaje, lepiej zrób dwie blaszki
Czytaj więcej >
Schab w nowym wydaniu
Redakcja smakosze.pl Strzelczyk wziął kawał schabu i naciął wzdłuż. W głowie się nie mieści co mu z tego wyszło, efekt powala
Czytaj więcej >
marokańska zupa harira
Redakcja smakosze.pl To moja ulubiona zupa na chłody, rozgrzewa i syci na długie godziny. Zawsze ją gotuję jesienią i zimą
Czytaj więcej >
sałatka na święta
Katarzyna Rachańska Ta sałatka to specjalność mojej cioci ze Śląska. Cała rodzina zajada się nią nie tylko na święta
Czytaj więcej >
mięso mielone
Katarzyna Rachańska Do mięsa na kotlety mielone dodaję ten aromatyczny składnik. Danie staje się idealnie soczyste, każdy chce dokładkę
Czytaj więcej >
Naleśniki ziemniaczane
Emilia Maciejewska-Latosińska Te naleśniki są najlepsze do wszelkich krokietów. 1 składnik na liście to kompletne zaskoczenie
Czytaj więcej >
mordoklejki
Katarzyna Rachańska Z 4 prostych składników robię przysmak z czasów PRL. Cała rodzina go uwielbia, na 1 kawałku się nie kończy
Czytaj więcej >
kompot z suszu
Redakcja smakosze.pl Do kompotu z suszu zawsze dorzucam ten składnik. Taki niezawodny sposób znalazłam w notatniku babci
Czytaj więcej >
gofry z piekarnika
Redakcja smakosze.pl Te proste gofry z piekarnika robię dla rodziny przez cały rok. Nie znam lepszego smakołyku na początek dnia
Czytaj więcej >
barszcz z uszkami
Katarzyna Rachańska Siostra Anastazja nie wyobraża sobie uszek do barszczu bez tego składnika. Jest absolutnie kluczowy
Czytaj więcej >
bigos
Katarzyna Rachańska Co roku na Wigilię przyrządzam ten bigos. Z tego przepisu korzystała jeszcze moja prababcia
Czytaj więcej >
kutia
Katarzyna Rachańska Gessler dodaje do kutii luksusowy rarytas. Nie każdy ma go w kuchni
Czytaj więcej >
banany
Katarzyna Rachańska Co się dzieje z organizmem, gdy jemy 2 banany dziennie? Zmiany są wręcz nieuniknione
Czytaj więcej >
tilapia
Katarzyna Rachańska Najgorsza ryba obok pangi, a Polacy wciąż ją jedzą. Fatalny wybór na świąteczny stół
Czytaj więcej >
sałatka Szuba
Katarzyna Rachańska Sałatka Szuba jest co roku hitem świąt w moim domu. Bije na głowę jarzynową i bankietową
Czytaj więcej >
grzyby
Katarzyna Rachańska Jak długo należy moczyć suszone grzyby? Przez 1 błąd mogą wylądować w koszu
Czytaj więcej >
zapiekanka w naczyniu żaroodpornym
Redakcja smakosze.pl Biorę kilka składników, zapiekam i mam obiad na kilka dni. Rodzina prosi mnie o to co tydzień
Czytaj więcej >
barszcz czerwony
Redakcja smakosze.pl Wlej to do garnka podczas gotowania barszczu. Ten dodatek jest najważniejszy, od razu zobaczysz różnicę
Czytaj więcej >
orzechy
Redakcja smakosze.pl Jeśli zobaczysz to na orzechach, lepiej uważaj. Dietetyk ostrzega, mało kto ma o tym pojęcie
Czytaj więcej >
chleb ze smalcem
Redakcja smakosze.pl Przy tym zwykły smalec może się schować. Jak dla mnie to najlepsze smarowidło do chleba
Czytaj więcej >
Książulo je zapiekankę
Redakcja smakosze.pl Kupił zapiekankę z 38-letniego baru. Ten dodatek kompletnie go zaskoczył „Myślałem, że to będzie niedobre”
Czytaj więcej >
ciasto owsiane
Redakcja smakosze.pl Robię to ciasto zamiast makowca i piernika. Jest hitem na świątecznym stole, każdy mnie prosi o przepis
Czytaj więcej >
zupa gulaszowa
Katarzyna Rachańska Zimą rodzina non stop prosi mnie o tą zupę gulaszową. Syci na cały dzień i niesamowicie rozgrzewa
Czytaj więcej >
piernik
Katarzyna Rachańska Przepis na ten piernik dostałam od cioci. Jest pyszny, a nie musi długo leżakować
Czytaj więcej >
