Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

Schab na Boże Narodzenie
W Boże Narodzenie na obiad podam taki schab. Jest tak dobry, że sam mógłbym go jeść codziennie
syrop z cebuli
Włóż cebulę do słoika, dodaj tę przyprawę i zalej miodem. Przy tym inne syropy mogą się schować
barszcz czerwony
To najgorszy błąd przy robieniu barszczu. Przez niego świąteczna zupa będzie do niczego
zapiekanka
Tę zapiekankę robię z tego, co akurat zalega w lodówce. Nic się nie marnuje, a ja zyskuję ciepłą kolację lub pożywne śniadanie
ciasto bez pieczenia
To mój ulubiony przepis na ciasto bez pieczenia. Robię je w mig z kilku składników, rodzina kłóci się o dokładki
Pieczarki
Strzelczyk pokazał jak przyrządza pieczarki. To idealna świąteczna zakąska do mięs, ryb i nie tylko
Książulo w kultowym barze
Zamówił jedzenie w knajpie w Zakopanem. Zadziwił go nie tylko paragon
namaczanie grzybów
Nigdy nie wylewaj wody po moczeniu grzybów. Dodaj do niej zakwas i postaw na stole. Bliscy przetrą oczy ze zdumienia
smażona ryba
Zapomnij o panierce odpadającej od ryby. Wystarczy znać prosty trik, już nigdy nie zrobisz inaczej
Czosnek
Używasz czosnku w kuchni? Zapewne robisz to źle. Lekarz radzi, czego unikać
kompot z suszu
Polacy sypią go do ciast, a ja do kompotu z suszu. Ten patent to sekret jego smaku
schabowy
Nikt nie robi schabowych jak Rączka. „Żadnego mleka nie trza", jest inny warunek
kaki
Polacy pokochali „owoc bogów”, ale źle go przechowują. Ten błąd jest kosztowny
sałatka
Ten przepis na sałatkę dostałam od cioci. „Grzybowa polana” jest hitem w moim domu
moczenie grzybów
Już nie moczę suszonych grzybów w mleku. Teraz zalewam je wodą z 2 dodatkami
śledzie
Takie śledzie podam w tym roku na Wigilię. Są o 100 razy lepsze od tych w śmietanie
Biedronka
Zajrzałam do lodówki z rybami w Biedronce i mnie zatkało. Myślałam że to karp, prawda okazała się inna
kotlety mielone
Żadna wieprzowina, ani wołowina, bo kotlety mielone wyjdą twarde. Lepsze jest inne mięso
schab
W tym roku taki obiad podam w Drugi Dzień Świąt. Schab pieczony na ziemniakach będzie hitem
kolacja sylwestrowa
Egurrola przebił Gessler. Za sylwestrową kolację w jego restauracji trzeba zapłacić fortunę
sałatka
Pokroiła kapustę pekińską i dorzuciła kilka składników. Efekt? Obłędna sałatka
pieczeń
Z takiego mięsa zrobię na Boże Narodzenie pieczeń huzarską. Zawsze proszą mnie o dokładki
pierogi
Okrasa złamał przepis na pierogi z kapustą i grzybami. Nasze babcie nawet nie śniły o takim patencie
sałatka
W tym roku na Boże Narodzenie podam taką sałatkę. Jest 100 razy lepsza nawet niż bankietowa
Wigilia
Czy w Wigilię katolicy mogą jeść mięso? Kościół mówi jasno, niektórzy mogą być zdziwieni
poranny koktajl
Rano zamiast kawy wypijam ten napój. Robię go dosłownie w chwilę, kosztuje grosze i działa cuda
Rosół ze śmietaną
Znajoma kucharka zaskoczyła mnie nietypowym dodatkiem do rosołu. Tak mi zasmakował, że teraz robię tak samo
pomarańcze z dyskontów
Sprawdziłam jakość pomarańczy z popularnych dyskontów. Nie tego się spodziewałam
Schab na Boże Narodzenie
Przemysław Bociąga W Boże Narodzenie na obiad podam taki schab. Jest tak dobry, że sam mógłbym go jeść codziennie
Czytaj więcej >
syrop z cebuli
Przemysław Bociąga Włóż cebulę do słoika, dodaj tę przyprawę i zalej miodem. Przy tym inne syropy mogą się schować
Czytaj więcej >
