Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

Zupa szczawiowa z jajkiem
Czemu do zupy szczawiowej zawsze dodajemy jajko? Mało kto jest świadomy
Jajka
Jak gotować jajka, aby nie pękały? Jest banalnie prosty sposób
Kopia Projekt bez nazwy
Patent Strzelczyka na wyjątkowe pieczone ziemniaki w cudnej chrupiącej panierce
owsianka
Wrzuć wieczorem kilka składników do słoika, a jutro zyskasz najlepsze śniadanie pod słońcem
Faworki w ekspresowym wydaniu
Najszybszy możliwy przepis na faworki. W sam raz dla zabieganych i niecierpliwych
Faworki
Chcesz oczarować rodzinę idealnymi faworkami? Wystarczy przestrzegać 1 zasady
Jajka jako niecodzienna mikstura
Niesamowite zastosowanie jajka. Zrobisz z niego domowy preparat, który złagodzi ból kolan i stawów
Grochówka
Ewa Wachowicz zna wszystkie sekrety idealnej grochówki - najbardziej sycącej polskiej zupy
ogórki
W jaki sposób obrać ogórka, aby nie był gorzki? Jest genialny sposób
Gulaszowa od Magdy Gessler
Gessler podała przepis na obłędną zupę gulaszową. Syci, rozgrzewa i dodaje energii
zapiekanka
Sałatka nr 1 w Polsce w formie pysznej zapiekanki
Idealne ciasto drożdżowe
Obłędne, wilgotne ciasto drożdżowe. Zawsze się udaje dzięki genialnej recepturze
Domowe pączki
Sposób na domowe, lekkie, wyrośnięte i puszyste pączki
Kotlety mielone nigdy nie były lepsze
Cudowne kotlety mielone po lwowsku Magdy Gessler. Przepis na dawny przysmak
Ser w codziennej diecie
Mało kto wie, że można go przedawkować. Zjedzenie za dużej ilości żółtego sera ma przykre konsekwencje
Jajecznica może być kulinarną katastrofą
Najgorszy błąd podczas smażenia jajecznicy. Chwila nieuwagi i mamy potrawę suchą jak wiór
Jakie właściwości ma pigwa?
Zwany "polską cytryną" owoc ma nieziemskie właściwości. Nie wszyscy mają pojęcie jak jest cenny
Szarlotka czy jabłecznik?
Czym się różni szarlotka od jabłecznika? Większość Polaków nie jest w stanie odpowiedzieć
Zapiekanka z dworca
Pamiętasz na którym dworcu można było kupić najlepszą zapiekankę? Zdradzamy najprostszy przepis
Kalafior czasami pachnie nieprzyjemnie
Gotujesz kalafiora i pojawia się nieprzyjemny zapach? Wystarczy dodać 1 składnik do wody i przykry problem znika
Pierogi sprzed 100 lat
Nie ma skali, żeby opisać jak cudowne wychodzą pierogi ruskie z przepisu z 1920 roku
Kawa zalewana wrzątkiem
Zalewasz kawę wrzącą wodą? Niestety, właśnie popełniasz wielki błąd
Wędlina ma dziwny nalot?