makaron
Katarzyna Rachańska Do makaronu dodaję tylko 2 składniki. Po chwili mam najprostsze, tanie danie
Czytaj więcej >
pierogi na talerzu
Redakcja smakosze.pl Żadne grzyby. Pierogi z kapustą o wiele lepiej smakują z tym zaskakującym dodatkiem
Czytaj więcej >
barszcz
Redakcja smakosze.pl Co zamiast uszek do czerwonego barszczu? Zrobisz je w kilka minut z 4 składników
Czytaj więcej >
Talerz bigosu
Zetrzyj na tarce i wrzuć do garnka z bigosem. O tym dodatku powiedziała mi babcia, nigdy bym na to nie wpadł
Sernik
Ten sernik króluje w moim domu. Smakuje bosko i zawsze się udaje, lepiej zrób dwie blaszki
Schab w nowym wydaniu
Strzelczyk wziął kawał schabu i naciął wzdłuż. W głowie się nie mieści co mu z tego wyszło, efekt powala
marokańska zupa harira
To moja ulubiona zupa na chłody, rozgrzewa i syci na długie godziny. Zawsze ją gotuję jesienią i zimą
sałatka na święta
Ta sałatka to specjalność mojej cioci ze Śląska. Cała rodzina zajada się nią nie tylko na święta
mięso mielone
Do mięsa na kotlety mielone dodaję ten aromatyczny składnik. Danie staje się idealnie soczyste, każdy chce dokładkę
Naleśniki ziemniaczane
Te naleśniki są najlepsze do wszelkich krokietów. 1 składnik na liście to kompletne zaskoczenie
mordoklejki
Z 4 prostych składników robię przysmak z czasów PRL. Cała rodzina go uwielbia, na 1 kawałku się nie kończy
kompot z suszu
Do kompotu z suszu zawsze dorzucam ten składnik. Taki niezawodny sposób znalazłam w notatniku babci
gofry z piekarnika
Te proste gofry z piekarnika robię dla rodziny przez cały rok. Nie znam lepszego smakołyku na początek dnia
barszcz z uszkami
Siostra Anastazja nie wyobraża sobie uszek do barszczu bez tego składnika. Jest absolutnie kluczowy
bigos
Co roku na Wigilię przyrządzam ten bigos. Z tego przepisu korzystała jeszcze moja prababcia
kutia
Gessler dodaje do kutii luksusowy rarytas. Nie każdy ma go w kuchni
banany
Co się dzieje z organizmem, gdy jemy 2 banany dziennie? Zmiany są wręcz nieuniknione
tilapia
Najgorsza ryba obok pangi, a Polacy wciąż ją jedzą. Fatalny wybór na świąteczny stół
sałatka Szuba
Sałatka Szuba jest co roku hitem świąt w moim domu. Bije na głowę jarzynową i bankietową
grzyby
Jak długo należy moczyć suszone grzyby? Przez 1 błąd mogą wylądować w koszu
zapiekanka w naczyniu żaroodpornym
Biorę kilka składników, zapiekam i mam obiad na kilka dni. Rodzina prosi mnie o to co tydzień
barszcz czerwony
Wlej to do garnka podczas gotowania barszczu. Ten dodatek jest najważniejszy, od razu zobaczysz różnicę
orzechy
Jeśli zobaczysz to na orzechach, lepiej uważaj. Dietetyk ostrzega, mało kto ma o tym pojęcie
chleb ze smalcem
Przy tym zwykły smalec może się schować. Jak dla mnie to najlepsze smarowidło do chleba
Książulo je zapiekankę
Kupił zapiekankę z 38-letniego baru. Ten dodatek kompletnie go zaskoczył „Myślałem, że to będzie niedobre”
ciasto owsiane
Robię to ciasto zamiast makowca i piernika. Jest hitem na świątecznym stole, każdy mnie prosi o przepis
zupa gulaszowa
Zimą rodzina non stop prosi mnie o tą zupę gulaszową. Syci na cały dzień i niesamowicie rozgrzewa
piernik
Przepis na ten piernik dostałam od cioci. Jest pyszny, a nie musi długo leżakować
makaron
Do makaronu dodaję tylko 2 składniki. Po chwili mam najprostsze, tanie danie
pierogi na talerzu
Żadne grzyby. Pierogi z kapustą o wiele lepiej smakują z tym zaskakującym dodatkiem
barszcz
Co zamiast uszek do czerwonego barszczu? Zrobisz je w kilka minut z 4 składników