Cała Polska korzysta z przepisu Ani Bardowskiej na pierniczki. Nie ma lepszego
Pierniczki są jednym z ulubionych świątecznych przysmaków. Jeszcze masz szansę je zrobić i w święta Bożego Narodzenia cieszyć się ich smakiem. Przepis Ani Bardowskiej na te świąteczne ciasteczka nie ma sobie równych. Skorzystało z niego już wiele osób i każdy był zadowolony.
Pierniczki Ani Bardowskiej
Ania Bardowska to jedna z najpopularniejszych uczestniczek programu Rolnik Szuka Żony. Znalazła nie tylko miłość, ale również podbiła serca widzów. Na swoim profilu na Instagramie pokazuje nie tylko swoje codzienne życie, ale również dzieli się ciekawymi przepisami. Jej fani są zgodni - dania proponowane przez Anie są smaczne i dość łatwe do zrobienia! Kilka z nich znajdziecie na naszej stronie - pisaliśmy m.in. o jej patencie na rosół oraz chleb czosnkowy. Teraz czas na pierniczki. Korzenne ciasteczka z pewnością ucieszą całą rodzinę!
Rewolucja w Żabce. Sieć rozważa rozwiązanie rodem z dawnych latPrzepis Ani Bardowskiej na pierniczki
Ania Bardowska korzysta ze sprawdzonego przepisu na pierniczki. Poniżej prezentujemy listę potrzebnych do ich zrobienia składników oraz sposób ich wykonania.
Lista składników na pierniczki:
- 1 kg mąki
- 2,5 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 250 g masła
- 250 g miodu
- 4 jajka
Pierniczki najlepsze na Boże Narodzenie z przepisu Ani Bardowskiej
Wsyp do miski kilogram mąki i 2,5 łyżeczki sody. Odstaw. Do garnka włóż masło, wlej miód i wsyp przyprawę do piernika. Ustaw go na małym ogniu i podgrzewaj, cały czas mieszając. Gdy składniki się rozpuszczą i uzyskają jednolitą konsystencję, odstaw ją do ostudzenia.
Ubij jajka na puszystą pianę, a następnie wymieszaj ją z ostudzonym masłem z miodem, stopniowo dodawaj do powstałej masy mąkę z sodą. Wyrób ciasto.
Rozwałkuj ciasto, wytnij z niego dowolne kształty. Piecz pierniczki przez około 10 minut w 180 stopniach C. Korzenne ciasteczka udekoruj lukrem i ulubionymi ozdobami. Smacznego!