Widzisz na wędlinie dziwny, tęczowy połysk? Wiele osób ma o nim błędne przekonanie
Jajko sadzone w prosty sposób
Jak usmażyć jajko sadzone z płynnym żółtkiem i ściętym białkiem? Najprostszy sposób
pączki
Kiedy w 2021 roku wypada tłusty czwartek? Święto ma niezwykłą historię
kotlety
Panierka znów odpadła ze schabowych? 1 trick i po kłopocie
Jajka mogą mieć dwa żółtka
Dlaczego niektóre jajka mają 2 żółtka? Jest zupełnie inaczej niż myśli wiele osób
Piszinger jest jednym ze smaków dzieciństwa
Piszinger był cudownym, niezapomnianym smakiem dzieciństwa. Przypominamy najlepszy przepis
Zupa szczawiowa z jajkiem
Karolina Szmulewicz Czemu do zupy szczawiowej zawsze dodajemy jajko? Mało kto jest świadomy
Czytaj więcej >
Jajka
Sara Karaszewska Jak gotować jajka, aby nie pękały? Jest banalnie prosty sposób
Czytaj więcej >
Kopia Projekt bez nazwy
Monika Dec Patent Strzelczyka na wyjątkowe pieczone ziemniaki w cudnej chrupiącej panierce
Czytaj więcej >
owsianka
Karolina Szmulewicz Wrzuć wieczorem kilka składników do słoika, a jutro zyskasz najlepsze śniadanie pod słońcem
Czytaj więcej >
Faworki w ekspresowym wydaniu
Jakub Kossakowski Najszybszy możliwy przepis na faworki. W sam raz dla zabieganych i niecierpliwych
Czytaj więcej >
Faworki
Adam Moskal Chcesz oczarować rodzinę idealnymi faworkami? Wystarczy przestrzegać 1 zasady
Czytaj więcej >
Jajka jako niecodzienna mikstura
Jakub Kossakowski Niesamowite zastosowanie jajka. Zrobisz z niego domowy preparat, który złagodzi ból kolan i stawów
Czytaj więcej >
Grochówka
Jakub Kossakowski Ewa Wachowicz zna wszystkie sekrety idealnej grochówki - najbardziej sycącej polskiej zupy
Czytaj więcej >
ogórki
Monika Dec W jaki sposób obrać ogórka, aby nie był gorzki? Jest genialny sposób
Czytaj więcej >
Gulaszowa od Magdy Gessler
Jakub Kossakowski Gessler podała przepis na obłędną zupę gulaszową. Syci, rozgrzewa i dodaje energii
Czytaj więcej >
zapiekanka
Monika Dec Sałatka nr 1 w Polsce w formie pysznej zapiekanki
Czytaj więcej >
Idealne ciasto drożdżowe
Adam Moskal Obłędne, wilgotne ciasto drożdżowe. Zawsze się udaje dzięki genialnej recepturze
Czytaj więcej >
Domowe pączki
Adam Moskal Sposób na domowe, lekkie, wyrośnięte i puszyste pączki
Czytaj więcej >
Kotlety mielone nigdy nie były lepsze
Adam Moskal Cudowne kotlety mielone po lwowsku Magdy Gessler. Przepis na dawny przysmak
Czytaj więcej >
Ser w codziennej diecie
Jakub Kossakowski Mało kto wie, że można go przedawkować. Zjedzenie za dużej ilości żółtego sera ma przykre konsekwencje
Czytaj więcej >
Jajecznica może być kulinarną katastrofą
Jakub Kossakowski Najgorszy błąd podczas smażenia jajecznicy. Chwila nieuwagi i mamy potrawę suchą jak wiór
Czytaj więcej >
Jakie właściwości ma pigwa?
Adam Moskal Zwany "polską cytryną" owoc ma nieziemskie właściwości. Nie wszyscy mają pojęcie jak jest cenny
Czytaj więcej >
Szarlotka czy jabłecznik?
Jakub Kossakowski Czym się różni szarlotka od jabłecznika? Większość Polaków nie jest w stanie odpowiedzieć
Czytaj więcej >
Zapiekanka z dworca
Adam Moskal Pamiętasz na którym dworcu można było kupić najlepszą zapiekankę? Zdradzamy najprostszy przepis
Czytaj więcej >
Kalafior czasami pachnie nieprzyjemnie
Jakub Kossakowski Gotujesz kalafiora i pojawia się nieprzyjemny zapach? Wystarczy dodać 1 składnik do wody i przykry problem znika
Czytaj więcej >
Pierogi sprzed 100 lat
Adam Moskal Nie ma skali, żeby opisać jak cudowne wychodzą pierogi ruskie z przepisu z 1920 roku
Czytaj więcej >
Kawa zalewana wrzątkiem
Jakub Kossakowski Zalewasz kawę wrzącą wodą? Niestety, właśnie popełniasz wielki błąd
Czytaj więcej >
Wędlina ma dziwny nalot?