barszcz czerwony
Katarzyna Rachańska To najgorszy błąd przy robieniu barszczu. Przez niego świąteczna zupa będzie do niczego
Czytaj więcej >
zapiekanka
Przemysław Bociąga Tę zapiekankę robię z tego, co akurat zalega w lodówce. Nic się nie marnuje, a ja zyskuję ciepłą kolację lub pożywne śniadanie
Czytaj więcej >
ciasto bez pieczenia
Przemysław Bociąga To mój ulubiony przepis na ciasto bez pieczenia. Robię je w mig z kilku składników, rodzina kłóci się o dokładki
Czytaj więcej >
Pieczarki
Przemysław Bociąga Strzelczyk pokazał jak przyrządza pieczarki. To idealna świąteczna zakąska do mięs, ryb i nie tylko
Czytaj więcej >
Książulo w kultowym barze
Przemysław Bociąga Zamówił jedzenie w knajpie w Zakopanem. Zadziwił go nie tylko paragon
Czytaj więcej >
namaczanie grzybów
Redakcja smakosze.pl Nigdy nie wylewaj wody po moczeniu grzybów. Dodaj do niej zakwas i postaw na stole. Bliscy przetrą oczy ze zdumienia
Czytaj więcej >
smażona ryba
Przemysław Bociąga Zapomnij o panierce odpadającej od ryby. Wystarczy znać prosty trik, już nigdy nie zrobisz inaczej
Czytaj więcej >
Czosnek
Łukasz Modelski Używasz czosnku w kuchni? Zapewne robisz to źle. Lekarz radzi, czego unikać
Czytaj więcej >
kompot z suszu
Katarzyna Rachańska Polacy sypią go do ciast, a ja do kompotu z suszu. Ten patent to sekret jego smaku
Czytaj więcej >
schabowy
Katarzyna Rachańska Nikt nie robi schabowych jak Rączka. „Żadnego mleka nie trza", jest inny warunek
Czytaj więcej >
kaki
Katarzyna Rachańska Polacy pokochali „owoc bogów”, ale źle go przechowują. Ten błąd jest kosztowny
Czytaj więcej >
sałatka
Katarzyna Rachańska Ten przepis na sałatkę dostałam od cioci. „Grzybowa polana” jest hitem w moim domu
Czytaj więcej >
moczenie grzybów
Katarzyna Rachańska Już nie moczę suszonych grzybów w mleku. Teraz zalewam je wodą z 2 dodatkami
Czytaj więcej >
śledzie
Katarzyna Rachańska Takie śledzie podam w tym roku na Wigilię. Są o 100 razy lepsze od tych w śmietanie
Czytaj więcej >
Biedronka
Katarzyna Rachańska Zajrzałam do lodówki z rybami w Biedronce i mnie zatkało. Myślałam że to karp, prawda okazała się inna
Czytaj więcej >
kotlety mielone
Katarzyna Rachańska Żadna wieprzowina, ani wołowina, bo kotlety mielone wyjdą twarde. Lepsze jest inne mięso
Czytaj więcej >
schab
Katarzyna Rachańska W tym roku taki obiad podam w Drugi Dzień Świąt. Schab pieczony na ziemniakach będzie hitem
Czytaj więcej >
kolacja sylwestrowa
Katarzyna Rachańska Egurrola przebił Gessler. Za sylwestrową kolację w jego restauracji trzeba zapłacić fortunę
Czytaj więcej >
sałatka
Katarzyna Rachańska Pokroiła kapustę pekińską i dorzuciła kilka składników. Efekt? Obłędna sałatka
Czytaj więcej >
pieczeń
Katarzyna Rachańska Z takiego mięsa zrobię na Boże Narodzenie pieczeń huzarską. Zawsze proszą mnie o dokładki
Czytaj więcej >
pierogi
Katarzyna Rachańska Okrasa złamał przepis na pierogi z kapustą i grzybami. Nasze babcie nawet nie śniły o takim patencie
Czytaj więcej >
sałatka
Katarzyna Rachańska W tym roku na Boże Narodzenie podam taką sałatkę. Jest 100 razy lepsza nawet niż bankietowa
Czytaj więcej >
Wigilia
Katarzyna Rachańska Czy w Wigilię katolicy mogą jeść mięso? Kościół mówi jasno, niektórzy mogą być zdziwieni
Czytaj więcej >
poranny koktajl
Katarzyna Rachańska Rano zamiast kawy wypijam ten napój. Robię go dosłownie w chwilę, kosztuje grosze i działa cuda