Jakub Kossakowski Widzisz na wędlinie dziwny, tęczowy połysk? Wiele osób ma o nim błędne przekonanie
Czytaj więcej >
Jajko sadzone w prosty sposób
Adam Moskal Jak usmażyć jajko sadzone z płynnym żółtkiem i ściętym białkiem? Najprostszy sposób
Czytaj więcej >
pączki
Monika Dec Kiedy w 2021 roku wypada tłusty czwartek? Święto ma niezwykłą historię
Czytaj więcej >
kotlety
Monika Dec Panierka znów odpadła ze schabowych? 1 trick i po kłopocie
Czytaj więcej >
Jajka mogą mieć dwa żółtka
Jakub Kossakowski Dlaczego niektóre jajka mają 2 żółtka? Jest zupełnie inaczej niż myśli wiele osób
Czytaj więcej >
Piszinger jest jednym ze smaków dzieciństwa
Jakub Kossakowski Piszinger był cudownym, niezapomnianym smakiem dzieciństwa. Przypominamy najlepszy przepis
Czytaj więcej >
Zupa szczawiowa z jajkiem
Czemu do zupy szczawiowej zawsze dodajemy jajko? Mało kto jest świadomy
Jajka
Jak gotować jajka, aby nie pękały? Jest banalnie prosty sposób
Kopia Projekt bez nazwy
Patent Strzelczyka na wyjątkowe pieczone ziemniaki w cudnej chrupiącej panierce
owsianka
Wrzuć wieczorem kilka składników do słoika, a jutro zyskasz najlepsze śniadanie pod słońcem
Faworki w ekspresowym wydaniu
Najszybszy możliwy przepis na faworki. W sam raz dla zabieganych i niecierpliwych
Faworki
Chcesz oczarować rodzinę idealnymi faworkami? Wystarczy przestrzegać 1 zasady
Jajka jako niecodzienna mikstura
Niesamowite zastosowanie jajka. Zrobisz z niego domowy preparat, który złagodzi ból kolan i stawów
Grochówka
Ewa Wachowicz zna wszystkie sekrety idealnej grochówki - najbardziej sycącej polskiej zupy
ogórki
W jaki sposób obrać ogórka, aby nie był gorzki? Jest genialny sposób
Gulaszowa od Magdy Gessler
Gessler podała przepis na obłędną zupę gulaszową. Syci, rozgrzewa i dodaje energii
zapiekanka
Sałatka nr 1 w Polsce w formie pysznej zapiekanki
Idealne ciasto drożdżowe
Obłędne, wilgotne ciasto drożdżowe. Zawsze się udaje dzięki genialnej recepturze
Domowe pączki
Sposób na domowe, lekkie, wyrośnięte i puszyste pączki
Kotlety mielone nigdy nie były lepsze
Cudowne kotlety mielone po lwowsku Magdy Gessler. Przepis na dawny przysmak
Ser w codziennej diecie
Mało kto wie, że można go przedawkować. Zjedzenie za dużej ilości żółtego sera ma przykre konsekwencje
Jajecznica może być kulinarną katastrofą
Najgorszy błąd podczas smażenia jajecznicy. Chwila nieuwagi i mamy potrawę suchą jak wiór
Jakie właściwości ma pigwa?
Zwany "polską cytryną" owoc ma nieziemskie właściwości. Nie wszyscy mają pojęcie jak jest cenny
Szarlotka czy jabłecznik?
Czym się różni szarlotka od jabłecznika? Większość Polaków nie jest w stanie odpowiedzieć
Zapiekanka z dworca
Pamiętasz na którym dworcu można było kupić najlepszą zapiekankę? Zdradzamy najprostszy przepis
Kalafior czasami pachnie nieprzyjemnie
Gotujesz kalafiora i pojawia się nieprzyjemny zapach? Wystarczy dodać 1 składnik do wody i przykry problem znika
Pierogi sprzed 100 lat
Nie ma skali, żeby opisać jak cudowne wychodzą pierogi ruskie z przepisu z 1920 roku
Kawa zalewana wrzątkiem
Zalewasz kawę wrzącą wodą? Niestety, właśnie popełniasz wielki błąd
Wędlina ma dziwny nalot?
Widzisz na wędlinie dziwny, tęczowy połysk? Wiele osób ma o nim błędne przekonanie
Jajko sadzone w prosty sposób
Jak usmażyć jajko sadzone z płynnym żółtkiem i ściętym białkiem? Najprostszy sposób
pączki
Kiedy w 2021 roku wypada tłusty czwartek? Święto ma niezwykłą historię
kotlety
Panierka znów odpadła ze schabowych? 1 trick i po kłopocie
Jajka mogą mieć dwa żółtka
Dlaczego niektóre jajka mają 2 żółtka? Jest zupełnie inaczej niż myśli wiele osób
Piszinger jest jednym ze smaków dzieciństwa
Piszinger był cudownym, niezapomnianym smakiem dzieciństwa. Przypominamy najlepszy przepis