Czytaj więcej >
Rosół ze śmietaną
Emilia Maciejewska-Latosińska Znajoma kucharka zaskoczyła mnie nietypowym dodatkiem do rosołu. Tak mi zasmakował, że teraz robię tak samo
Czytaj więcej >
pomarańcze z dyskontów
Aleksandra Proch Sprawdziłam jakość pomarańczy z popularnych dyskontów. Nie tego się spodziewałam
Czytaj więcej >
Schab na Boże Narodzenie
W Boże Narodzenie na obiad podam taki schab. Jest tak dobry, że sam mógłbym go jeść codziennie
syrop z cebuli
Włóż cebulę do słoika, dodaj tę przyprawę i zalej miodem. Przy tym inne syropy mogą się schować
barszcz czerwony
To najgorszy błąd przy robieniu barszczu. Przez niego świąteczna zupa będzie do niczego
zapiekanka
Tę zapiekankę robię z tego, co akurat zalega w lodówce. Nic się nie marnuje, a ja zyskuję ciepłą kolację lub pożywne śniadanie
ciasto bez pieczenia
To mój ulubiony przepis na ciasto bez pieczenia. Robię je w mig z kilku składników, rodzina kłóci się o dokładki
Pieczarki
Strzelczyk pokazał jak przyrządza pieczarki. To idealna świąteczna zakąska do mięs, ryb i nie tylko
Książulo w kultowym barze
Zamówił jedzenie w knajpie w Zakopanem. Zadziwił go nie tylko paragon
namaczanie grzybów
Nigdy nie wylewaj wody po moczeniu grzybów. Dodaj do niej zakwas i postaw na stole. Bliscy przetrą oczy ze zdumienia
smażona ryba
Zapomnij o panierce odpadającej od ryby. Wystarczy znać prosty trik, już nigdy nie zrobisz inaczej
Czosnek
Używasz czosnku w kuchni? Zapewne robisz to źle. Lekarz radzi, czego unikać
kompot z suszu
Polacy sypią go do ciast, a ja do kompotu z suszu. Ten patent to sekret jego smaku
schabowy
Nikt nie robi schabowych jak Rączka. „Żadnego mleka nie trza", jest inny warunek
kaki
Polacy pokochali „owoc bogów”, ale źle go przechowują. Ten błąd jest kosztowny
sałatka
Ten przepis na sałatkę dostałam od cioci. „Grzybowa polana” jest hitem w moim domu
moczenie grzybów
Już nie moczę suszonych grzybów w mleku. Teraz zalewam je wodą z 2 dodatkami
śledzie
Takie śledzie podam w tym roku na Wigilię. Są o 100 razy lepsze od tych w śmietanie
Biedronka
Zajrzałam do lodówki z rybami w Biedronce i mnie zatkało. Myślałam że to karp, prawda okazała się inna
kotlety mielone
Żadna wieprzowina, ani wołowina, bo kotlety mielone wyjdą twarde. Lepsze jest inne mięso
schab
W tym roku taki obiad podam w Drugi Dzień Świąt. Schab pieczony na ziemniakach będzie hitem
kolacja sylwestrowa
Egurrola przebił Gessler. Za sylwestrową kolację w jego restauracji trzeba zapłacić fortunę
sałatka
Pokroiła kapustę pekińską i dorzuciła kilka składników. Efekt? Obłędna sałatka
pieczeń
Z takiego mięsa zrobię na Boże Narodzenie pieczeń huzarską. Zawsze proszą mnie o dokładki
pierogi
Okrasa złamał przepis na pierogi z kapustą i grzybami. Nasze babcie nawet nie śniły o takim patencie
sałatka
W tym roku na Boże Narodzenie podam taką sałatkę. Jest 100 razy lepsza nawet niż bankietowa
Wigilia
Czy w Wigilię katolicy mogą jeść mięso? Kościół mówi jasno, niektórzy mogą być zdziwieni
poranny koktajl
Rano zamiast kawy wypijam ten napój. Robię go dosłownie w chwilę, kosztuje grosze i działa cuda
Rosół ze śmietaną
Znajoma kucharka zaskoczyła mnie nietypowym dodatkiem do rosołu. Tak mi zasmakował, że teraz robię tak samo
pomarańcze z dyskontów
Sprawdziłam jakość pomarańczy z popularnych dyskontów. Nie tego się spodziewałam